علی پورزیاد، مدیر مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، با اشاره به تولید محصول پرک جو دوسر و پرک چاودار برای اولین بار در شمال غرب کشور در سطح وسیع از سوی شرکت کام هیراد نوژن به عنوان یک شرکت فن آور مستقر در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز گفت: این شرکت فن آور ضمن به کارگیری فارغ التحصیلان و دانشجویان رشتههای مختلف کشاورزی و با تکیه بر دانش به روز توانسته است در چندین سال اخیر تولید غلات جدید شامل جو دوسر و چاودار زراعی از مزرعه تا فراوری نهایی را با استفاده از امکانات داخلی و بومی و حمایتهای مرکز رشد دانشگاه تبریز انجام دهد.
پورزیاد با تاکید بر اهمیت اقتصادی و جایگاه ویژه محصولات این شرکت در سلامت تغذیه افزود: امروزه امنیت غذایی در ابعاد کمی و کیفی جزء ضروریترین بخشهای اقتصادی، کشاورزی و امنیتی است و ادامه روند تولید و توسعه محصولات این شرکت در آینده میتواند علاوه بر کمک شایان به امنیت غذایی و سلامت جامعه، به خودکفایی در تولید منجر شده و از خروج ارز از کشور جهت واردات این محصول جلوگیری کنند.
شایان ذکر است، غلات به عنوان محصول استراتژیک جزو اصلیترین منبع غذایی در دنیا و کشور ایران به حساب میآید. درکشور تولید غلات عمدتا متمرکز بر تولید وفراوری گندم و جو است که گندم بیشتر برای مصارف انسانی و جو بیشتر برای مصارف دامی استفاده میشود این درحالیست که در اکثر کشورهای دنیا به ویژه کشورهای پیشرفته غلات جدید شامل جودوسر و روگن نقش بسیار زیادی در تغذیه سالم و متنوع جامعه بازی میکنند.