بهرام صلواتی، رییس مرکز رصدخانه مهاجرت ایران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به آنکه گاهی مسئولان و رسانهها آمارهای صد و نقیضی را درباره مهاجرت دانشجویان و نخبگان از کشور مطرح میکنند که بیدقتی و اشتباه در آنها زیاد است، گفت: انتظارم از رسانههای تخصصی این است که به جای پرداختن به موضوع مهاجرت و اعلام آمارهای گوناگون به ویژه آمارهایی که هیچ سند و مدرک درستی ندارند این نگاه را حاکم کنند که در کشورهای مختلف چگونه از ظرفیتهای دانشجویی و نیروی انسانی بهره میگیرند.
صلواتی در پاسخ به این سوال که اگر تمام دانشجویان و فارغالتحصیلان در داخل یا خارج از کشور بمانند ارزش افزودهای خواهد داشت، بیان کرد: قطعا جواب منفی است. اگر همه ظرفیت ما در خارج از کشور باشد، جای نگرانی دارد. چین یک میلیون دانشجوی خارجی دارد و از ۷۰ درصد این دانشجویان استفاده میکند. در مورد موضوع مهاجرت یا جابه جایی تحصیلی دانشجویان گفتمان در چین با گفتمانی که در جامعه داریم یکسان است، بخواهیم واقع بینانه نگاه کنیم بحث امیدآوری و اثرگذاری است.
رییس مرکز رصدخانه مهاجرت ایران یادآور شد: معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کردند که نخبه و دانشجوی ما به دنبال پول و مسائل مالی نیست بلکه به دنبال اثرگذاری و اثربخشی است.
وی اظهار داشت: هر زمانی بتوانیم از سرمایه هایمان استفاده کنیم حتی اگر هزاران کیلومتر از کشورمان دور شوند، وقتی امید داشته باشند میتوانند در کشورشان اثر بگذارند به نظرم این بحث بحث دقیق تری میشود؛ به این نکته که افراد در اقصی نقاط دنیا کسب علم، سرمایه و ثروت میکنند و میتوانند به جامعه خودشان کمک کنند امیدوارتر میشویم.
صلواتی عنوان کرد: در مذهب، سنت و فرهنگ بحث مهاجرت و هجرت به معنای افزودن کیفیت تحصیلی به عنوان سنت حسنه بوده است، باید به این نکته به شکل واقع بینانه نگاه کنیم امیدواریم فارغ از نگرانیهایی که در مورد ریشههای مهاجرت وجود دارد در مورد اثرات و به کارگیری جنبههای مثبت مهاجرت هم بیشتر فکر کنیم.