به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، چهارمین نشست شورای مدیریت آموزش عالی استان فارس، با حضور رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان و برخی از نمایندگان مردم فارس در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در این نشست در سالن کنفرانس مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز ترتیب یافت، رؤسای مراکز آموزش عالی استان فارس، با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی به بررسی مشکلات و مسائل آموزش عالی استان، بهویژه موضوع بودجه و اعتبارات حوزهی آموز عالی استان پرداختند.
محمد مؤذنی، سرپرست دانشگاه شیراز در این نشست، ضمن خیرمقدم به رؤسای مراکز آموزش عالی و نمایندگان فارس در مجلس، با اشاره به اینکه دانشگاه شیراز بهعنوان دبیرخانه دفتر نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وضعیت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان فارس را بر عهده دارد؛ به بیان گزارشی از آمار دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در استان پرداخت و گفت: در حال حاضر ۱۳دانشگاه دولتی، ۳۵واحد دانشگاه آزاد اسلامی، ۳۸واحد دانشگاه پیام نور، ۱۲واحد دانشگاه فنی حرفهای، ۲۳مرکز دانشگاه جامع علمی کاربردی، ۶واحد پردیس دانشگاه فرهنگیان و ۱۱دانشگاه غیرانتفاعی در استان فارس زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وجود دارد که حدود ۱۷۰هزار دانشجو در آنها مشغول به تحصیل هستند.
مؤذنی هدف از برگزاری این جلسه و دعوت از نمایندگان فارس در مجلس شورای اسلامی را در این نشست، علاوهبر بررسی و طرح مسائل کلان آموزش عالی استان، بررسی بودجهی مراکز آموزش عالی استان باتوجه به طرح بودجهی سال۱۴۰۱ در صحن علنی مجلس عنوان کرد و گفت: متأسفانه فضای عمومی دانشگاهها در حال حاضر بهدلیل ناهماهنگی مجلس شورای اسلامی و دولت در تصویب طرح همسانسازی حقوق اعضای هیئتعلمی و تأمین اعتبارات، فضای خوبی نیست و لازم است که با کسب این تجربه، این مشکلات در بودجهی ۱۴۰۱ بهنوعی لحاظ شود که این مسائل و مشکلات پیشآمده تکرار نشود.
وی با اشاره به اهمیت و جایگاه دانشگاهها و اعضای هیئتعلمی در کشور و نقش آنها در تأمین نیروی انسانی و پیشرفت کشور در حوزههای مختلف، اظهار کرد: تأکید مکرر مقام معظم رهبری بر اهمیت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و اینکه ایشان راه نجات کشور را در پیشرفت حوزههای مختلف علم و فناوری میدانند، باید چراغ راهنمای همگان باشد تا به مراکز آموزش عالی توجه خاص داشته باشند.
سرپرست دانشگاه شیراز در ادامه به موارد مختلفی ازجمله کمبود حقوق و وضعیت معیشتی اعضای هیئت علمی دانشگاهها، اجرا نشدن طرح مصوب همسانسازی حقوق اعضای هیأتعلمی دانشگاهها با حقوق اعضای هیئت علمی غیر بالینی دانشگاه علوم پزشکی در سال جاری، کمبود اعتبارات مراکز دانشگاهی در سال گذشته و سال جاری و تأثیرگذاری آن بر حوزههای مختلف آموزشی، پژوهشی و عمرانی بهعنوان دغدغههای مراکز آموزش عالی استان مطرح کرد و از نمایندگان خواست تا برای جبران این مشکلات، در بودجه ۱۴۰۱ توجه و همت ویژه داشته باشند.
پاکفطرت، نماینده مردم شیراز و رئیس مجمع نمایندگان فارس در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست، موفقیت کشور در حوزههای مختلف را باوجود تحریمها، مدیون زحمات و تلاشهای نخبگان و دانشگاهیان کشور دانست.
وی تبدیل علم به ثروت را از دغدغههای مهم مجلسیها عنوان کرد و گفت: رشد مراکز علم و فناوری، استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان در مراکز آموزش عالی مورد توجه ویژه قرار بگیرد و مجلس نیز آمادگی هرگونه حمایتی در تأمین کمبودها و نیازها دارد.
همچنین در ادامه این نشست، برخی از مدیران دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان، معاونان اداری-مالی و پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز و رئیس شورای صنفی اساتید دانشگاه به بیان دغدغهها و نقطهنظرات خود پرداختند.
جعفر قادری، روحالله نجابت، فرهاد طهماسبی، جلال رشیدی کوچی و محمدجواد عسکری هم از دیگر نمایندگان فارس در مجلس شورای اسلامی بودند که در این جلسه حضور یافته و به طرح دیدگاههای خود پرداختند.