کد خبر:۱۰۱۷۸۳۸
القاصی‌مهر خبر داد:

برقراری ۵۶ هزار ملاقات چهره به چهره در سال ۱۴۰۰

رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: رویکرد مردم و تکریم ارباب رجوع با اقدامات اجرایی و مالیاتی همراه بوده و در سال گذشته با بیش از ۵۶ هزار مراجعه کننده در واحد‌های قضایی ملاقات چهره به چهره داشتیم.


به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری رئیس کل دادگستری استان تهران و دادستان تهران به مناسبت هفته قوه قضائیه امروز شنبه چهارم تیرماه سال جاری برگزار شد.

علی القاصی مهر رئیس کل دادگستری استان تهران، در این نشست خبری اظهار کرد: در هفته قوه قضائیه قرار داریم و به تاسی از زحمات و خدمات ماندگار آیت‌الله بهشتی رئیس وقت دستگاه قضایی و ۷۲ تن از یاران آن شهید والامقام در این هفته را گرامی می‌داریم.


وی تصریح کرد: در حال تجربه دوره جدیدی در قوه قضائیه هستیم و مدیریت این دوره تحول و تعالی به دست کسی است که برآمده از متن انقلاب اسلامی است و امروز دوره تکامل و پیشرفت و تعالی خود را با مدیریت هوشمند حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی می‌کند.

رئیس کل دادگستری استان تهران افزود: مردمی سازی و در اولویت بودن مردم از جمله محور‌های مخم دوره تحول و تعالی قوه قضائیه است و ضابطه و معیار مبانی شرع اسلام و قوانین است.

القاصی مهر خاطرنشان کرد: ریاست قوه قضائیه خود از جنس مردم، در کنار مردم و برای مردم تلاش مر‌کند و تمام توان و ظرفیت‌های قوه برای خدمت به مردم بسیج همگانی شده است.

وی همچنین یادآور شد: تمام تلاش ما بر این است که اعتماد مردم و اطمینان جامعه به صحت عملکرد قوه قضائیه افزایش پیدا کند.

رئیس کل دادگستری استان تهران اضافه کرد: بر اساس سند تحول قضائی ماموریت‌های مهمی در دستور کار ما قرار دارد و اقدامات مهمی در این راستا جزو مهمترین اولویت‌ها قرار گرفته است.


القاصی مهر تاکید کرد: تاکید دسترسی مردم به مدیران قضایی از اولویت‌های ما محسوب می‌شود و اگر امروز هر کسی که به دستگاه قضا برای امورات خود مراجعه کند هیچگونه مانعی برای حرف زدن در نزد مسئولان ندارد.

وی خاطرنشان کرد: رویکرد مردم و تکریم ارباب رجوع با اقدامات اجرایی و مالیاتی همراه بوده و در سال گذشته با بیش از ۵۶ هزار مراجعه کننده در واحد‌های قضایی ملاقات چهره به چهره داشتیم.

رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: در ۳ ماهه پایانی سال گذشته مقرر شد به ۳۰ درصد از پرونده‌های معوقه رسیدگی شود و در سال جاری نیز سعی بر این است که آمار رسیدگی به پرونده‌های معوقه را به ۵۰ درصد برسانیم.


القاصی مهر تصریح کرد: موجودی پرونده‌های ما در سال گذشته با کاهش ۱۲ درصدی همراه بود و این تلاش به صورت شبانه روزی ادامه خواهد داشت و زمین رسیدگی در بسیاری از مجتمع‌های قضایی تا حدود زیادی کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: در سال گذشته ۲۱۵ هزار و ۳۴۶ پرونده از طریق صلح و سازش و تلاش همکاران ما در شوراهای حل اختلاف به مصالحه رسیده است و در برخی حوزه ها میانگین مصالحه‌ها به ۵۵ درصد رسیده است.

وی افزود: در سال گذشته توانستیم ۴۵ شرکت ورشکسته را احیا و به چرخه تولید باز گردانیم و ۸۰ شرکت و کارخانه را تحت نظارت اداره ورشکستگی با تزریق پول نقد مجددا احیا و به چرخه کار برگرداندیم و به صورت هدفمند شعبه ويژه‌ای را در خصوص رسیدگی به پرونده‌های دانش بنیان اختصاص دادیم و دستگاه قضا با تمام امکانات و اختیاراتی را که در اختیار دارد رفع معضلات و مشکلات مختلف شرکت‌های دانش بنیان را در دستور کار خود قرار داده است.


رئیس کل دادگستری استان تهران یادآور شد: وضعیت زندانهای استان تهران به طور مستمر و دقیق مورد رصد و بررسی است و طی روزهای اخیر نیز یک زندان نسوان را با حضور هیئت بازرسی مورد بررسی و ارزیابی قرار دادیم و آزادی ۹۰ نفر از زندانیان در کمیسیون عفو مورد موافقت قرار گرفت و در انتظار دستور نهایی رئیس قوه قضائیه برای آزادی نهایی آن‌ها هستیم.

القاصی مهر از کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها خبر داد و گفت: در مجتمع نیابت قضایی زمان رسیدگی به پرونده‌ها تا ۱۸ روز کاهش پیدا کرده و ۲۱۵ هزار فقره پرونده از طریق صلح و سازش به مصالحه ختم شده است.

وی افزود: امروزه مسئله تقویت صلح و سازش در رسیدگی ها در اولویت قرار دارد و در این راستا ۷۲۸ هزار فقره پرونده در شوراهای حل اختلاف رسیدگی و برای توسعه و تقویت صلح و سازش در سالهای گذشته، تعداد ۱۵۰ شعبه صلح و سازش را در جوار بسیاری از مکان ها ایجاد شده است.

رئیس کل دادگستری استان تهران تاکید کرد: با آغاز به کار شعب ویژه صلح و سازش در زندان‌ها در سال گذشته ۳ هزار و ۳۱۶ زندانی با همکاری مددکاران و خیران آزاد شده و این درحالی است که در سال قبل از آن، هزار و ۲۸۲ زندانی از این طریق از زندان آزاد شدند و با اخذ رضایت از اولیای دم ۵۱ زندانی محکوم به قصاص نیز از چوبه دار رهایی پیدا کردند.

القاصی مهر خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد، تصادفات منتهی به جرح در همان شورا بدون ارسال به دادگاه بررسی می شود و در سال گذشته ۲ هزار و ۸۷۱ پرونده تصادفی به شعب ویژه حل اختلاف وارد شده و به آن‌ها رسیدگی شده است.

وی اضافه کرد: در سال گذشته هزار و ۲۰۰ پرونده اخلال در نظام اقتصادی و اخلال در نظام ارزی کشور به ارزش ۱۵ میلیارد دلار تشکیل و به وضعیت متهمان آن‌ها رسیدگی شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار