به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مهدی خانعلی زاده نویسنده و کارشناس روابط بین الملل با عنوان اینکه امروزه دیگر سرعت در انتقال خبر را نمیتوان ملاک موفقیت یک رسانه دانست، گفت: امروزه همه چیز در دسترس است؛ چه از طریق رسانههای رسمی چه رسانههای اجتماعی، اخبار و اطلاعات به دست افکار عمومی جهان میرسد. در حال حاضر موضوع مهم چگونه گفتن است، یعنی روایت متفاوت و اصطلاحا اعمال چارچوب نظری خود رسانه و محتوای خبری اهمیت پیدا کرده است. به طور مثال آشوبهایی که چندی پیش در قزاقستان برپا شد، انتشار خبر این اعتراضات خیابانی دیگر مزیت نیست، اینکه کسی بتواند حرف متفاوتی بزند، پشت پردهها را نمایش دهد و اصطلاحا رسانهای جایگزین جریان اصلی باشد، مهم است.
وی در همین رابطه گفت: سی ان ان به عنوان یک رسانه جریان اصلی 90 درصد کاهش بیننده داشته؛ این عدد عجیب و غریب به معنای این نیست که مخاطب را از دست داده، بلکه به این معنا است که تشنگی و عطش برای رسانههای آلترناتیو در پخش اخبار و پوشش تحلیلها و اطلاعات متفاوت از آنچه جریان اصلی را روایت میکند به شدت بالا رفته است.
نویسنده کتاب «اروپا 2030» ضمن اشاره به مقوله فلسطین به عنوان نمونهای از کارهایی که پرس تی وی طی این سالها انجام داده، گفت: به نظرم برگ برنده پرس تی وی در یکی دو سال اخیر به طور عام و چند ماه اخیر به طور خاص، پیگیری جدی مسئله فلسطین است؛ تحقق شعار این شبکه یعنی صدای بی صدایان شدن در پرداختن به جریان خبری که رسانهای اصلی جهان به آن نمیپردازند این میتواند همان برگ برنده پرس تی وی باشد.
خانعلی زاده پرس تی وی را دریچه نمایش رسانهای ایران به جریان خبری خارج از کشور دانست و گفت: پرس تی وی تنها دریچه و پنجرهای است که از ایران به مخاطب انگلیسی زبان نمایش داده میشود، بنابراین هم مسئولیت بسیار سنگین و رسالت بسیار سختی دارد و هم اینکه به لطف خدا توانسته نقش خودش را به خوبی ایفا کند. شخصا در برخورد با چهرههای بین المللی با این موضوع مواجه شده ام که این شبکه توانسته به تصحیح نگاه این افراد نسبت به جمهوری اسلامی کمک کند.
این کارشناس روابط بین الملل گفتمان انقلاب اسلامی را مهمترین امکانات پرس تی وی در راستای تولید محتوا دانست و گفت: آن بنیادی که امام خمینی (ره) گذاشته به قدری جذاب، منطقی و چارچوبمند است که خود این گفتمان با منطقی که دارد میتواند مخاطب جذب کند. هنر این است که این گفتمان، این ابزار درخشان و این منطق دوست داشتنی را از طریق ابزرهای رسانهای در این فضای فعلی که این موج خبری وجود دارد، به دست مخاطب برسد. از پرس تی وی میتوان این انتظار را داشت که اگر بتواند با تلاشهای خود، پیام انقلاب اسلامی را به مخاطب برساند، خود پیام اینقدر جذابیت و حقانیت دارد که تاثیر خودش را میگذارد.
وی در همین رابطه اذعان کرد: علت اینکه گاهی اوقات آنتن پرس تی وی را از روی ماهوارهها قطع میکنند، دامنه سایت شبکه را میبندند و همه این اقداماتی که انجام میشود به این دلیل است که این حرف حق به دست مخاطب نرسد. پیامی که پرس تی وی با همه آن امکانات محدود رسانهای منتقل میکند، باعث هراس و وحشت طرف غربی میشود و دست به اقدامات تخریبی میزنند.
نویسنده کتاب «کریسمس در نیاوران» گفت: رسانه جزئی از دیپلماسی کشور است؛ اساسا وقتی میخواهد یک پروژه عملیاتی- میدانی در حوزه دیپلماسی منطقه غرب آسیا اتفاق بیفتد، تکهای حتی میشود گفت تکههایی از آن پازل برنامه ریزی و طراحی قطعا رسانه است. بارها شاهد بودیم اتفاقات بسیار مثبتی در حوزه منافع ملی و تامین امنیت منطقهای در فعالیتهای سیاسی، دیپلماسی هم میدانی و نظامی انجام شده، اما نهایتا به دلیل اینکه نتوانسته ایم مدیریت و طراحی رسانهای درستی داشته باشیم، آن بهره برداری لازم را نداشته ایم.
وی در پایان تصریح کرد: تا زمانی که دستگاه دیپلماسی ما متوجه نباشد که رسانه جزئی از فعالیت هایش است، نمیتوان انتظار داشت که رسانهها بدون این همکاری پیشرفت چندانی داشته باشند. دیپلماسی عمومی یک چیز تزیینی و فانتزی نیست، این را اگر بتوانند فهم کنند قطعا تاثیر گذاری ما در فعالیتهای منطقهای بیشتر میشود و آنجاست که عیار و درخشش معاونت برون مرزی سازمان صدا و سیما مشخص میشود که چه تاثیر گذاری عجیب و غریبی میتواند داشته باشد.