به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو از سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، مسعود نصرتی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور افزود: با تلاشهای صورت گرفته طی چند روز پایانی تیرماه ۱۴۰۱، در مجموع ۸ هزارمیلیارد تومان اعتبار برای طرحهای زیرساختی به حساب ۹ کلانشهر کشور واریز شد که این میزان از طریق انتشار و فروش اوراق مشارکت سال ۱۴۰۰ انجام پذیرفت.
وی خاطرنشان کرد: وزارت کشور به عنوان متولی معرفی شهرداریها به بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه، طی یک سال گذشته ۹ شهرداری را در طرحهای مترو، اتوبوسرانی و بافت فرسوده تعیین کرد و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور به طور مستمر پیگیر مراحل فرآیند جذب آن برای شهرداریها بودهاست.
نصرتی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه کشور در اسفند ماه سال ۱۴۰۰ اقدام به صدور تعهدات دولت بابت بازپرداخت ۵۰درصد اصل و سود اوراق کرد و در ادامه بانک مرکزی، مجوز انتشار اوراق شهرداریها را صادر کرد و شهرداریها توانستند در روزهای پایان سال ۱۴۰۰، بخشی از اوراق را منتشر کنند تا قابلیت فروش کل اوراق را تا (۳۱.۴. ۱۴۰۱) فراهم آورند.
وی اضافه کرد: در ادامه با تأیید بانک شهر به عنوان بانک عامل اقدامات بعدی صورت پذیرفت، همچنین بورس تهران ضمن دریافت مدارک لازم شهرداریها، مجوزات لازم را صادر کرد و با صدور مجوز بانک مرکزی بابت عرضه مجدد اوراق، با قیمانده اوراق مشارکت شهرداریها و پیگیری مسئولین تأمین مالی شهرداریها و شهرداران در روزهای ۲۹ و ۳۰ تیرماه ۱۴۰۱ اوراق مشارکت شهرداریها منتشر که با خرید اوراق توسط شرکتهای تأمین سرمایه، در مجموع ۸ هزارمیلیارد تومان به حساب ۹ شهرداری کلانشهر واریز شد تا برای توسعه مترو، اتوبوسرانی و بازآفرینی بافت فرسوده هزینه کنند.
نصرتی افزود: این میزان انتشار اوراق مشارکت و جذب آن، بیشترین میزان طی همه سالهای انتشار اوراق مشارکت است و همچنین اولین سالی است که توانستیم ۱۰۰درصد مبلغ پیشبینی شده در قانون بودجه سنواتی را برای شهرداریهای کشور جذب کنیم.
وی ابرازامیدواری کرد با مصرف هدفمند مبالغ جذب شده در طرحهای مرتبط توسط شهرداریها، شاهد اثرات مستقیم آن در بهبود حمل و نقل عمومی شهروندان عزیزمان باشیم تا خدمت بزرگ دیگری در دولت سیزدهم به نتیجه نهایی خود رسیده باشد.
نصرتی گفت: این موفقیت به سبب تغییر تفکر در نحوهی پیگیری امور مرتبط با اوراق مشارکت در چند سال اخیر است و بطوریکه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور نه فقط معرفی کننده شهرداریها برای اوراق مشارکت بود، بلکه با دغدغهمند کردن خود، فرآیندهای بعدی اوراق مشارکت را به طور مستمر از طریق دفتر امور اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان پیگیری و تلاش کرد تا لحظات آخر انتشار اوراق مشارکت شهرداریها، در کنار شهرداریها باشد و نقش حمایت و تسهیل کنندگی خود را ایفا کند.