به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تصویر کلان زیستبوم خلاق و نوآوری از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نشان میدهد همراه با اینکه ایران بزرگترین زیستبوم نوآوری را در منطقه دارد رشد شاخص جهانی نوآوری ما از رتبه ۱۲۰ در سال ۲۰۱۴ به رتبه ۶۰ در سال ۲۰۲۱ رسیده است.
جذب بیش از ۲ هزار فارغ التحصیل از دانشگاهها برتر دنیا؛ راهاندازی ۲۸۵ استارتاپ با تلاش ایرانیان بازگشته به کشور؛ اجرای بیش از ۹ هزار طرح توسعه فناوری راهبردی توسط اساتید، دانشجویان و کسبوکارها؛ عضویت ۸۵۰ آزمایشگاه در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی و برگزاری ۸ دوره نمایشگاه مواد و تجهیزات ساخت داخل نشان میدهد که در حوزه توانمندسازی سرمایه انسانی تاکنون موفق عمل کردهایم.
از طرف دیگر پهنههای نوآوری شهری یک میلیون مترمربع؛ ۷۰ خانه خلاق و نوآوری؛ ۹ کارخانه نوآوری؛ ۲۴۷ مرکز نوآوری و یک هزار استارتاپ تاکنون ایجاد و باعث توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری شده است.
نکته مهم دیگر در زیست بوم خلاق و نوآوری رشد شرکتهای دانشبنیان و خلاق است به گونهای که آمارها از ۶۶۵۰ شرکت دانشبنیان، ۱۵۰۰ شرکت خلاق، اشتغالزایی مستقیم برای ۳۵۰ هزار نفر و فروش کل ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی خبر میدهند.
خلق راهحلهای فناورانه برای رفع نیازها و چالشها امری ضروری است بدین منظور تاکنون در این زیست بوم از ۶۵ محصول دارویی پیشرفته رونمایی و ۱۲۸ طرح کلان ملی فناورانه اجرا شده است همچنین ۱۱۲ شرکت دانشبنیان در مقابله با همهگیری بیماری کرونا حضور فعال داشتهاند. البته اجرای ۱۰۶ طرح فناورانه در حوزه امنیت غذایی و اجرای ۴۴ طرح تولید بار اول و دانشبنیانی نیز از جمله راهحلهای فناورانه این زیست بوم برای رفع چالشها بوده است.
فعالیت ۶۰ صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی؛ ایجاد ظرفیت یک هزار میلیاد تومانی سرمایهگذاری خطرپذیر (در سه سال اخیر)؛ جذب بیش از ۳۶۷ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال منابع نظام بانکی توسط شرکتهای دانشبنیان (از سال ۱۳۹۷ تا آبان ۱۳۹۹) و پذیرش ۴۰ شرکت دانشبنیان در بورس نشان میدهد که زیست بوم خلاق و نوآوری توانسته نظام تامین مالی را ارتقا دهد.