گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * هنوز حکم قطعی برای ۱۷ کارگر آذرآب صادر نشده است. اعتراض کارگران به نحوه مدیریت این شرکت در خرداد امسال تجمعی برگزار کردند؛ تجمعی که داخل محوطه شرکت برگزار شد، اما در پی آن ۲۱ نفر بازداشت شدند که البته چهار نفرشان در روز تجمع اصلا در اراک نبودند. همین مساله باعث شد توجه افکار عمومی به معضلی که واگذاری برای آذرآب ایجاد کرد، جلب شود.
چرا شرکت بزرگی مانند آذرآب به مرز ورشکستگی رسید تا جایی که بانک کشاورزی سهام عمده آن را تصاحب کرد؟ «واگذاری غلط» این پاسخ داود عسگری، رئیس شورای اسلامی کار آذراب است. او معتقد است که واگذاری غلط، این شرکت را از مسیر خود خارج کرد.
در واقع به اعتقاد او سهامداران نااهلی بر آذرآب مستولی شدند که همین امر باعث شد تولید این شرکت سقوط کند. البته با حضور یک تیم مدیریتی قوی در سال ۹۹ از سوی بانک کشاورزی به ۸۰۰ تن در ماه رسید، اما وقتی در سال ۱۴۰۰، تیم مدیریتی جدیدی در آذرآب اقامت گزیدند، تولید این شرکت به کمتر از ۷۰ تن در ماه. البته همین امر باعث اعتراض کارگران شد.
بیشتر بخوانید:
جواد دارا، فعال دانشجویی نیز در برنامه دادستان حضور داشت، انتقادات جدی به برخوردهای قضایی و امنیتی با اعتراضات کارگری مطرح کرد.
دارا در این برنامه توضیحاتی درباره وضعیت شرکت آذرآب میدهد و بیان میکند که اعتراضات کارگری در این شرکت برای تولید است نه دریافت حقوقشان.
به اعتقاد او مطالبه کارگران تغییر نظام نیست، کارگران به دنبال افزایش حقوق و دستمزد از طریق کار بیشتر هستند. آنان هیات مدیره کارآمد برای کارخانهها و شرکتهای تولیدی میخواهند.
دارا در بخش دیگری از این گفتگو اذعان میکند که سازوکار حقوقی برای برگزاری تجمعات اعتراضی وجود ندارد. او با اشاره به بازداشت کارگران آذرآب در پی تجمع در محوطه کارخانه میگوید: کارگر جایی را که در آن کار میکند از خود میداند و نسبت به آن عرق دارد.
در فیلم زیر توضیحات کامل عسگری و دارا را در برنامه دادستان مشاهده میکنید: