طاهر درودی معاون حج عمره مرکز پزشکی حج و زيارت جمعیت هلالاحمر در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: بعد از دو سال وقفه اعزام به حج زائران آغاز شد و اگر چه از طرف دولت سعودی دیر به ما اعلام شد و سهمیه اعزام زائران نیز کاهش پیدا کرد اما با این وجود در سال جاری حدود ۴۰ هزار نفر از زائران حج را ایرانیان تشکیل شده.
وی اضافه کرد: یک سوم مجموع آمار فوق تا کنون به عربستان اعزام شده و همزمان با ورود زائران تیمهای راه انداز مرکز پزشکی جمعیت هلالاحمر در عربستان مستقر شده و ارائه خدمات و آماده سازی درمانگاهها را به انجام رساندند.
معاون حج عمره مرکز پزشکی حج و زيارت جمعیت هلالاحمر خاطرنشان کرد: دو درمانگاه جمعیت هلالاحمر در شهر مدینه در حال حاضر فعال شده و به ارائه خدمات با زائران ایرانی میپردازد.
درودی همچنین یادآور شد: همزمان با ورود زائران از فرودگاه مدینه گروهی از زائران هم از طریق فرودگاه جده عربستان وارد شهر مکه شدند و درمانگاههای جمعیت هلالاحمر در شهر مکه هم با تعداد کم کار ارائه خدمات درمانی خود را شروع کرده و به مرور تعداد آنها بیشتر خواهد شد.
وی اضافه کرد: ما در جمعیت هلالاحمر بیش از ۳۲ مرکز را به صورت مراکز ارائه خدمات سرپایی ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته در سطح دو شهر مکه و مدینه فعال خواهیم کرد و همچنین پاراکلینیک، آزمایشگاه، سیسییو، زنان، اورژانس قلب، ارتوپد، جراح و دیگر تخصصهای پزشکی مختلف را در مراکز درمانی داریم و خدمات درمانی مورد نیاز زائران ایرانی را به آنها ارائه میدهیم.
معاون حج عمره مرکز پزشکی حج و زيارت جمعیت هلالاحمر در ادامه گفت: اگر تست کرونا برای زائری در کشور خودمان ایران و پیش از اعزام به سفر مثبت شود، دو حالت داریم و با توجه به وضعیت بالینی زائر از اعزام وی جلوگیری خواهد شد و اگر شرایط بیمار مناسب شده و بهبود پیدا کند و زمان اعزام باقی مانده باشد، احتمالا در همین امسال مشرف خواهد شد و در غیر اینصورت تشرف امسال را از دست میدهد.
درودی در ادامه یادآور شد: اگر هر کدام از زائران ایرانی به هر دلیلی در عربستان به کرونا مبتلا شود، با توجه به اینکه آنجا حضور دارند بررسیهای اولیه انجام خواهد شد و همکاران ما تجهیزات مناسب به اضافه کیتهای تست تشخیص سریع کرونا را در مراکز درمانی همراه دارند و اگر تشخیص اولیه مثبت ارزیابی شود، به مراکز سعودی برای انجام آزمایشات تکمیلی و در صورت نیاز به خدمات بیشتر اعزام خواهند شد.
وی همچنین اضافه کرد: همه مراکز درمانی جمعیت هلالاحمر در طول برگزاری مراسم حج که به صورت درمانگاهی در حال ارائه خدمت در هتلها هستند و عمدتا ما اتاق های قرنطینه را در صورت نیاز زائران با دریافت خدمات درمانی اضافهتر و جداسازی از بقیه پیش بینی کرده و در صورت نیاز به آیسیو زائران با توجه به تفاهم انجام شده به بیمارستانهای سعودی انتقال داده میشوند.
معاون حج عمره مرکز پزشکی حج و زيارت جمعیت هلالاحمر اضافه کرد: تا کنون هیچ موردی از آبله میمونی و کرونای زائران ایرانی مثبت گزارش نشده است و یکی دو مورد در خصوص بیماری کرونا مشکوک اعلام شده بود که بعد از انجام تستها و بررسیهای لازم و در صورت مثبت شدن پاسخ تست خدمات درمانی بیشتر برای آنها انجام خواهد شد و اکر در حد آنفلوآنزاو یا سرماخوردگی ساده باشد نیز خدمات درمانی متناسب با بیماری به زائران ارائه داده میشود.