به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سیدرضا فاطمی امین امروز در جریان بازدید از دو شرکت خودروسازی سایپا و ایران خودرو در جمع خبرنگاران با اشاره به دستور ۸ مادهای رئیس جمهور در مورد تحول در صنعت خودرو اظهار داشت: رئیس جمهور به افزایش ۱.۵ برابری تولید خودرو در سال آینده و افزایش کیفیت خودرو تأکید داشتهاند، همچنین موضوع افزایش گارانتی خودرو از ۲ به ۳ سال را تأکید کردهاند.
وی افزود: در باره این موارد با ایران خودرو و سایپا گفتگوهایی انجام شده و متناسب با آن مقرر شده تا دو خودروساز برنامههای مورد تأکید رئیس جمهور را محقق سازند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: براین اساس ایران خودرو برنامه افزایش تولید خودرو تا ۷۰۰ هزار دستگاه در سال آینده و همچنین سایپا برنامه افزایش ۶۵۰ هزار دستگاه خودرو برای سال آینده را در دستور کار قرار دادهاند.
فاطمی امین اظهار داشت: شرکت سایپا حدود ۸۰ هزار خودرو در کف پارکینگ داشت که این تعداد خودرو تا شنبه هفته آینده به ۴۲ هزار دستگاه کاهش مییابد.
وی با اشاره به اینکه رئیس جمهور تأکید کردهاند تا تعداد خودروهای کف پارکینگ به حد استاندارد برسد، گفت: حد استاندارد به معنای این است که حداکثر معادل تولید دو هفته خودرو در پارکینگها موجود باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: مدیران عامل خودرو و سایپا برنامهریزی لازم در این زمینه را انجام و قول دادهاند تا خودروهای موجود در کف پارکینگها به حداقل برسد و بر این اساس تعداد خودروها تا آخر فروردین تا حد استاندارد مورد نظر کاهش یابد.
فاطمی امین اظهار داشت: براین اساس مدیرعامل سایپا قول داده تا آخر امسال تعداد خودروهای موجود در کف پارکینگ این خودروساز به ۴۴ هزار دستگاه کاهش یابد و تا پایان فروردین سال آینده نیز به ۲۰ هزار دستگاه خودرو برسد.
وی با بیان اینکه توجه خودروسازان به دستورات رئیس جمهور جای تقدیر و تشکر دارد، گفت: خودروسازان وقتی به کارآیی لازم دست مییابند که تعادل بین قطعهساز و خودروساز برقرار باشد، به این معنا که خودروساز به موقع پول قطعهسازان را پرداخت کند و قطعهسازان نیز به موقع قطعات را تحویل دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر بتوانیم این موضوع را اصلاح کنیم حداقل ۶۰ تا ۷۰ درصد از موضوع کیفیت خودرو حل میشود.
فاطمی امین در مورد مانعزدایی از تولید نیز اظهار داشت: کارهای زیادی انجام شده در این زمینه بیش از ۲۰۰ مسئله شناسایی شده که بیشترین مشکل مربوط به تأمین مالی زنجیرهای است.
وی افزود: در مورد تأمین مواد اولیه هم اقدامات خوبی انجام خواهد شد و تمام مسائلی که بنگاهها با آن مواجه هستند، را شناسایی کردهایم.