کد خبر:۹۹۹۲۲۵

فیلتر هوای ایران‌ ساخت آسیب ذرات گرد و غبار و آلودگی به تجهیزات نیروگاهی را کاهش داد

فیلتر هوای تولیدشده با کمک نانوفناوری برای محافظت از آسیب به قطعات تجهیزات نیروگاهی توسط ذرات گرد و غبار و آلودگی و دیگر ذرات مضر در هوا به کار می‌رود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فیلتر هوا برای کاهش آسیب به قطعات تجهیزات نیروگاهی ساخته شد. کاربرد اصلی این فناوری در سیستم‌های تصفیه هوای توربین‌های گاز مجهز به سیستم پالس کلینینگ است. این محصول با تکنیک نانو سطح الیاف سلولزی و یا مصنوعی با لایه‌ای از الیاف نانو به روش الکتروریسی پوشانده می‌شود. برای بهبود عملکرد و راندمان فیلتر از الیاف الکتروریسی استفاده می‌شود. این فناوری در شرکت تولیدی و صنعتی بهران فیلتر ایران‌ساخت شد ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد حمایت قرار گرفت.

این فناوری در حین حال که باعث افزایش راندمان جذب گرد و غبار می‌شود؛ افت فشار زیادی ایجاد نمی‌کند. الیاف الکتروریسی شده دارای قطر کمتر از ۱۰۰ نانومتر بوده است و سطح کاغذ فیلتر معمولی را به صورت یکنواخت پوشش می‌دهند. میزان راندمان فیلتراسیون، این محصول مطابق با استاندارد‌های بین‌المللی مورد ارزیابی قرار گرفته است.

با توجه به نتایج آزمون‌های انجام شده میزان راندمان جذب گرد غبار برای فیلتر نانو نسبت به فیلتر معمولی بهبود یافته است. برای مثال میزان جذب ذراتی با سایز ۲ میکرون در کاغذ فیلتر معمولی حدود ۷۰ درصد و برای فیلتر نانو حدود ۹۶ درصد است.

پوشش‌دهی فیلتر کاغذ معمولی با الیاف الکتروریسی باعث ایجاد افت فشار عبوری از فیلتر می‌شود. با توجه به آزمون‌های انجام شده، میزان افت فشار در نمونه کاغذ فیلتر نانو نسبت به کاغذ معمولی به میزان ناچیزی بوده است. فیلتراسیون عمقی، که در آن ذرات، بسته به اندازه خود در لایه‌های مختلف کاغذ فیلتر، جداسازی می‌شوند، فیلتراسیون سطحی، که در آن همه ذرات در سطح کاغذ فیلتر جداسازی می‌شوند.

در شرکت بهران فیلتر، کاغذ فیلتر مصرفی قبل از شروع عملیات چین کن، با استفاده از دستگاه الکتروریسی و به وسیله دستگاه الکتروریسی با لایه‌ای از الیاف پلیمری (از جنس پلی آمید) با قطر کمتر از ۱۰۰ نانومترنانومتر پوشش داده می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار