به گزارش خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، کتاب فتح الفتوح انقلاب اسلامی به قلم کریم عباسی، از فعالین بسیج دانشجویی استان خوزستان به چاپ رسید.
فتح الفتوح انقلاب اسلامی به بررسی مجموعه بیانات رهبر معظم انقلاب پیرامون تعلیم و تربیت پرداخته است. این اثر به همت مجموعه شناخت رهبری با مدیریت حجتالاسلام والمسلمین علی خاک رنگین و زیر نظر انتشارات پرناک به چاپ رسید.
چند ویژگی مهم که این کتاب را با سایر کتاب های دیگر در زمینه تعلیم و تربیت متمایز می سازد را اشاره خواهیم کرد:
۱- دارای نظریه تربیتی رهبر معظم انقلاب: برای اولین بار نظریه تربیتی ایشان در این اثر به رشته نگارش درآمده و واجد سرفصل هایی مانند اصول، مبانی، روشهای تربیتی و... میباشد.
۲- سعی بر این بوده که تطبیقی در سرفصلهای مذکور؛ بین بیانات رهبر معظم انقلاب و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ارایه گردد.
۳- روش پژوهشی این اثر نظریه داده بنیاد می باشد که برای اولین بار کتابی با این روش در بیانات رهبر معظم انقلاب به چاپ میرسد.
این روش شامل ۵ بخش کلی زیر میباشد:
الف: شرایط علّی: اهمیت و ضرورت تعلیم و تربیت
ب: شرایط زمینه ای: عوامل مؤثر در تعلیم و تربیت
پ: شرایط مداخله گر: موانع تربیت
ت: راهبردها: کنش و برهمکنشها برای رفع موانع و رسیدن به پیامدها
ث: پیامدها: خروجیهای حاصل از استخدام راهبردها
۴- جامعیت: این اثر واجد تازهترین بیانات رهبر معظم انقلاب پیرامون تعلیم و تربیت می باشد.
۵- در جمعبندی کتاب؛ بسط محتوایی نکات اصلی کتاب با منابع و بیانات اندیشمندان دیگر انجام شده است.
این اثر برای تمام معلمین، حوزویان، مسئولین و کارگزاران امور تربیتی مناسب میباشد.
در بخشی از کتاب آمده است:
«انقلاب یک حادثه است که در نقطهای از عالم اتفاق میافتد و آثار معجزهآسایی هم نشان میدهد. بقا و استمرار و برکات این حادثه، مستقیماً و تحقیقاً با تربیت انسانها ارتباط پیدا میکند. اگر انسانهای صالح و عالمی باشند که پیام انقلاب را درک کنند و آن را حفظ کنند و به آن عمل نمایند و آن راه و آن جهت را پیبگیرند، انقلاب زنده و مانده است و برکات آن خواهد رسید. اگر خداینکرده در محیطی که انقلابی به وقوع میپیوندد، انسانها به شکل صحیحی تربیت نشوند، اصول تربیت قلعوقمع بشود، به آن ریزهکاریهای تربیتىِ اسلامی در محیط اسلامی پرداخته نشود، و خلاصه، انسانهایی که هم آگاه باشند، هم دلسوز باشند، هم احساس مسؤولیت کنند، هم کاردان باشند، هم خوشروحیه باشند، پرورانده نشوند، مطمئناً آن اساس اولی هم به خطر خواهد افتاد و ضایع خواهد شد.»