به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، همزمان با آغاز تخریب مزارع کشت مواد مخدر در فراه، نیویورک تایمز در گزارشی نوشت که به دلیل سود سرشار از تجارت مواد مخدر و همچنین استفاده گسترده مناطق دورافتاده از فناوری پنلهای خورشیدی برای کشیدن آب از چاه، طالبان راه دشواری در این زمینه دارد.
پس از آنکه ملاهبتالله آخند زاده رهبر طالبان، کشت تمامی انواع موادمخدر در افغانستان را ممنوع اعلام کرد، چندی پیش منابع محلی طالبان گفتند که ۳۰ هکتار زمین تحت کشت مواد مخدر غرب افغانستان در فراه تخریب شده و این روند در سایر مناطق این ولایت مرزی ادامه خواهد یافت.
به گفته معاون سخنگوی طالبان اگر کسی از این فرمان تخلف کند براساس قوانین با وی برخورد شده و به مراجع قضایی معرفی میشود.
براساس فرمان رهبری طالبان همچنین در سراسر افغاستان استعمال و انتقال، خرید و فروش، واردات و صادرات و کارخانههای تولید هرگونه مواد مخدر و مشروبات الکلی نیز ممنوع شده است.
این فرمان در حالی صادر میشود که افغانستان یکی از عمدهترین کشورهای تولید کننده مواد مخدر جهان است و به تنهایی ۹۰ درصد تریاک جهان را تامین میکند.
در مدت ۲۰ سال حضور نیروهای خارجی در افغانستان تولید و کشت مواد مخدر در این کشور به صورت بیسابقهای افزایش یافته بود.
بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران از ممنوعیت کشت مواد مخدر در افغانستان استقبال کرده است.
کاردار سفارت آمریکا در افغانستان نیز ضمن استقبال از تصمیم «ملاهبتالله آخندزاده» رهبر طالبان مبنی بر منع کشت و تولید تریاک در افغانستان استقبال کرده و آنرا نخستین گام مثبت خوانده است.
وی در توئیتی با استقبال از این تصمیم طالبان، منع تولید موادمخدر را در داشتن کشاورزی سالم و اقتصادی قانونی برای مردم افغانستان مفید ویک گام مثبت خوانده است.
این در حالی است که اخیرا روزنامه نیویورک تایمز با انتشار مطلبی نسبت به توانایی طالبان در کنترل کشت مواد مخدر ابراز تردید کرده است.
این روزنامه آمریکایی ضمن بررسی کشت مواد مخدر و تولید سرسام آور و سود هنگفت برای کشاورزان استدلال کرده است که به دلیل اوضاع بد اقتصادی و نبود جایگزین و همچنین استفاده گسترده کشاورزان در مناطق دوردست از انرژی خورشیدی احتمالا سیاست جدید طالبان شکست مواجه خواهد شد.
این رسانه آمریکایی گفته است که طی سالیان گذشته هر دولتی و نظامی که در افغانستان سرکارآمده وعده مبارزه با مواد مخدر را سر داده است، اما در مقابل سود هنگفت این تجارت عظیم نتوانسته مقابله کند و در نهایت هر ساله با افزایش کشت مواد مخدر مواجه بودیم.
نیویورک تایمز اضافه کرد که وعده اخیر دولت موقت طالبان برای مبارزه با کشت مواد مخدر نیز به دلیل استفاده گسترده کشاورزان از انرژی سبز با مشکلات بسیاری همراه خواهد بود.
این گزارش تصریح کرده که کشاورزان در مناطق دور دست با نصب پنلهای خورشیدی به راحتی و بدون نیاز به انرژی برق برای مزارع خود آب تهیه کرده و این موضوع برخورد با کشت غیرقانونی مواد مخدر را دشوار میکند.
نیویورک تایمز در پایان با بیان اینکه ۸۰ درصد مواد مخدر جهان در افغانستان تولید میشود، تاکید کرد: پنلهای خورشیدی در حال حاضر نقش عمدهای در باقی ماندن افغانستان به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در جهان خواهند داشت و مبارزه با آن را دشوار خواهد کرد.