به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید اشتری، عضو سابق انجمن اسلامی و سخنگوی بسیج دانشجویی در مناظره ای که با داوود دشتبانی، مشاور قرآنی وزیر ارشاد که عصر امروز در دانشگاه صنعتی شریف در سالن اجتماعات دانشکده شیمی این دانشگاه برگزار شده بود گفت: جهل نسبت به آمریکا در کشور ما وجود دارد به گونه ای که امروز ادعای مقابله با آمریکا را داریم جهل جدی میان مدعیان وجود دارد و باید برای این امر به فهم درستی دست یابیم.
وی در ادامه افزود: از تسخیر لانه جاسوسی تا به امروز در مقابله با آمریکا دچار دور باطل شده ایم چرا که در آن زمان فضایی که موجود بود براساس آن فضا صحبت از مقابله بود و امروز برخی از همان افرادی که در زمان انقلاب دم از مقابله با آمریکا می زدند با دیگران در یک حوزه با همدیگر جمع شده اند و اگر به فهم دقیق و کاملی در این زمینه نرسیم دچار دور باطل خواهیم شد.
دشتبانی در ادامه به تاریخ انقلاب اشاره کرد و گفت: در تاریخ انقلاب نهضت آزادی و دیگر جریان ها را در پیش داشتیم که این جریان ها لانه جاسوسی را تسخیر کردند و می خواستند با حذف کردن آمریکا با جریان مقابل خود مقابله کنند ولی امروز شاهد هستیم که نهضت آزادی با جریان مقابل خود یکی شده است و در گفتمان به یک مفهوم مشترک رسیدند.
دشتیانی در رابطه با سوالی که یکی از دانشجویان مطرح کرده بود مبنی بر اینکه مقابله با آمریکا باید در چه حد و حصری باشد گفت: در عصر بین المللی نگاه ما به آمریکا نگاه ساده است چرا که آمریکا به دنبال سلطه کردن کل جهان است آمریکا تنها نمی خواهد ایران را زیر سلطه خود ببرد و ما نمی توانیم در عرصه بین الملل خود را نادیده بگیریم.
وی گفت: آمریکا در کشورهای خاورمیانه دخالت دارد و حضورش در خاورمیانه باعث شده تا با ایران نیز برخوردهایی داشته باشد.
دشتیانی تصریح کرد: آمریکا به دنبال کسب منافع خود است و ما باید هدف آمریکا را در عرصه بین الملل و از نگاه آمریکا بنگریم و گاهی بهتر است که پنجره دیدمان را از سوی آمریکا باز کنیم تا دنیا را آن طوری که او می بیند ببینیم تا به اهدافش دست بیابیم.
وی در ادامه به تاریخ مقابله ایران با آمریکا اشاره کرد و گفت: مقابله ما با آمریکا پس از کودتای سال 32 انجام شد که در آن سال آمریکایی ها به دنبال این بودند که براساس جریان هایی ایران را در تسلط خود بگیرند در اوایل انقلاب شرایط ظالمانه ای بر ایران حاکم بود و پس از انقلاب آمریکا از دست انقلاب ایران خشمگین شد و نگرانی اش نیز به این دلیل بود که نکند روسیه بر انقلاب ایران تسلط پیدا کند و بهتر است که یک نگاهی به این سمت و دید آمریکا داشته باشیم.
دشتیانی بیان داشت: ما در زمان انقلاب با شعار نه شرقی نه غربی خود به جهانیان این اطمینان دادیم که ایران یک کشور غیرمتعهد به معنای واقعی است و تسخیر لانه جاسوسی اتفاق داخلی ایران بود و تاثیر بسزایی در روابط داخلی ایران داشت و تعیین کننده برای رابطه با آمریکا نبود ولی آمریکا نهایتا صدام را علیه ایران تحریک کرد و برای دستیابی به اهدافش از این هدف استفاده می کرد.
دشتیانی بیان داشت: در اوایل انقلاب کسانی که رفته بودند تا بیانیه الجزایر را تنظیم کنند تجربه دیپلماسی در عرصه بین المللی را نداشتند.
وی گفت: ما بیان می کنیم که لانه جاسوسی را گرفته ایم اما سفارت هر کشوری در کشور دیگری یک لانه جاسوسی است و لازم نبود که اسناد آن رونمایی شود.
دشتیانی بیان داشت: تسخیر لانه جاسوسی در جهت انسجام داخلی ایجاد شد و در اوج انسجام آمریکا صدام را علیه ایران تحریک کرد تا بتواند بر ایران تسلط داشته باشد.
وی در ادامه به نفوذ آمریکا در ایران اشاره کرد و گفت: نفوذ بیشتر در دستگاه های امنیتی و مناطق آسیب پذیر دیده می شود و باید در این حوزه ها توجه بسیاری کرد اما با هوشیاری توانستیم با مقابله با نفوذی های آمریکا سربلند بیرون آییم و بعد از جنگ هشت ساله ایران توانست خود را در منطقه تثبیت کند و در عرصه بین المللی از ایران یاد شود.
اشتری در پاسخ به صحبت های دشتیانی بیان کرد: دشتیانی مسائل مهمی را مطرح کرد و با ادبیات سیاسی حرف های نفوذ آمریکا را بیان نمود همچنین روحانی نیز همین صحبت ها را مطرح می کند و نسبت به نفوذ آمریکا هشدار می دهد و بیان می دارد که باید هوشیار باشیم.
وی در ادامه گفت: آمریکا جنگ های بسیاری را تجربه کرده است و بیش از 600 هزار پایگاه نظامی دارد و بیشتر منابع مالی آمریکا از شرکت ها و کارخانجات نظامی این کشور به دست می آید به گونه ای که کشورهای جهان نمی توانند با آمریکا برابری کنند.
اشتری بیان داشت: آمریکا برای بودن در صحنه تروریست ایجاد می کند و سلاح های نظامی خود را به تروریست ها می فروشد و از این طریق برای خود سرمایه به دست می آورد چرا که 35 درصد بودجه آمریکا بودجه نظامی است در حالی که کشور ما جزو 20 کشوری است که بالای 1.1 درآمد نظامی دارد ما باید مواظب نفوذ آمریکا از این طریق باشیم.
اشتری بیان داشت: اگر امروز روسیه با ایران ارتباط دارد به دلیل منافع خودش است و می خواهد به منافع خود دست بیابد وگرنه روسیه همان کشوری است که در جنگ بوسنی از کشتار بوسنی حمایت کرد و هیچ نگرانی در دل برای این کشتار نداشت و اگر ایران نیز جای آمریکا باشد امکان دارد که ایران نیز غارتگر باشد مثلا در زمان نادرشاه شاهد بودیم که ما با هند و دیگر کشورها حمله کردیم و آن کشور را تحت سلطه خود درآوردیم.
دشتیانی در پاسخ به صحبت های اشتری گفت: افتخار ما ایرانیان این است که همواره بیان می کنیم کشوری هستیم که به دنبال غارت کشورهای دیگر نیستیم اما آقای اشتری در این مناظره ایران را غارتگر و حمله کننده به دیگر کشورها مطرح کرد. در زمان انقلاب بیشتر نفوذها در دستگاه های امنیتی و نظامی وجود داشت و از این طریق ضربه های بسیاری خوردیم اما امروز به جایی رسیدیم که دستگاه دیپلماسی ما پنجه در پنجه آمریکا کردند و در میز مذاکره حاضر می شوند و این اتفاقی است که امروز افتاده است و دیپلماسی بخشی از دشمن است.
دشتیانی گفت: امروز راهکارهای مقابله با دشمن را پیدا کرده ایم و همواره نیاز نیست که برای مقابله با دشمن به جنگ با دشمن برویم چرا که در جنگ حرف زیادی نداریم که بزنیم اما این را هم فراموش نکنیم که ملت ایران یک ملت شهادت طلب هستند و منطق ما منطق صلح است و از زمانی که وارد سازمان های بین المللی شدیم و از صلح صحبت کردیم توانستیم اسرائیل و آمریکا را منزوی کنیم اما برعکس از زمانی که صحبت از جنگ مطرح شد تمام دنیا با ایران وارد جنگ شدند. در زمان دولت نهم و دهم چندین قطعنامه مهم علیه ایران صادر شد ما هر وقت که در سازمان ملل از گفتگوی تمدن ها و جهان عاری از سلاح حرف زدیم توانستیم دشمن را در انزوا بریم و تمامی کشورها را با خود متعهد کنیم.
وی گفت: بحث نفوذ بحثی است که از آن استفاده ابزاری می شود و در فعالیت های داخلی برای حذف رقیب از این واژه استفاده می کنندو ما باید بررسی کنیم که در کجای دستگاه ها نفوذ وجود دارد و بیشتر می تواند نفوذ رخ دهد.
وی گفت: در زمانی مسئول امنیتی کشورمان جاسوس اسرائیلی ها بود و این که ساده انگارانه است که چند خبرنگار ساده را که روزنامه آنها دو هزار نسخه تیراژ هم ندارد به عنوان نفوذی دستگیر کنیم به نظر شما آیا آمریکا این قدر بیکار است که هزینه اش را صرف خبرنگار ساده ای کند که روزنامه اش تاثیر چندانی در تحولات داخلی و سیاسی منطقه ندارد.
وی گفت: متاسفانه در آستانه انتخابات موج جدیدی راه افتاده است تا به جای اینکه ملت بر روی وفاق ملی کار کنند به دنبال گرفتن خبرنگاران هستند.
اشتری در ادامه در پاسخ به دشتیانی گفت: داعش دست نشانده آمریکاست و آمریکا می خواهد از این طریق بر کشورها نفوذ داشته باشد و شما می گویید که مقابله با داعش کار ساده ای نیست؟ من هم قبول دارم که در اوایل انقلاب دستگاه دیپلماسی ما چندان تجربه نداشت اما در زمان دولت اصلاحات بیانیه هایی از سوی آمریکا علیه ایران وضع شد و اگر شما می گویید که نفوذ در همه دستگاه ها وجود دارد پس ما امروز باید یقه آقای روحانی را بگیریم چرا که ممکن است ایشان خود یک نفوذی باشد. بذر نفوذ تنها در زمین هایی رشد می کند که زمینش حاصلخیز باشد وگرنه در یک بیابان لم یزرع که نفوذ رشد نمی کند. نفوذ تنها امنیتی و سیاسی نیست بلکه نفوذ فرهنگی و اقتصادی نیز وجود دارد و باید از این طریق نیز حواس مان باشد امروز در خصوص اقتصاد باید از رئیس جمهور سوال کنیم که در رابطه با بحث سرمایه گذاران چرا این همه دو پهلو صحبت می کند و بیان می دارد که در ایران برای سرمایه گذاران آمریکایی باز است آیا این خود نفوذ نیست؟ مسئله بعدی مسئله ای است که باید به آن توجه ویژه کرد و آن این است که در بحث اقتصادی در جهت سرمایه گذاران باید بسیار دقت کنیم.
وی گفت: خدمت امروز ما با چهار سال گذشته و چهار سال آینده کاملا فرق می کند مسئله مسئله رابطه با آمریکا است در قرارداد الجزایر به ما بیان داشتند که این یک بیانیه است در حالی که قرارداد بود و از سوی ایرانیان هیچ امضای پای آن صورت نگرفته است و در برجام نیز توافق را یک بیانیه مشترک می دانند.
وی گفت: قطعنامه 598 پر از اشکال و ایراد است و به قدری این قطعنامه ایراد دارد که ما نمی توانیم حقوق مان را از عراق با توجه به اینکه رئیس جمهورش امروز با ایران همسو است بگیریم.
وی گفت: امروز نیز در توافق نامه ژنو متعهد شدیم که خودمان چند هزار سانتریفیوژ را به دو سوم کاهش دهیم و هزینه هایی را که از زمان دولت سازندگی تا به کنون خرج ساخت سانتریفیوژها کرده ایم طی مدت کوتاهی این هزینه ها را خراب کنیم و بعد از سه سال از گذشت تخریب سانتریفیوژها شکل جدیدی را ایجاد کنیم.
دشتیانی تصریح کرد: من به عنوان فعال اصلاح طلب به قول آقای اشتری باید همه اتفاقات تاریخی که به غیر از دولت نهم و دهم رخ داده بر گردن بگیرم اما آقای اشتری بر هیچ یک از صحبت های خودش هیچ موضوعی را بر گردن نگرفته است.
وی گفت: بیانیه الجزایر بیانیه بود قرار داد نبود و بیانیه از نظر حقوقی باری ندارد و تنها بهزاد نبوی نبود که این بیانیه را به ایران آورد بلکه به سرپرستی مهندس چمران این اتفاق افتاد.
دشتیانی بیان داشت: در دولت اصلاحات تیم دیپلماتیک ایران به سرپرستی روحانی قرارداد امنیتی را با اتحادیه اروپا امضا کرد که در این قرارداد اتحادیه اروپا تمامی منافقین که با ایران مخالف بودند از اروپا اخراج و حتی مریم رجوی را نیز بازداشت کردند این است دستاوردهای امنیتی و در آن زمان ما وارد مذاکرات امنیتی شدیم.
وی گفت: وظیفه دستگاه دیپلماسی صیانت و ضبط دستاوردها است کره شمالی به اوج دستیابی انرژی اتمی دست یافته است اما هنوز نتوانسته از دستاوردهایش در صحنه بین المللی استفاده کند.
وی گفت: جریانی امروز بر روی کار است که می خواهد همه چیز را بر گردن روجانی بیندازد امروز این جریان طلبکار است اما طلبکار چه چیزی است ما نمی دانیم و درزمان انقلاب این جریان در کجا بودند هیچ خبری نداریم. هدوی رئیس فرقه حجتیه در زمان امام خمینی بیان کرد که من هزاران مذهبی و متعهد در دانشگاه تربیت کردم که می توانند کشور را اداره کنند بهتر است که شما از این جوانان برای اداره کشور استفاده کنید که امام به ایشان فرمودند که شما بی خود کردید مگر اینها در زمان انقلاب بودند فرزندانی که انقلاب کردند خودشان این انقلاب را نگه می دارند امروز همین جوانان صاحب انقلاب و طلبکار انقلاب شدند. هشت سال بر روی کار آمدند و کشور را غارت کردند. بابک زنجانی امروز بزرگترین سخنگوی جریان موجود شده است و به مخالفت با زنگنه بحث هایی را مطرح می کند اما این را نمی گوید که این جوان کم سن و سال از کجا این همه پول آورده است با چه کسانی رانت ایجاد کرده است بهتر است که به جای اقدامات سیاسی و بحث های سیاسی و ضایع کردن زنگنه بیاید حرف های واقعی را بزند.
دشتیانی تصریح کرد: 800 میلیارد خزانه دولت در هشت سال کجا رفت؟ در آن زمانی که این میزان پول از کشور معلوم نیست که کجا رفت رگ هیچ کسی بالا نزد هیچ کس دلواپس نبود اما امروز همه دلواپس شده اند و همه رگ هایشان بالا زده است.
اشتری در پاسخ دشتیانی بیان کرد: اشکال نفوذ در هر کشوری وجود دارند ممکن است یک نفوذ از طریق جاسوسی ورود کند و ما باید همه جوره مواظب باشیم.
وی در پاسخ به صحبت دشتیانی که بیان کرد اشتری هیچ چیزی را به گردن نمی گیرد و همه تاریخ را به غیر از آن هشت سال می خواهد گردن من بیندازد گفت: شما فعال اصلاح طلب هستید من یک فعال دانشجویی هستم و بسیجی تاریخ انقلاب خود را نیز خوب می دانم و از آغاز سال 42 تاکنون اتفاقات را پیگیری کردم ما از توافق برجام حق سوال داریم خود رهبری بیان کرده اند که سوال کنید آیا درست است که به دلیل اینکه قطعنامه 598 در زمان امام خمینی منعقد شده ما خود را پشت امام قرار دهیم و پاسخی در قبال کوتاهی های قطعنامه 598 نداشته باشیم این قطعنامه را همین افرادی که در دستگاه دیپلماسی هستند منقعد کردند، ظریف و آقای ولایتی.
وی گفت: توافق ژنو ضعیف منعقد شده است و ما از آن سوال داریم آیا بهتر نیست که افرادی که تاکنون سی سال است یک پستی را در اختیار دارند امروز آن پست را رها کنند و جای خود را به جوانان بدهند کشور ما با مشکل مسکن مواجه است اما از اول انقلاب تاکنون هنوز این مشکل حل نشده است آقای آخوندی سی سال است که در وزارت صنعت است و هنوز نتوانسته اقدامات درستی انجام دهد بهتر است که پست خود را تحویل دهد و به جوانان که ایده جدیدی دارند در اختیارشان قرار دهد چرا که فردی که پنج از حضورش در سمتی می گذرد ایده اش ایده کارآمد نیست. باید جای خود را به جوانان دهند دردستگاه دیپلماسی نیز چندین سال است که این افراد بر سر کار هستند بهتر است که جای خود را به جوانان دهند.
دشتیانی در پاسخ صحبت های اشتری بیان داشت: اشتری هیچ بخش تاریخ را باز برعهده نگرفت و تنها از عده ای که بیانیه الجزایر را امضا کرده و به ایران آورده اند انتقاد کرد ولی نمی گوید که متعلق به کدام جریان فکری است جریانی که مشکوک است و سرمایه ملی را غارت می کند خدا می داند اگر بر سر کار بیایند چه کارهایی که نمی کنند در دوران دولت اصلاحات شورای حکام به دلیل دیپلماسی قوی در بخش هسته ای چندین بیانیه به نفع ایران صادر کرد و روحانی نیز در سازمان ملل طرح جهان عاری از خشونت را بیان داشت و هر دو پیشنهادات دولت تدبیر و امید و دولت اصلاحات دو پیشنهادش در سازمان ملل به تصویب رسید اما زمانی که دولت نهم و دهم در سازمان ملل سخنرانی کرد اکثر کشورها منظورم اسرائیل و آمریکا نیست اکثر کشورها سالن اجلاس را ترک کردند و رئیس جمهور کشور برای صندلی های خالی سخنرانی کرد و روسیه و چین و سایر کشورها در قطعنامه هایی که علیه ایران از سوی شورای امنیت صادر می شد همه قطعنامه ها را امضا می کردند اما امروز شاهد هستیم که ایران در نشست وین دعوت می شود و در نه بند تمامی آنچه را که می خواهد برای سوریه داشته باشد به دست آوردیم به گونه ای که دولت بشار اسد بر روی کار است و همه کشورها موظف شدند که در خروج تروریست از سوریه اقدامات لازم را انجام دهند دیپلماسی تنها با شعار دادن نیست در دولت احمدی نژاد همه صحبت های احمدی نژاد به نفع اسرائیل و آمریکا تمام شد.
اشتری در پاسخ به دشتیانی گفت: بابک زنجانی از 10 و 15 سالگی فعالیت اقتصادی اش را آغاز کرده است و در دولت اصلاحات و حتی سازندگی همه اتفاقات خوب نبود به گونه ای که در بسیاری از اجلاس ها شرکت کردیم حتی این اجلاس آخری یعنی اجلاس وین ولی نتیجه نداشت به گونه ای که خودشان بیان داشتند وقتی نتیجه نمی دهد دیگر در اجلاس ها شرکت نخواهیم کرد.
وی گفت: نگاه ما به آمریکا با توافق و مذاکره حل نمی شود چرا که آمریکا گرگ جهان خوار است و در دولت اصلاحات بود که پرونده ایران از شورای حکام به شورای امنیت کشیده شد.
اشتری تصریح کرد: در زمان دولت سازندگی بود که وقتی بوش پدر خواست تا گروگان های آمریکایی از حزب الله گرفته شود رابطه خود را با ایران بهبود خواهد بخشید آب از لب و لوچه برخی ها آویزان شد و حزب الله را زیر سوال بردند و گروگان ها را برای آمریکا آزاد کردند اما بعد از آزادی هیچ رابطه ای را از آمریکا با ایران ندیدیم.