به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر فرهاد زمانی روز سه شنبه در نشست خبری هفته جهانی سلامت گوارش (۳۱ اردیبهشت تا ۶ خرداد) که در محل انجمن برگزار شد، افزود: سرطان روده بزرگ سومین سرطان شایع در کشور است که مصرف زیاد غذاهای آماده، استفاده از گوشت قرمز بیش از حد نیاز بدن و مواد فرآوری شده ابتلا به این بیماری را در جوانان افزایش داده است.
وی اظهار داشت: کشیدن سیگار، مصرف الکل، چاقی و عدم تحرک نیز از دیگر عوامل خطر زا برای ابتلا به این سرطان است و تشخیص و درمان به موقع میتواند از روند پیشرفت بیماری بکاهد.
وی ادامه داد: مردم بویژه در گروه سنی بالای ۵۰ سال میتوانند با مراجعه به مراکز درمانی بصورت رایگان غربالگری سرطان روده بزرگ را انجام دهند که امکانات تشخیص و درمانی برای این نوع سرطان در کشور فراهم است.
فرهادی با بیان اینکه با جراحی و رادیوتراپی میتوان سرطان روده بزرگ را درمان کرد، گفت: مصرف سبزیجات، غلات و غذاهای دریایی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر است.
وی خاطرنشان کرد: سازمان جهانی بهداشت در هفته جهانی سلامت گوارش به آگاهی در مورد سرطان روده بزرگ تاکیدداشته و انجمنهای گوارش و کبد را موظف به اطلاع رسانی در مورد این بیماری کرده است.
دکتر نجمه آل طه استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این نشست گفت: از هر ۲۳ نفر، یک نفر از مردان و از هر ۲۵ نفر، یک نفر از زنان در دنیا به سرطان روده بزرگ مبتلا میشوند و این بیماری با مصرف غذاهای سالم و فعالیت بدنی ۹۰ درصد قابل پیشگیری است.
وی افزود: ژنتیک و سابقه سرطان در اعضای خانواده در بروز این بیماری موثر است، اما عوامل محیطی بیشترین تاثیر در ابتلا به سرطان روده بزرگ دارند.
آل طه توضیح داد: این سرطان اگر در مراحل اولیه و زود تشخیص داده شود، قابل درمان است و بروز آن به دلیل ایجاد پولیپ که ضایعه پیش سرطانی است، میباشد.
وی تاکید کرد:همه افراد جامعه در معرض خطر ابتلا به این سرطان هستند و غربالگری بالای ۵۰ سال به همه توصیه میشود.
آل طه خاطرنشان کرد: درد شکم، خون در مدفوع، کم خونی، کاهش سریع وزن از علائم این بیماری بوده و باید به پزشک برای تشخیص و درمان سرطان روده بزرگ مراجعه شود.
به گفته این استاد دانشگاه، بزرگترین عامل خطر قابل تغییر برای ایجاد سرطان روده بزرگ عدم انجام غربالگری است و در کشورمان مراکز درمانی این غربالگری را بصورت رایگان انجام میدهند.