به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ "نیویورک تایمز" در گزارشی به حادثه اخیر در تاسیسات نظامی پارچین که موجب به شهادت رسیدن یک نفر و زخمی شدن یک تن دیگر شده پرداخته و به طور خاص تاکید کرده که این حمله توسط یک "کوادکوپترِ انتحاری" که توسط نیروهای وابسته به رژیم صهیونیستی راهبری می شده، انجام شده و هدف اصلی آن نیز هدف قرار دادنِ مراکز تحقیقاتی مرتبط با طراحی و توسعه پهپادهای ایرانی بوده است.
نیویورک تایمز در این رابطه می نویسد: «در هفته اخیر، یک سایت نظامی بسیار حساس و مهم ایرانی که بیرون از تهران قرار دارد و تهران در آن به توسعه موشک ها و فناوری هسته ای و پهپادی خود می پردازد، هدفِ یک حمله پهپادی قرار گرفته است. این مساله از سوی سه مقام ایرانی و یک مقام آمریکایی که نسبت به مساله آگاه بوده اند، تایید شده است.
به گفته منابع ایرانی که البته مجاز به موضع گیری صریح، و آشکار شدن نامشان نبوده اند، حمله مذکور در عصر روز چهارشنبه گذشته، سایت نظامی پارچین را که در 37 مایلی جنوب شرق تهران قرار داد، با استفاده از پهپادهای انتحاری هدف قرار داده است. پهپادهای انتحاری که در حمله مذکور استفاده شده اند در برخورد با یک ساختمان مرتبط با وزارت دفاع ایران که مختص انجام تحقیقات در امر توسعه پهپادها بوده منفجر شده اند و و موجب کشته شدنِ یک مهندس ایرانی شده اند که برای وزارت دفاع ایران کار می کرده و در عین حال، یک فرد دیگر را نیز زخمی کرده است.
هنوز هیچ طرف و کنشگر بین المللی مسوولیت انجام این حمله را برعهده نگرفته است با این حال، الگوی این حمله با حملات پیشین و مخفی اسرائیل علیه اهداف ایرانی و لبنانی که در سال های اخیر، به نحو برجسته ای دنبال شده همخوانی دارد. وزارت دفاع ایران در بیانیه ای اشاره کرده که حادثه اخیر در تاسیسات پارچین را یک "حمله" و نَه یک حادثه ساده در نظر می گیرد.
مقام های اسرائیلی از اظهار نظر در این رابطه خودداری کرده اند. در این رابطه، یک مقام آمریکایی تایید کرده که پهپادهای انتحاری به تاسیسات نظامی پارچین حمله کرده اند با این حال، وی اشاره ای نکرده که چه کسی در پسِ این حمله بوده و همچنین اشاره ای نیز به جزئیات بیشتر این حملات نشده است.
روز یکشنبه گذشته، تنها چند روز قبل از حمله به تاسیسات پارچین، یک سرهنگ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تهران به ضربه گلوله دو موتورسوار ناشناس هدف قرار گرفت و ترور شد. یک مقام اطلاعاتی اسرائیلی به آمریکا خبر داده که این رژیم در پسِ ترور اخیر در تهران بوده است. مقام آمریکایی گفته است که اسرائیلی ها، ترور ِ اخیر افسر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تهران را انجام داده اند زیرا به ادعای خود سعی داشته اند به تهران این هشدار را بدهند که هدف قرار دادنِ شهروندان اسرائیلی در اقصی نقاط جهان را خاتمه دهد.
ایران و اسرائیل به نحو فزاینده ای دامنه جنگ پنهان و مخفی خود را گسترش داده اند و حمله پهپادی اخیر علیه یک مرکز تحقیقات پهپادی در پارچین تهران، الگویی از تلاش های اسرائیل جهت مقابله با توانمندی های قابل توجه پهپادی ایران را دنبال می کند.
در سال های اخیر، ایران به تدریج و به آرامی در امر طراحی و تولید پهپادها و انتقال فناوری پهپادی و قطعات آنها به نیروهای نیابتی خود(اعضای محور مقاومت) در اقصی نقاط خاورمیانه، پیشرفت های قابل ملاحظه ای را کسب کرده است. بر اساس آنچه منابع اطلاعاتی اعلام کرده اند، در این راستا، پهپادهای ایرانی در حملات بیشماری علیه اهداف و منافع اسرائیلی، عربستانی، اماراتی، یمنی و همچنین یک پایگاه آمریکایی در خاک سوریه(در اواخر ماه اکتبر گذشته) مورد استفاده قرار گرفته اند.
اسرائیل استفاده از پهپادها از سوی دشمنان خود بویژه ایران را به مثابه تهدیدی مهم علیه امنیت خود قلمداد میکند. دلیل اصلی این مساله نیز این است که پهپادها می توانند از سامانه های پیشرفته ضدموشکی اسرائیل نظیر گنبد آهنین، فرار کنند و توسط آن ها نَه شناسایی و نَه هدف قرار گیرند. در این راستا، یک مقام نظامی ارشد اسرائیلی گفته که اسرائیل منابع قابل توجهی را جهت شناسایی و نابود سازی پهپادهای دشمنِ خود یعنی ایران اختصاص داده است.
در اویل ماه فوریه سال جاری میلادی، اسرائیل شش پهپاد کوادکوپتر را که حامل مواد انفجاری بودند به سمت یکی از تاسیسات نظامی ایران در نزدیکی شهر کرمانشاه فرستاد. تاسیساتی که به نقل از یک مقام ارشد اطلاعاتی که به ارائه توضیح در مورد این مساله پرداخته است، اصلی ترین تاسیسات تولید و ذخیره سازی پهپادهای نظامی ایرانی بوده است.
این حمله اسرائیل موجب نابود شدنِ شماری از پهپادهای ایرانی شده است. ایران نیز این اقدام اسرائیل را با شلیک چندین موشک بالستیک به یک مجتمع در شمال عراق که گفته شده وابسته به عوامل موساد بوده و آن ها در این مکان به برخی اقدامات علیه ایران مبادرت ورزیده اند، پاسخ داد.
در ماه ژوئن سال 2021، یک حمله دیگر با استفاده از کوادکوپتری که حامل مواد انفجاری بوده و از داخل ایران به پرواز درآمده، انجام شده است. این کوادکوپتر یک شرکت فناوری تولید سانتریفیوژ ایرانی با نام "تِسا" را در شهر کرج هدف قرار داد. تِسا یکی از مهمترین مراکز تولید سانتریفیوژهای پیشرفته ایرانی است که تولیدات آن در مراکز هسته ای مهم ایرانی نظیر فردو و نطنز مورد استفاده قرار می گیرند.
ایران که سال هاست از سوی طرف های بین المللی با این گمانه زنی رو به رو است که برنامه هسته ای آن معطوف به تولید تسلیحات اتمی است، بارها تاکید کرده که ماهیت این برنامه، صرفا صلح آمیز است. آژانس بین المللی انرزی اتمی نیز گفته است که هیچ سند و یا مدرکی را پیدا نکرده که نشان دهد ایران به دنبال دستیابی به سلاحهای اتمی است.
منابع آگاه ایرانی اعلام کرده اند، حمله پهپادی چهارشنبه گذشته، از مکانی در داخل ایران آغاز و انجام شده است. مکانی که چندان هم از سایت نظامی پارچین دور نبوده است. پهپادهای کوادکوپتر، بُرد پروازی کوتاهی دارند و اساسا پارچین نیز فاصله زیادی تا مناطق مرزی ایران دارد.
این نخستین بار نیست که اسرائیل از عوامل و نیروهایی در داخل ایران جهت انجام حملات خرابکارانه در این کشور استفاده می کند.
پنجشنبه گذشته وزارت دفاع ایران در بیانیه ای، آن فردِ مهندسی را که در جریان حمله اخیر به تاسیسات پارچین کشته شده، "شهید" خطاب کرده است. نشانه ای واضح که اشاره به این مساله دارد که مرگ وی در نتیجه اقدامات دشمن اتفاق افتاده است. این بیانیه گفته است که یکی از واحدهای تحقیقاتی وزارت دفاع ایران در پارچین هدف قرار گرفته است.
شماری از حساب های کاربری اجتماعی شناخته شده وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از جمله حساب کاربری وابسته به "حسین دلیریان" تحلیلگر نظامی ایرانی نیز در پُست های خود تاکید کرده اند که مهندس ایرانی کشته شده در جریان حمله به تاسیسات پارچین، "شهید" است.
مصطفی نجفی دبیر بین الملل پایگاه خبری محافظه کار ایرانی موسوم به تابناک نیز پنجشنبه گذشته در توییتی که بعدا آن را پاک کرد گفت: "اسرائیل به تاسیسات وزارت دفاع ایران با شماری از پهپادهای کوادکوپتر انتحاری، حمله کرده است".
تاسیسات نظامی پارچین سال هاست که توجهات بین المللی را به خود جلب کرده است. سال 2011، آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که برخی از کشورها این تردید را دارند که ایران در تاسیسات پارچین، برخی آزمایشهای مرتبط با تسلیحات اتمی را انجام داده باشد. بازرسان این نهاد بین المللی در سال 2015 به این تاسیسات دسترسی پیدا کردند.
بر اساس عکس هایی که مقام های اسرائیلی ادعا کرده اند از آرشیو هسته ای ایران در سال 2018 به سرقت برده اند، ادعا شده که یک اتاقک فلزی در یکی از ساختمان های تاسیسات پارچین قرار دارد که ظاهرا برای انجام آزمایش های قوی که به نوعی برای دسترسی به تسلیحات اتمی نیز می توانند مورد استفاده قرار گیرند، از آن استفاد می شود(تاسیساتی که ادعا می شود برای مونتاژ کلاهک هسته ای استفاده می شود) .»
گزارش از محمدعلی حسن نیا