به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، داریوش جاوید، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی در نشست تخصصی مباحث مالی استانهای همدان، مرکزی و لرستان اظهار کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری به امید آفرینی باید به این مسئله در دانشگاه آزاد به طور ویژه توجه شود.
جاوید با اشاره به اینکه نقد خوب است، اما ناامیدی خوب نیست گفت: نقد سازنده است و راهکار دارد که آن را با دیده منت میپذیریم و در صدد رفع آن بر میآییم.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه باید واقعیتها را دید و طبق آن مطالبه کرد افزود: از بهمن ماه سال ۱۳۹۹ تا امروز یعنی در فاصله کمتر از ۱۵ ماه حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد بین ۹۵ تا ۱۴۸ درصد اضافه شده است، اما شهریه چیزی حدود ۴۰ درصد اضافه شده است و اینها مستند موجود است.
وی با اشاره به اینکه مدیریت این مسئله معجزه خداوند و عنایت پروردگار و نیز با توجه به وجود مدیران لایق است گفت: در استانی مثل خوزستان افرادی به عنوان اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد حقوق ۴۶ میلیون تومانی را دریافت میکنند در حالی که سقف حقوق و دستمزد در دانشگاه دولتی ۳۷ میلیون تومان است.
جاوید بیان کرد: در دانشگاههای دولتی سقف سنوات پایان خدمت ۴۷۵ میلیون تومان است، اما در دانشگاه آزاد هفته گذشته برای فردی۹۰۰ میلیون تومان پرداخت شد و باید اینها تبیین شود.
وی با اشاره به اینکه هر استادی در دانشگاه آزاد تا سقف ۵ میلیون تومان بابت سرآمد علمی دریافت میکند افزود: در این دانشگاه به طور میانگین ۴ تا ۵ میلیون تومان به عنوان حق التدریس و پایانامه دریافت میشود که اگر حقوق، سنوات و پایان نامه را باهم جمع کنیم ۲۰ تا ۳۰ درصد با دانشگاه دولتی تفاوت دارد.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید به اینکه اگر هیات علمی در دانشگاه آزاد سرآمد علمی نگیرد یا پایان نامه و حق التدریس هم نگیرند تفاوت بازهم ۱۰ تا ۱۵ درصد است خاطرنشان کرد: وقتی کسی در دانشگاه یا فضای مجازی عنوان میکند که حقوق افراد در دانشگاه دولتی سه برابر دانشگاه آزاد است بخواهید که مستندات ارائه کند که اگر صحبتهایش منطقی بود باید به سمت آسیبشناسی رفت و اگر نیست گوشزد کرد که ساختار را ناامید نکند.
وی با بیان اینکه طی سه سال گذشته چهار اتفاق بد در دانشگاه آزاد افتاده است که اگر هرسازمانی به جز آن بود تا امروز محکوم به ناامیدی بود گفت: در سه سال گذشته کرونا داشتیم و اقتصاد تحت تاثیر قرار گرفت و دوم کاهش هرم جمعیتی جوان را در کشور شاهد بودیم، اما توانستیم تا امروز مدیریت خوبی داشته باشیم.
جاوید به افزایش مراکز آموزش عالی در برخی شهرها اشاره کرد و با اشاره به اینکه به عنوان مثال بروجرد با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت ۱۴ دانشگاه داشته است، افزود: شیب افزایش هزینهها نیز از دیگر اتفاقات بوده است، اما پرداخت حقوق حتی یک ماه نیز به تعویق نیفتاده در حالی که میتوان سری به مراکز صنعتی زد و به تعویق افتادن حقوقها را شاهد بود.
وی با اشاره به اینکه ملاک ما در محاسبه حق الزحمه اساتید، دانشگاه مادر در تهران است عنوان کرد: در کدام دانشگاه طی ۴۰ سال گذشته حق مالی سنوات اصلاح شده در حالی که دانشگاه آزاد این امکان فراهم شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد افزود: ۴۰ سال بود که در دانشگاه آزاد رکود علمی را شاهد بودیم و هیچ کس به دنبال پایه و ارتقا نمیرفت، اما الان شرایط تغییر کرده است و به دنبال آن هستند.
وی بیان کرد: خواهشی که از مسئولان دارم این است نسبت به جهاد تبیینی که مقام معظم رهبری تاکید دارند، در دانشگاه آزاد توجه همه جانبه وجود باشد و همه واقعیتها گفته شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ما دغدغههای تمام همکاران و اعضای هیات علمی را میدانیم و شرایط و معیشت اقتصادی را هم همینطور، اما چطور میشود که طی دو سال اخیر شهریه ۴۰ درصد بالا رود و حقوق ۱۰۰ درصد افزود: اگر افرادی نقدی دارند راهکاری هم ارائه دهند و ما به جان میخریم.
وی با اشاره به اینکه هر جا شائبهای بود ما آماده پاسخگویی هستیم افزود: زمانیکه بخشنامه افزایش حقوق ابلاغ شد، گفتم که هر کارمندی زیر ۲۱ درصد به حقوقش اضافه شد به ما اطلاع دهد که واقعا چنین نبوده است.
جاوید با بیان اینکه به طور میانگین برای اعضای هیات علمی در کشور ۳۰.۹ درصد حقوق افزایش یافته است ادامه داد: میانگین حقوق استاد تمام ۴۸ درصد، دانشیار ۴۱ درصد، استاد یار ۳۱ درصد و مربیها ۲۹.۸ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه میانگین حقوق کارکنان ۳۱ درصد بوده است افزود: در کشور به طور میانگین حقوق کارکنان بین ۹.۵ تا ۱۰ میلیون تومان است که با بررسی که انجام دادم حقوق کارکنان چند وزارتخانه از دانشگاه آزاد پایینتر است و متاسفانه گاهی اضافه کار و شیفت شب در محاسبه حقوقها مورد توجه قرار نمیگیرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: طی چند سال اخیر شاهد رشد چشمگیر افزایش حقوق در دانشگاه آزاد بودیم و امروز در هیچ دانشگاه دولتی ماهی ۴ تا ۵ میلیون تومان حق التدریس پایان نامه نمیگیرند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه خوشبختانه طی چند سال اخیر اتفاقات مبارکی در سازمان مرکزی نسبت به دغدغه همکاران شاهد بودیم، اما انتظار است بازهم آنها را کمتر کنند عنوان کرد: در خصوص چارت سازمانی اتفاقی افتاده و بخشنامهای ابلاغ شده که معاونین آموزشی واحدها معاون آموزشی مهارتی در سطح واحدها شدهاند و معاونین سما، امور مدارس میشوند که ردههای آنها نیز مشخص خواهد شد.
جاوید با بیان اینکه به دنبال جدا کردن معاونین آموزشی و پژوهشی هستیم چرا که حجم کار بالاست و معاون علمی از عهده دو حوزه برنمیآید گفت: از امروز معاون آموزش، معاون آموزشی و مهارتی و معاون سما امور مدارس میشوند و درجهی آن را معاون آموزشهای عمومی و مهارتی دانشگاه مشخص میکنند.
وی با اشاره به اینکه بخشنامه هماهنگی استانها نیز ابلاغ شده است و دیگر رئیس دبیرخانه وجود ندارد و وی معاون هماهنگی میشود افزود: برای چارت تصمیم خوبی گرفتهایم که آقای دکتر طهرانچی نیز تصویب کردهاند و از هفته بعد جدول زمانبدی هم ابلاغ میشود.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: در این راستا استان به استان در سازمان چارت میبندیم و دیگر برای کل کشور چارت نمیگیریم و فی المثل، در صورت لزوم برای ۴۰۰ واحد و مرکز ۴۰۰ چارت ایجاد میکنیم.
وی با اشاره به اینکه بخشنامه به دنبال این نیست که هیات علمی در دانشگاه بنشیند بلکه به دنبال این است که اعضای هیات علمی که شغل دیگر، منبع درآمد دیگر و وقت بیشتری دارد، از این امکانات استفاده کند گفت: در این زمینه هرآنچه بتوانیم هزینهها را کنترل کنیم در رشد درآمد شهریورماه و سال بعد تاثیر بیشتری میگذارد.
جاوید با بیان اینکه حاضریم به واحدهایی که احساس میکنند توانایی خاصی در واحد خود وجود دارد پست مشروط بدهیم، یعنی پرداخت حق مسئولیت از محل درآمدی آن حوزه خاطرنشان کرد: امیدواریم سه استان همدان، مرکزی و لرستان در این زمینه پایلوت باشند.
وی با تاکید به اینکه باید چارت را بر اساس نیاز سازمان دید و نه بر اساس نیاز شخصی تنظیم کرد گفت: در ارتباط با بدهیهای معقوقه طرحی را اجرایی کردهایم که مورد استقبال قرار گرفته است.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی از پرداخت یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بابت بازنشستگی و بازخریدی طی دو سال گذشته در دانشگاه آزاد خبر داد و گفت: این مبلغ باید روزی پسانداز میشد که نشده و امروز باید پرداخت میشد.
وی با تاکید به اینکه املاک بلا استفاده احصاء، قیمتگذاری و در روزنامههای کثیرالانتشار منتشر شود و به فروش برسد افزود: قرار است کمیسیون معاملات را به استانها بیاوریم و هر استانی زودتر میخواهد این طرح را طی کند، تیم کمیسیون معاملات را به آنجا برده تا زودتر کار انجام شود.
جاوید اشاره کرد: طبق بودجهبندی صورت گرفته طی امسال امیدواریم دانشگاه آزاد از عهده مدیریت خود برآید و بدهیها را پرداخت کند و البته استان همدان و لرستان شرایط مناسبی از این حیث داشته و بدهی اندکی دارند.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی بیان نمود: از ابتدای شهریورماه به بعد هیچگونه جرائم تامین اجتماعی استانها قبول نمیشود و از آن تاریخ به بعد به عهده روسای واحدها و معاونین توسعه خواهد بود.
جاوید در خصوص سنوات نیز گفت: تمهیداتی در این زمینه میاندیشیم، اما از ابتدای سال آینده ضرورت دارد استانها در این خصوص مدیریت لازم را معمول دارند.
جاوید با اشاره به اینکه نیروهای قرارداد کار معین به رسمی آزمایشی تبدیل خواهند شد گفت: در خصوص نیروهای شرکتی نیز ۲۵ درصد این نیروها به کار معین با مجوز تبدیل میشوند و نیروهای دانشگاه آزاد ساماندهی میشوند.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه نیروهای شرکتی ساماندهی میشوند و دیگر نیرویی به نام شرکتی و قرارداد کار معین بدون مجوز نخواهیم داشت افزود: نیروهای دانشگاه آزاد به رسمی قطعی، رسمی آزمایشی و کارمعین با مجوز تبدیل میشوند.
وی بیان کرد: خوشبختانه دانشگاه آزاد سرمایه انسانی و فیزیکی زیادی دارد و به حول و قوهی الهی مسائل محتمل پیش رو را بدون مشکل خاص پشت سر میگذارد.