به گزارش دانشجو، شبکه جهانی جام جم با هدف ایجاد ارتباط میان ایرانیان خارج از کشور با استانهای زادگاه خود و در مسیر تحقق سه رسالت اصلی سازمان در سند تحول (هویت محوری، عدالت گستری و شتاب دهی به پیشرفت) به صورت جداگانه میزبان استانداران ایلام و آذربایجان غربی شد.
هدف شبکه جام جم از این نشستها شناساندن ظرفیتهای اقتصادی، علمی، فناوری و گردشگری استانها، معرفی بستههای سرمایه گذاری در عرصههای گوناگون، بازنمایی پیشرفتهای صورت گرفته در ۴۴ سال گذشته و در لایه دوم نمایش وجود امنیت، انسجام، ثبات، امید و نشاط عمومی در همه نقاط کشور است.
دکتر ملکی مدیر شبکه جهانی جام¬جم در نشست با دکتر بهرام¬نیا استاندار ایلام ضمن اشاره به سرمایه ایرانیان خارج از کشور گفت: بخشی از سرمایه ۴ هزار میلیارد دلاری ایرانیان خارج از کشور در اختیار ایلامی¬هایی است که در کشورهای مختلف دنیا سکونت دارند و چنانچه بسته¬های سرمایه¬گذاری توسط مسئولان استانی تهیه و در برنامه¬های شبکه جهانی جام¬جم معرفی شود، می¬توان این افراد را جهت فعالیت اقتصادی و سرمایه¬گذاری در شهرها و روستاهای زادگاه خود تشویق کرد.
وی ایرانیان خارج از کشور را به لحاظ علمی و فرهنگی سرآمد مهاجران دنیا معرفی کرد و دعوت از نخبگان استان جهت همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی ایلام را یک فرصت دیگر برای همکاری میان استانداری ایلام و شبکه¬های جهانی جام¬جم دانست.
ملکی همچنین با اشاره به سه راهبرد هویت¬محوری، عدالت¬گستری و شتاب دهی به پیشرفت که در رسانه ملی دنبال می¬شود نمایش قومیت¬ها و ایلات و زیبایی¬های زندگی عشایری استان ایلام در قاب شبکه جهانی جام¬جم را از جمله علاقمندی¬های مخاطبان دانست و نسبت به عملیاتی شدن آن در آینده¬ای نزدیک ابراز امیدواری کرد.
دکتر بهرام¬نیا استاندار ایلام نیز در این دیدار به تنوع قومی و نیز ظرفیت¬های بالای استان ایلام در حوزه گردشگری و بومگردی اشاره کرد و گفت: ما در استان ایلام در حال حاضر پروژه¬های نیمه تمامی نظیر احیای منطقه گردشگری پشت ارشت را داریم که چنانچه یک سرمایه¬گذار قدم پیش بگذارد می¬تواند به ظرفیت بسیار بالایی برای جذب گردشگری خارجی و داخلی و اشتغال¬آفرینی تبدیل شود.
وی طرح پرورش ماهی در ارس، منابع نفتی و گازی ایلام، عرصه کشاورزی این استان، معادن فراوان از جمله قیر طبیعی، منطقه آزاد مهران و امثال آن را از جمله ظرفیت¬های مناسب برای جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور دانست. وی اظهار امیداوری کرد این همکاری زمینه¬ساز پیشرفت هر چه بیشتر استان ایلام، کاهش محرومیت، افزایش فرصت¬¬های شغلی و مهاجرت معکوس شود.
در دیدار استاندار آذربایجان غربی با مدیر شبکه جهانی جام¬جم نیز، ملکی همزیستی مسالمت¬آمیز ادیان و مذاهب مختلف در این استان را نشان دهنده قدرت همدلی و انسجام در ایران اسلامی دانست و گفت: اینکه کلیسا، مسجد، کنیسه، آتشکده و امثال آن همراه با اهل تشیع و تسنن در آذربایجان غربی درکنار هم زندگی میکنند گویای سطح فرهنگ و مدارای بالای موجود در کشور و اتحاد و همدلی و انسجام ملی است که باید در شبکه جهانی جام¬جم به خوبی به نمایش درآید.
مدیر شبکه جهانی جام جم ظرفیت¬های استان آذربایجان غربی در حوزه گردشگری را استثنایی دانست و گفت: به عقیده من چنانچه توان گردشگریِ تفریحی، تاریخی، طبیعی و گردشگری سلامت موجود در این استان به ایرانیان خارج از کشور معرفی شود آنها نه تنها خود می¬آیند و خارجی¬ها را نیز تشویق به سفر به ایران می¬کنند بلکه برای سرمایه گذاری در زمینه توسعه فضاهای گردشگری و ساخت هتل نیز اعلام آمادگی خواهند کرد.
وی تصریح کرد: ما آماده¬ایم تا مشروط به عدم تبلیغ، با همه استانها از جمله استان آذربایجان غربی جهت جذب سرمایههای مالی، علمی و فناوری ایرانیان و به ویژه هم استانیهای خارج از کشور همکاری کنیم، اقدامی که می¬تواند زمینه ساز پیشرفت هر چه بیشتر و توجه به هویت¬محوری و عدالت¬گستری در سطح ملی شود.
معتمدیان استاندار آذربایجان غربی نیز وجود رابطه معنادار میان رسانه ملی و استانها را ضروری دانست و گفت: استان ما از ظرفیت¬های فراوان کشاورزی، معدنی، تجاری و گردشگری برخوردار است که علت عدم استفاده از بسیاری از آنها فقدان سرمایه کافی است. وی وجود معادن طلا، مس، تیتانیوم، سیلیس و در کنار آن پایانه¬ها و بازارچه¬های مرزی و منطقه آزاد ماکو و نیز ظرفیت¬های ترانزیتی استان را فرصت مناسبی برای علاقمندان به سرمایه¬گذاری سودآور خواند. به گفته معتمدیان ۳۳ درصد سیب کشور و ۲۲ هزار تن عسل در این استان تولید میشود که می¬تواند فضای خوبی را برای صنایع تبدیلی فراهم آورد.