به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو علی سیدزاده روز پنجشنبه در حاشیه همایش 'همکاریهای مشترک صنعت آب و فاضلاب ایران و ژاپن' در مشهد طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان آب بدون درآمد مربوط به هدررفت ظاهری، هدررفت واقعی و مصارف مجاز بدون درآمد شرکت های آب و فاضلاب شهری است.
وی با بیان اینکه میزان آب بدون درآمد در ۳۱ شرکت آب و فاضلاب روستایی نیز حدود ۳۱درصد است اظهار کرد: ۱۵ سال از فعالیت دفاتر آب بدون درآمد در شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی می گذرد.
وی گفت: پایش اطلاعات در حوزه هدررفت آب، تحلیل و برنامه ریزی برای کاهش آب بدون درآمد ماموریت این حوزه است.
سیدزاده افزود: اصلاح و بازسازی شبکه های توزیع، مدیریت فشار در شبکه های توزیع، تعویض کنتور های خراب مشترکین، کنتوردار کردن منابع تولید و ورودی های شبکه توزیع، استاندارد سازی انشعابات، جلوگیری از سرریز شدن مخازن و نشت مخازن، عمده فعالیت هایی است که به صورت مدام در شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی برای کاهش میزان آب بدون درآمد انجام می شود.
وی اظهار کرد: با اقدامات انجام شده در ۱۰ سال گذشته میزان آب بدون درآمد در سطح شرکتهای آب و فاضلاب شهری از ۳۱ درصد به ۲۶ درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه هدررفت ظاهری به بخشی از آب بدون درآمد اطلاق می شود که آب به نوعی مصرف شده ولی درآمدی برای شرکت ها ندارد گفت: این بخش شامل مصارف غیرمجاز و خطای اندازه گیری در کنتورها یا خطاهای انسانی است.
وی ادامه داد: در هدررفت واقعی نیز آب به دلایل مختلف نظیر نشت و فرسودگی شبکه توزیع قبل از مصرف هدر می رود و درآمدی برای شرکت ها ندارد.
سیدزاده با بیان اینکه انشعابات غیرمجاز در کشور سهم به سزایی از هدررفت آب را به خود اختصاص داده است اظهار کرد: حدود ۱۰ درصد از آب بدون درآمد مربوط به هدررفت ظاهری است که چهار درصد از این میزان به مصارف و انشعابات غیرمجاز مربوط می شود.
آب به حساب نیامده، میزان آبی است که تولید شده ولی برای مصرف آن هیچ هزینه ای پرداخت نشده و در روی قبوض نیز قابل محاسبه نیست.
هم اکنون ۱۵ میلیون مشترک شهری و پنج میلیون مشترک روستایی زیرپوشش شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی در ایران هستند.
یک میلیون و ۸۰ هزار مشترک آب و ۶۷۰ هزار مشترک فاضلاب زیرپوشش شرکت آب و فاضلاب مشهد هستند.
بر این اساس ۹۹،۹ درصد جمعیت کلانشهر مشهد زیر پوشش خدمات شبکه آبرسانی و ۵۷ درصد آن زیرپوشش شبکه فاضلاب هستند.
آب مورد نیاز شهر مشهد از ۳۷۰ حلقه چاه، یک دهنه چشمه، دو رشته قنات و سدهای طرق، دوستی و کارده تامین می شود.
همایش همکاری مشترک ایران و ژاپن در صنعت آب و فاضلاب با حضور ۱۰ شرکت ژاپنی در قالب هیات ۲۲ نفره از اعضای مرکز همکارهای بین المللی خاورمیانه آن کشور و ۷۰ نفر از کارشناسان صنعت آبفا ایران در مشهد برگزار شد.