به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرد که در زلزله اخیر در جنوب افغانستان ۳۶۲ هزار نفر متاثر شدند.
به گزارش این نهاد وابسته به سازمان ملل، زلزله ۶ ریشتری در بخشهای از خوست و پکتیکا در جنوب شرقی افغانستان به وقوع پیوست که منجر به تخریب گسترده در این مناطق شده است.
به گفته دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل، علاوه بر جان باختن تعداد زیادی از مردم، بخش عظیمی از زیرساختها از جمله مدارس، مراکز بهداشت، جادهها و شبکههای آبرسانی در این مناطق به صورت کامل و جزئی تخریب شده است.
سازمان ملل تاکید کرده است که براثر زلزله اخیر در افغانستان ۳۶۲ هزار نفر متاثر شده و برای رسیدگی فوری به بازماندگان این حادثه ۱۱۰ میلیون دلار طی سه ماه آینده نیاز است.
پیش از این دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه همزمان با تخریب ۱۰ هزار خانه در افغانستان و مرگ هزار تن در زلزله اخیر این کشور هشدار داده است که احتمال شیوع وبا در مناطق زلزله زده وجود دارد.
این در حالی است که «سراج الدین حقانی»، وزیر کشور دولت موقت طالبان از عملکرد آمریکا در نحوه کمکرسانی به زلزلهدگان افغانستان انتقاد کرد.
وی گفته است که بسیاری از کشورها به دلیل تحریمهای آمریکا نمیتوانند برای افغانستان کمک ارسال کنند.
ایران، قطر، امارات متحده عربی، پاکستان، ازبکستان و ترکمنستان از جمله کشورهای پیشگام در کمک رسانی به مردم زلزله زده در افغانستان بودند.
بامداد چهارشنبه (۱ تیر) زمینلرزه شدید، شرق افغانستان از جمله ولایتهای پکتیکا و خوست را تکان داد، بر اساس اعلام مقامات حکومت طالبان در این زلزله مرگبار تاکنون ۱۵۰۰ نفر جان باخته و ۲۰۰۰ تن دیگر زخمی شدند.