ایالات متحده که در مسیر هماهنگیها و همچنین رویدادهای مختلف سعی در نشان دادن اقتدار خود میکرد، امروز در حال غرق شدن در جنگ اوکراین و جنگ غزه است و هر روز بیشتر در این باتلاق فرو میرود. در بهترین تحلیلها نگاه غرب بدون هیچ محدودیتی ادامه نبرد و جنگ در این جبهه هاست تا بتواند با جنگی موجودیتی، هژمونی غرب را در کل جهان حفظ نماید.
در روزهای اخیر شاهد اظهاراتی از جانب معاون حقوقی ریاست جمهوری مبنی بر بررسی مجدد دو لایحه CFT و پالرمو بر روی میز مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده ایم؛ اظهار نظری که آن هم از جانب بالاترین شخصیت حقوقی دولت دور از انتظار به حساب میآمد.
دولت اگر به دنبال وفاق برای دست یابی به منافع ملی و گام برداشتن به سمت تمدن نوین اسلامی است، باید مردم را دخیل بداند. حرکت و تحول به واسطه مردم نیز در زمانی اتفاق میافتد که اراده عمومی برانگیخته شود. البته پیش نیاز این حرکت اجتماعی وجود امید و اعتماد همگانی به دولت است.
نقش آفرینی و کنشگری دانشجویان مسلمان خط امام در آبان ماه سال ۵۸ در ماجرای تسخیر سفارت آمریکا به عنوان لانه جاسوسیِ تمدن غرب منجر به اخراج آمریکا از ایران شد؛ که اتفاقا امام خمینی (ره) این کنشگری دانشجویان را تایید کرده و با عنوان انقلاب دوم از آن یاد کردند.
تصمیمات سیاسی که رضایت گروه اندکی از مردم را جلب خواهد کرد و تبعات اقتصادی آن متوجه همه مردم است. شاید بهتر بود برای دستاورد سازی و ایجاد جوهای رسانه ای روانی همسو با دولت، از تصمیمات دیگر استفاده می شد تا فشارهای کمتری را به بازار کشور در شرایط جنگی وارد کند.
گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در ظاهر بهعنوان نهادی برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم فعالیت میکند، اما با نگاهی عمیقتر به واقعیتهای این نهاد، بهروشنی میتوان دریافت که این سازمان بخشی از نظم تحمیلی قدرتهای بزرگ است.
در روزهای اخیر شاهد تلفیق دیپلماسی و میدان به معنای واقعی کلمه توسط دست اندرکاران حوزه حکمرانی کشور بودیم، قطعا این ترکیب پیامدهای قراوانی در حوزه بین المللی و منظقه داشته است.