به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی سید صاحبی جوان ۳۳ ساله نوآور و خلاقی است که از کودکی با توجه به علاقه مندی به کارهای فنی، کار تعمیر کولر و یخچال را در کارگاه پدر آموخته است؛ علاقهمندی وی به در این بخش موجب شد از سال ۱۳۸۱ بهصورت حرفهای وارد این حوزه شود با تحصیل در رشته کارشناسی مکانیک سیالات از آن سال با فعالیت در برخی شرکتهای صنعتی استان خوزستان بر تجربههای خود بیفزاید. حاصل این تجربهها تاسیس شرکتی با عنوان «پیشرو صنعت صاحبی» است که بیش از دو سال است که در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهید چمران اهواز مستقر شده است.
«استفاده از حمایتهای مالی، خدمات فنی و مشاورهای»، «ایجاد فضای متناسب با فعالیت واحدهای فناور»، «قرار گرفتن در فضای پژوهشی» و «ایجاد شرایط رقابتی و همافزایی» از جمله مزایایی است که شرکتها با استقرار در مراکز رشد میتوانند از آن در توسعهی فعالیتهای خود بهرهگیرند؛ آنچه که این کارآفرین جوان از آن به عنوان مزیتی مهم برای شرکتهای تازه تأسیس و نوپا نام میبرد.
«تأمین محل کار»، «ارائه خدمات آزمایشگاهی، کارگاهی و اطلاعرسانی»، «ارائه خدمات مدیریتی، مشاوره حقوقی، مالی، اعتباری، پژوهشی و بازاریابی» و «برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی برای رشد و ارتقای واحدهای فناور» از خدمات مرکز رشد است که در این زمینه مدیرعامل شرکت «پیشرو صنعت صاحبی» معتقد است خوشبختانه این مرکز توانسته است بخش قابل توجهی از مشکلات این شرکت بالأخص در بخش تأمین کارگاه ومعرفی به شرکتهای بازار هدف را برطرف کند.
سید محمدمهدی سیدصاحبی در خصوص اینکه چگونه وارد فعالیتهای صنعتی شده، گفت: پس از چندسال کار در دفتر مرکزی یکی از شرکتهای معتبر حوزه کولرهای اسپلیت و همچنین شرکت فولاد خوزستان با برخی از چالشهای این حوزه آشنا شدم که یکی از این چالشها مشکل کولرهای تابلو برقهای صنعتی بود.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین مشکلات شرکت فولاد خوزستان بنا بر ماهیت کاری این شرکت، خنک نگهداشتن تابلو برقها با استفاده از خنککنندههایی است که بر روی این دستگاه نصب میشود.
مدیرعامل شرکت پیشرو صنعت صاحبی، گفت: این مسئله موجب تمرکز، فعالیت و تحقق درباره ساخت کولر تابلو برقهای صنعتی شد و توانستیم جزو اولین شرکتها در کشور باشیم که این نوع کولر را برای شرایط و دمای هوای ۶۰ تا ۶۵ درجه، بدون کاهش بهرهوری تولید کنیم.
صاحبی در خصوص دیگر طرحهای اجرا شده در این شرکت، اظهار کرد: در این باره برای افزایش سرمایه در گردش ساخت «اوریفیس پایپ» را در برنامه کاری قرار دادیم که جایگزین لولههای مویی در کولرهای اسپلیت است. لولههای مویی در کولرهای اسپلیت و پنجرهای کار شکستن فشار مبرد و جداکننده قسمت فشار بالا از فشار پایین را برعهده دارد و وسیلهای است که در کولرهای اسپلیت و پنجرهای افت فشار ایجاد میکند.
وی، ادامه داد: این ایده از شرکتی تایلندی که کولرهای ۳۰ هزار مککوی (McQuay) را تولید میکند گرفته شد که توانستهایم با پردازش آن برای محصولات شرکتهای مختلف، لوله موییهایی با ظرفیتهای ۱۲ تا ۶۰ هزار تولید کنیم و خوشبختانه به دلیل کارآیی، تقاضاهای بسیاری از شرکتهای مختلف برای خرید این قطعه، داشتهایم.
این صنعتگر که تاکنون توانسته است در کارگاه خود برای پنج نفر اشتغالآفرینی کند، میگوید: در سال نخست راهاندازی شرکت (سال ۱۳۹۸) تنها توانستیم ۵۰ قطعه اوریفیس پایپ به فروش برسانیم؛ اما پس از انجام تستهای میدانی موفق تولید را افزایش داده و از ابتدای امسال شش هزار قطعه در اختیار شرکتهای مختلف و بازار هدف قرار گرفته است و اکنون نیز در حال خرید مواد اولیه، تولید و توزیع هستیم.
وی درباره ساخت سیستمهای تهویه مطبوع تابلو برق برای رطوبتگیری و خنککردن فضای داخل تابلو برقهای PLC گفت: سیستم تهویه تابلو برق ساخت شرکت پیشرو صنعت صاحبی انتخابی مناسب برای رطوبتگیری و خنک کردن تابلو برقهای PLC است که ساخت آن در داخل کشور صرفه اقتصادی داشته و با توجه به بومی بودن آن نگرانی در بخش تأمین قطعه نیز وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت پیشرو صنعت صاحبی در پایان گفت: در این شرکت تلاش میکنیم از تکنولوژیهای روز بهره گرفته تا بتوانیم به اقتصاد و توسعهی روزافزون استان خوزستان و کشورمان، کمک کنیم.