به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، جندقی گفت: مصرف دخانیات باعث ایجاد گازهای گلخانهای میشود. سالیانه ۸۴ میلیون تن گاز دی اکسید کربن بر اثر استعمال دخانیات تولید و وارد جو زمین میشود. ۳/۵ میلیون هکتار زمین بابت کشت دخانیات از بین میروند. ۲۱ میلیون دلار صرف معکوس کردن اثر منفی دخانیات و توتون بر خاک میشود. هر چهار کشاور با سموم ناشی از دخانیات مسموم میشوند.
به گفته وی ۱۴ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال، شامل ۲۸ درصد مردان و چهار درصد زنان مصرف کننده دخانیات هستند.
جندقی گفت: بر اساس آخرین بررسیهای انجام شده، سن مصرف دخانیات در کشور کاهش پیدا کرده است؛ به طوری که در گروه سنی ۱۳ تا ۱۵ سال، استعمال سیگار در دختران حدود ۲/۱ درصد و در پسران این گروه سنی ۴/۸ درصد است. در مجموع ۳/۴درصد دختران و پسران مصرف کننده سیگار هستند.
به گفته وی بررسیها نشان میدهند مصرف سیگار در بین دختران گروه سنی ۱۳ تا ۱۵ سال، ۱۳۳ درصد افزایش و استعمال سیگار در بین پسران این گروه سنی، حدود پنج درصد کاهش پیدا کرده است.
او گفت: متاسفانه سن مصرف قلیان هم به ۱۳ سال کاهش پیدا کرده است. اگر اقدامی موثر و مفید در راستای پیشگیری از استعمال دخانیات و قلیان انجام نشود، دچار مسائل و مشکلات مختلفی خواهیم شد و هزینههای زیادی بر نظام سلامت کشور جهت درمان بیماریهای ناشی از مصرف دخانیات و سیگار تحمیل میشود.
جندقی گفت: همکاری نهادهای ذیربط از جمله وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش در انجام آموزشهای لازم در بین نوجوانان و پیشگیری از مصرف دخانیات، خصوصا قلیان بسیار حائز اهمیت است. در حال حاضر در تنباکوهای قلیان از مواد معطر و انواع طعم دهندهها استفاده میشود و این موضوع سبب جذب بیشتر افراد به ویژه نوجوانان و جوانان به مصرف قلیان خواهد شد.
به گفته وی در حال حاضر ۲۳ درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال مصرف کننده دخانیات هستند. ۸۴ درصد از مصرف کنندگان دخانیات در کشورهای در حال توسعه بوده و حدود هشت میلیون نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر اثر استعمال دخانیات فوت میکنند.
او گفت: وضعیت مصرف دخانیات در منطقه مناسب نیست. حدود ۳۸درصد مردان و ۴ درصد زنان مصرف کننده دخانیات هستند.
جندقی گفت: فروش مواد دخانی به افراد زیر ۱۸ سال، فروش دانهای سیگار و فروش مواد دخانی در نزدیکی مراکز آموزشی مانند مدارس ممنوع است.