به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، تارنمای شبکه سی بی اس روز گذشته با امانوئل مکرون در کاخ الیزه با برنامه ۶۰ دقیقه این شبکه گفتگو کرد. وی در این مصاحبه با اشاره به تصمیم دو ماه و نیم پیش دولت جو بایدن در اعطای یارانه به پروژهای عظیم سبز که تولید باتری، هیدروژن و بسیاری از کالاهای دیگر از آن بهرهمند خواهند شد، گفت: سطح این یارانهها دو سه برابر بیش از اروپاست. ما در مناقشه اوکراین کاملاً همسو هستیم و به نظر من پس از پایان این جنگ اروپا ضعیفتر خواهد شد چرا که بسیاری از صنایع آن نابود میشود. این به سود دولت و حتی جامعه آمریکا نخواهد بود.
مکرون در ادامه انتقادهای خود از آمریکا، به موضوع قطع صادرات گاز روسیه به کشورهای اروپایی و سودجویی این کشور از این وضعیت پرداخت و گفت: اروپا اکنون گاز بیشتری از آمریکا خریداری میکند، ولی به قیمتی ۶ برابر مصرف کنندگان آمریکایی؛ آن هم در زمانی که تورم و بیکاری در فرانسه حدود ۷ درصد است.
وی بار دیگر تاکید کرد که آمریکا و فرانسه در جنگ اوکراین در یک اردو قرار دارند و برای ارزشهای مشترک درگیر آن شده اند در صورتیکه "هزینه این جنگ در اروپا و آمریکا برابر نیست. "
رئیسجمهوری فرانسه در بخش دیگری از این گفتگو بار دیگر از حمله روسیه به اوکراین انتقاد کرد و آن را خطایی عظیم دانست. به زعم وی روسیه با حمله به همسایه خود مرتکب دو اشتباه شد: به قوانین بینالمللی احترام نگذاشت که بسیار به زیان اعتبار مسکوست و در تخمین ظرفیتهای خود و اوکراین دچار اشتباه شد.
مکرون افزود: روسیه از ماه سپتامبر تصمیم گرفته تا زیرساختهای غیرنظامی اوکراین را بمباران کند تا مردم این کشور دلسرد شده و در جریان این زمستان قادر به گذران زندگی نباشند. این یک جنایت جنگی است.
وی با تاکید بر حفظ ارتباط با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، با منزوی ساختن او مخالفت کرد.
مکرون و همسرش سه شنبه پیش (۸ آذر) در دومین دیدار از آمریکا به عنوان رئیس جمهور فرانسه (از سال ۲۰۱۷ تاکنون)، وارد این کشور شد. بایدن از زمان آغاز به کار در سال ۲۰۲۱، برای نخستین بار میزبان یکی از رئیسان جمهوری فرانسه بود. گمانه زنی شده بود که مکرون در دیدار با بایدن نگرانیهای فرانسه و اروپا را در مورد کمکهای دولتی آمریکا به ارزش ۴۰ میلیارد دلار را مطرح کند.
دولت بایدن برای محصولات ساخت آمریکا، یارانههای هنگفتی را در نظر گرفته که یکی از اهداف آن رسیدگی به بحران آب و هوا است.
رهبران اروپایی معتقدند لایحه یارانه که توسط بایدن در میانه تابستان امضا شد، برای شرکتهای غیر آمریکایی ناعادلانه است و ضربه جدی به اقتصاد آنها وارد میکند.
یکی از مقامهای آگاه آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، به خبرنگاران گفت که مکرون در نشست چهارشنبه (۹ آذر) با قانونگذاران آمریکایی در کنگره گفته بود که این اقدام علیه شرکتهای اروپایی "فوق العاده تهاجمی" است.