
انتقاد نماینده قم از آییننامه ارتقای اساتید؛ اطلاعات محرمانه را خودمان فاش میکنیم/مذاکره باید از موضع عزت باشد نه تسلیم!

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمد منان رئیسی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی امروز در صحن علنی مجلس، با اشاره به موضوع نفوذ امنیتی، مذاکرات و ضرورت اصلاح آییننامه ارتقای اساتید دانشگاهی، نکاتی را درباره وضعیت امنیتی کشور، اتباع خارجی و سیاستهای علمی و دیپلماسی مطرح کرد.
وی در ابتدا با اشاره به جلسه غیرعلنی اخیر مجلس با حضور وزیر اطلاعات و معاون ایشان گفت: دیروز، همانطور که مستحضر هستید، وزیر محترم اطلاعات و معاون ایشان میهمان جلسه غیرعلنی مجلس بودند. پس از اتمام صحبتهای مسئولان، در خصوص مسئله جاسوسی اتباع از معاون محترم وزیر استعلام کردم. پیشتر نیز از یکی دیگر از مقامات وزارتخانه درباره این موضوع سوال کرده بودم. پاسخ هر دو مسئول این بود که در میان بازداشتشدگان مرتبط با جاسوسی، حتی یک مورد از اتباع افغان وجود ندارد. هرچند برخی از اتباع افغان بازداشت شدهاند، اما به دلایل دیگری غیر از جاسوسی.
منان رئیسی افزود: متأسفانه مسئله نفوذ دارد سادهسازی میشود. اجازه بدهید صریح بگویم؛ وزیر اطلاعات روایت کرده که برخی اتباع افغان از زمان و محل برگزاری جلسات حساس امنیتی کشور مانند شورای عالی امنیت ملی مطلع بودند، حتی از حضور فرماندهان عالیرتبه سپاه در ساعات ابتدایی یک حمله نیز اطلاعات داشتند. این نشان میدهد سطح نفوذ به شکل نگرانکنندهای جدی است.
وی در ادامه با انتقاد از سیاستهای علمی وزارت علوم گفت: آییننامه ارتقای اساتید که در حال حاضر اجرا میشود، خود به عاملی برای افشای اطلاعات محرمانه علمی و امنیتی تبدیل شده است. دانشمندان هستهای ما مجبورند برای ارتقا، پژوهشهای خود را در ژورنالهای بینالمللی منتشر کنند، در حالی که بسیاری از این مطالب دارای سطحی از محرمانگی هستند. این یعنی ما خودمان داریم نخبگانمان را با دست خود به جهان معرفی میکنیم و آنها را در معرض خطر قرار میدهیم.
وی اضافه کرد: بنده دو ماه است که به وزیر علوم تأکید میکنم آییننامه ارتقا باید اصلاح شود. چرا ارتقای اساتید صرفاً وابسته به چاپ مقاله در JCR و ISI است؟ چرا لایهبندی علم و امنیت لحاظ نمیشود؟ در کدام کشور دنیا دانشمندان حوزههای حساس امنیتی اینگونه بیمحابا معرفی میشوند؟
نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به موضوع مذاکرات اشاره و تصریح کرد: ما از مسیر دیپلماسی حمایت میکنیم، اما به شرط آنکه از موضع عزت باشد، نه ذلت. معنایی ندارد که همان روزی که رئیسجمهور آمریکا توییت تهدیدآمیز میزند، برخی از مسئولان داخلی ما بگویند "ما آماده مذاکرهایم". اگر حساب رسمی کاخ سفید شعار تقابل میدهد، چرا باید ما پیام مذاکره بدهیم؟ این مردم دوازده روزه، تمامقد پای انقلاب ایستادهاند، شایستهی تحقیر نیستند. مذاکره بله، اما از موضع قدرت و احترام به ملت.
منان رئیسی در پایان خاطرنشان کرد: ما با دیپلماسی همراهیم، اما به شرط حفظ کرامت و حرمت ملت بزرگ ایران.