به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر مرتضی ضامنی، مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی شهری کشور اظهارکرد: تعداد مسافر در زمان کرونا تا حدودی کاهش پیدا کرده بود، اما به تدریج تعداد مسافرانی که از ناوگان تاکسیرانی استفاده میکردند به حالت معمول خودش برگشت.
وی افزود: در حال حاضر با توجه به مطالبهای که در بسیاری از شهرها وجود دارد هم معیار سوار کردن سه نفر و هم چهار نفر مسافر وجود دارد و دو شیوه نرخ گذاری در شورایهای اسلامی شهر مشخص شده است.
ضامنی گفت: زمانی که خود مسافران ترجیح دهند سه مسافر سوار تاکسی شود مبنای محاسبه کرایه بر اساس نرخ سه مسافر است و زمانی هم که چهار مسافر سوار شود نرخ متفاوت میشود.
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی شهری کشور با بیان اینکه برخی رانندگان تاکسی به خاطر تورم، افزایش قیمتها از جمله در بخش نوسازی ناوگان و قیمت خودرو متضرر شده و آسیب دیدند گفت: در ابتدای سال ۱۳۹۵ که طرح نوسازی ناوگان ۹۰ هزار دستگاه تاکسی اجرا شد قیمت خودرو ۳۰ میلیون تومان بود، اما از ابتدای امسال تولید دو خودروی سمند و پژو متوقف شده و منتظر ارائه خودروی جدید هستیم.
وی افزود: قرار است نوع دیگری از سمند و با قیمت بالاتری در اختیار ناوگان قرار داده شود که همین مسئله توقف تولید، باعث طولانی شدن فرآیند نوسازی و فشار مضاعف به رانندگان خواهد شد و لذا از دولت تقاضا داریم که حمایتهای لازم را به عمل بیاورد.
ضامنی با اظهار اینکه واردات خودرو در حوزه تاکسیرانی به مجوزات عمومی واردات گره خورده گفت: زمانی که واردات متوقف شد بخش تاکسیرانی را هم شامل، اما در حال حاضر با گشایشی که در امر واردات صورت گرفته امیدواریم در این بخش نیز با حمایت دولت خودروهایی وارد شود.
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی شهری کشور از رایزنیهای مستمر اتحادیه با نمایندگان مجلس و مجموعه دولت در حوزه تأمین خودرو و همچنین بیمه تأمین اجتماعی به عنوان یکی از درخواستهای جدی رانندگان سخن گفت و افزود: در حال حاضر تعدادی از رانندگان تاکسی هنوز از بیمه تأمین اجتماعی برخوردار نیستند.
در ادامه این مجله خبری صبحگاهی، دکتر محمدعلی اسفنانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی درمورد نحوه نظارت بر نرخ گذاری تاکسیهای اینترنتی گفت: طبق قانون، کلیه افرادی که کالا و خدمات به مردم ارئه میکنند باید در بحث نرخ گذاری و نحوه عملکرد تحت نظارت باشند که مراجع مختلفی هم این کار را انجام میدهند.
وی افزود: سازمان تعزیرات در صورت دریافت گزارش مردمی و یا مطلع شدن از تغییر نرخ نامهها و افزایش خودسرانه قیمتها اقدام میکند و البته گاهی هم اقدامات پیشگیرانه انجام میدهد.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی یادآورشد: در جلسهای که با وزارت کشور در ۲۴ اردیبهشت ماه داشتیم اعلام شد که برخی تاکسیهای اینترنتی افزایش قیمت داشتند. ما بلافاصله موضوع را به سازمان حمایت اعلام کردیم و در تاریخ اول خرداماه موضوع پیگیری و به موارد تخلف رسیدگی شد.
اسفنانی گفت: ما در زمانی که قیمت تاکسیهای اینترنتی به خاطر کرونا و مشکل دار شدن پمپ بنزینها افزایش پیدا کرده بود با شرکت مربوطه مکاتبه کردیم و صورت جلسه شد که تمام مبالغ اضافه دریافت را در سفرهای بعدی لحاظ کنند.