آخرین اخبار:
کد خبر:۹۹۶۸۹۷
با انداختن توپ به زمین ایران

لودریان بازهم ضرب الاجل تعیین کرد

وزیر خارجه فرانسه درحالی برای جمع بندی گفتگو‌های وین فرصتی چند روزه قائل شد که ایران هشدار داده است زمان پایان مذاکره را ترجمان اراده طرف‌های غربی تعیین خواهد کرد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، به نقل از رویترز، ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه بار دیگر به نیابت از همه شرکای غربی، مسئول چوب گذاشتن لای چرخ مذاکرات وین آن هم با تکیه بر تکنیک ناکارآمد ضیق وقت شد.

وی امروز چهارشنبه مدعی شد تا اتخاذ تصمیمی که به نجات توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ منجر شود، فقط چند روز فاصله است حال آنکه این مسئله به ایران بستگی دارد.

لودریان در این باره مدعی شد: اکنون به نقطه اوج ماجرا رسیده ایم. صحبت از چند هفته نیست بلکه از چند روز حرف می‌زنیم.

او با طرح این ادعا که ۱+۴ درباره خطوط کلی توافق اتفاق نظر دارند مدعی شد که اکنون نوبت ایران است که تصمیم‌های سیاسی اش را اتخاذ کند حال آنکه به زعم لودریان، این انتخاب می‌تواند به ایجاد بحرانی جدی طی روز‌های پیش رو منجر شود یا اینکه به توافقی ختم شود که منافع همه طرفین را برآورده می‌کند.

او در ادامه این لفاظی‌ها افزود: داریم به لحظه پذیرش این واقعیت نزدیک می‌شویم که اگر ما می‌خواهیم ایران به ازای رفع تحریم‌های آمریکا، به تعهدات منع اشاعه پایبند بماند، باید چیزی از آن (برجام) هم باقی مانده باشد.

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که ایران می‌گوید برای حصول توافق در مذاکرات وین، فوریت قائل است، اما تسلیم ضرب الاجل‌های ساختگی نمی‌شود و این طرف غربی است که باید دست به یک انتخاب سیاسی بزند.

این در حالی است که میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در مذاکرات وین هم می‌گوید شاید گفتگو‌ها تا پایان فوریه با موفقیت به پایان برسد، اما مذاکرات هنوز هم نیاز به زمان دارد. وی در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه این زمان چقدر به طول خواهد انجامید، گفت: زمان زیادی نیست.

«وانگ کان» نماینده چین در نهاد‌های بین‌المللی مستقر در وین نیز همزمان با ازسرگیری مذاکرات از سه شنبه هفته پیش، گفته بود که طرفین گفتگو‌ها باید بیش از پیش به نظرات ایران درباره بسته نهایی گوش کرده و به حقوق مشروع و مطالبات معقول این کشور بها دهند.

وی همچنین خواستار آن شده بود که همه طرفین قدر پیشرفت‌هایی را که به دشواری حاصل شده، بدانند و روی حل مسائل باقی مانده از جمله رفع تحریم‌ها و ارائه تضمین‌های اقتصادی تمرکز کنند تا به این ترتیب، به اجماع نظر بیشتری در راستای تسریع حصول توافق برسند.

چین از همان ابتدا هم به رغم فوریتی که برای پیشبرد مذاکرات وین احساس می‌شد، با تعیین ضرب‌الاجل‌های ساختگی مخالف بود و می‌گفت صرفاً صدور بیانیه کافی نیست و رفع تحریم‌های ضد ایرانی باید فرایندی محسوس باشد.


ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار