آخرین اخبار:
کد خبر:۹۹۷۸۴۹
اکبریان:

آموزه‌های دینی در رفتار خانواده‌ها دیده می‌شود

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه گفت: خانواده‌ها باید در تربیت فرزندان به آموزه‌های الهی توجه داشته باشند. جامعه‌ای سالم است که بتواند آموزه‌های دینی را در رفتار خانواده‌ها بگنجاند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست دوشنبه‌های سوهانک این هفته با موضوع «نقش تربیت دینی در امنیت فردی اجتماعی» به صورت آنلاین برگزار شد.

ساسان ودیعه عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه و مصطفی اکبریان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه در این نشست مجازی سخنرانی کردند.

* اکبریان: آموزه‌های دینی در جامعه سالم در رفتار خانواده‌ها دیده می‌شود

اکبریان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه در ابتدای صحبت‌های خود گفت: درباره رفع مشکلات امروزمان در بحث تربیت دینی در امنیت فردی و اجتماعی می‌توانیم راهکار‌هایی مد نظر داشته باشیم که توجه به تربیت دینی و پیروی از آموزه‌های دینی لقلقه زبان نباشد. اگر تربیت دینی را درونی کنیم قطعا از بسیاری از مشکلات جامعه امروز کاسته می‌شود.

وی ادامه داد: اگر امروز می‌بینیم آمار انحراف‌های اجتماعی طلاق و ... بالا است به همین خاطر است که خودمان باور نداریم و فقط لقلقه زبانمان است و اعتقاد و ایمان راسخ نداریم.

اکبریان درباره اینکه کدام الگو یا تربیت دینی در ایران مورد توجه است؟ گفت: همان الگوی تعلیم و تربیتی مورد توجه قرار می‌گیرد که بتواند در تغییر رفتار فرد تاثیری داشته باشد. اگر من نوعی متوجه شوم با پیروی از تعلیمات دینی می‌توانم در جهت تعالی خود و جامعه گام بردارم باید به آن توجه و اهتمام داشته باشم.

وی در ادامه بیان داشت: اهداف تمام ادیان الهی توجه به تعالی جامعه و فرد است و روش‌های مختلفی را انبیای الهی دنبال می‌کردند و بر این اساس اگر به این موضوع تاکیدی داشته باشیم می‌توانیم سلامت فردی و اجتماعی مردم را مهیا کنیم.

اکبریان درباره سوالی مبنی بر اینکه فضای مجازی و استفاده مداوم از تلفن‌های همراه باعث ایجاد اختلاف‌هایی بین زوجین شده است، ادامه داد: فضای مجازی برای رفع نیاز مردم در نظر گرفته شده است، اما آنچه مورد توجه خانواده‌ها و زوجین باید باشد صداقت کامل بین آن‌ها است و اگر صداقت وجود داشته باشد بنیان خانواده نیز حفظ می‌شود، اما اگر بنا به دلایل مختلف هر کدام بخواهند موضوعی را از دیگری پنهان کنند می‌تواند موجب اختلاف بین شان شود.

اکبریان درباره دلیل کاهش باور‌های دینی در خانواده‌ها نیز بیان داشت: فضای مجازی و اهدافی که دنبال می‌کند کاملا مشخص است. از سویی نمی‌توانیم منکر نقش محیط روی افراد باشیم. چراکه جامعه و محیط روی گرایش افراد بسیار تاثیرگذار هستند، اما باز هم می‌گویم صداقت در کلام و رفتار خیلی در این موضوع مهم است. برای مثال پدر و مادر‌ها اگر در رفتارهایشان صداقت داشته باشند فرزندان هم با دیدن آن‌ها یاد می‌گیرند. البته که در جامعه فعلی نقش و حضور خانواده کمرنگ‌تر از گذشته شده است. اما باید در همان ساعت‌هایی که در کنار فرزندانشان هستند به آموزه‌های الهی توجه داشته باشند و آن‌ها را در رفتارشان به کار بگیرند. جامعه‌ای سالم است که بتواند آموزه‌های دینی را در رفتار خانواده‌ها داشته باشد.

اکبریان گفت: اگر تربیت دینی درستی وجود داشته باشد می‌تواند ضامن آینده افراد باشد و اگر تربیت مصلحتی باشد عملا تاثیری ندارد و فردی که تربیت می‌شود فرد تربیت شده سالمی نیست. اگر بخواهیم آنچه احکام شرع مشخص کرده است را با میل خودمان کم و زیاد کنیم مشکل بوجود می‌آید. در اینجا تفاوتی بین ادیان نیست و همه ادیان در مقابل خداوند تسلیم هستند.

* ودیعه: پدر و مادر‌ها از آموزه‌های دینی در تربیت فرزندانشان بهره بگیرند

ودیعه نیز در ادامه این نشست مجازی گفت: اگر ایمان مان درست باشد و اگر دوستی و عشق در زندگی‌ها حاکم باشد کمتر شاهد اختلاف‌هایی در خانواده‌ها خواهیم بود که می‌گویند بر اثر فضای مجازی و گوشی‌های تلفن همراه ایجاد شده است.

وی در ادامه افزود: خرده نظام فرهنگی در صدر خرده نظام‌ها است و اولین نهادی که این الگو را انجام می‌دهد خانواده است. منتهی برخی خانواده‌ها در انجام این الگو‌ها دچار تضاد می‌شوند. رفتار‌هایی که در برخی خانواده‌ها ایجاد شده است باعث پشت کردن آن‌ها به آموزه‌های دینی است و آن‌ها حالت انتقادی به دین دارند.

ودیعه نیز گفت: پدر و مادر باید ببینند کدام راهکار‌ها در کنار راهکار‌ها و آموزه‌های دینی در تربیت فرزندانشان جواب می‌دهد و از آن‌ها بهره بگیرند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار