گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، برپایی اردوهای راهیان نور، بهترین سفر ایدئولوژی، فکری و عقیدتی است که میتوان رشادتها، ایثارگری ها، فداکاریها و جوانمردهای شهدا را به جوانان و نسل امروز و آینده انتقال داد که بنا به فرمایش مقام معظم رهبری اردوی راهیان نور یک تکنولوژی و فناوری است و هیچ گونه برنامه فرهنگی و گردشگری نمیتواند جایگزین این اردوها شود.
کاروان راهیان نور دانشجویی، پس از دو سال وقفه به خاطر شیوع ویروس کرونا از نیمه دوم اسفند ماه جاری در مناطق جنگی جنوب برپا شده است. دانشجویان از اقصی نقاط کشور در این به شرکت کردند از یادمانهای فکه، طلاییه، هویزه، خرمشهر، شلمچه، دهلاویه، اروند کنار، دوکوهه، کانال کمیل، فتح المبین و... بازدید کردند.
اجرای برنامههای فرهنگی همچون بیان خاطرات دوران دفاع مقدس با حضور راویان مطرح کشوری و استانی، برگزاری مسابقات ورزشی و فرهنگی، مراسم معنوی قرائت زیارت عاشورا، دعای کمیل، اکران و پخش فیلمهای مستندِ دوران دفاع مقدس از دیگر برنامههای اردوی راهیان نور خواهد بود.
اعزام کاروانهای راهیان نور دانشجویی با رعایت دستور العملهای بهداشتی ستاد مقابله با کرونا برگزار میشود و تزریق ۲ مرحله واکسن کرونا توسط شرکت کنندگان یکی از شرایط اعزام به راهیان نور بود.
بیشتر بخوانید:
آستانه نوروز که مراکز اقامتی، سایتهای گردشگری، تولیدکنندگان صنایع دستی خود را آماده میزبانی از مسافران میکنند، دقیقا زمانی است که ضعفهای حوزه گردشگری در نقاط مختلف کشور بیشتر به چشم میآید. ضعفهایی که مانع خدمت رسانی با کیفیت به مسافران و گردشگران میشود و از سوی دیگر، مانع رسیدن صنعتگران این حوزه به سود عادلانه و خوب میشود. در اصفهان که بخش مهمی از اقتصاد سنتی بر پایه صنایع دستی میچرخد، این مساله بیشتر احساس میشود.
اصفهان را به عنوان مرکزی تاریخی و فرهنگی در ایران شناخته میشود. اینکه سالها پایتخت حکومت پرقدرت صفویان بوده و شهر حتی پس از آنان، محور رشد این شهر بناهای تاریخی ساخته شده به دست شاه اسماعیل و شاه تهماسب و شاه عباس بوده، اصفهان را تبدیل به شهری با جاذبههای گردشگری کرده است؛ جاذبههایی که عمری چند قرنی دارند، اما هنوز زنده اند و در حیات مردم شهر اصفهان نقش دارند.
بیشتر بخوانید:
صنعت گردشگری میتواند پولساز باشد؛ هم برای مردم شغل ایجاد کند و هم سرمایه گذاران برای ساخت وساز به یک نقطه از کشور جذب کند؛ اما بی شک قبل از هر اقدامی برای توسعه گردشگری، نیاز به برنامه ریزی کلان وجود دارد؛ خلأیی که شاید اصلیترین دلیل رونق نیافتن این صنعت در کشورمان باشد.
ایران هم به لحاظ طبیعی و هم به لحاظ فرهنگی و تمدنی، جاذبههای گردشگری زیادی را در خود جای داده و میتواند سلایق مختلف گردشگران را پاسخگو باشد؛ طبیعت گردی، بازدید از آثار و ابنیه تاریخی، گردشگری مذهبی و زیارت، گردشگری سلامت، گردش در شهرهای بزرگ، اقامت در خانههای تاریخی و بومگردی و ... از جمله ظرفیتهایی است که برای جذب گردشگر در کشورمان وجود دارد و با اینکه هم نهادهای دولتی و هم مردم به صورت شخصی یا شرکتی، از بخشی از این ظرفیتها بهره برداری کرده اند، اما همچنان کاستیهای بسیاری در این صنعت به چشم میخورد که به نظر میرسد از نبود برنامه و سند بالادستی برای توسعه گردشگری در کشورمان باشد.
بیشتر بخوانید: