به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، برخی از مردم همدان در فضای مجازی گفته اند که اخیرا دچار مشکلات پوستی شده اند؛ خارش و حساسیتهای پوستی از جمله این گزارشها بوده است. مردم دلیل این امر را نحوه آب رسانی به این شهر از طریق چاههای کشاورزی عنوان میکنند و میگویند که این حساسیتها پس از قطعی آب در این شهر و آبرسانی از چاهها صورت گرفته است.
با این حال فرزاد تیموری، معاون امور عمرانی استانداری همدان به خبرنگار ما میگوید که این حساسیتها برای شهروندانی ایجاد شده که از آب چاه خانگی استفاده میکنند.
او با بیان اینکه گزارشی از حساسیت پوستی از شهروندانی که از آب لوله کشی استفاده میکنند، نرسیده، بیان میکند: آب چاههای کشاورزی ابتدا به مخازن میرود و آنجا کلرزنی میشود و پس از آن به شبکه آبرسانی شهری میرود.
با اینکه استاندار همدان دو هفته پیش گفته بود که به زودی آب سد تالوار به همدان منتقل میشود و مشکل آبرسانی به این شهر پایان مییابد، اما همچنان پروژه انتقال آب این سد به اتمام نرسیده است.
تیموری با اشاره به تأخیر در اجرای این پروژه در دهه ۹۰، توضیح میدهد: پروژه چند سال بلاتکلیف مانده بود، اما از فروردین امسال دوباره اجرا شد. لوله گذاری تمام مسیر تمام شده و کارشناسان مشغول آزمایش تجهیزات پمپ و الکتروموتورها هستند. مخازن در مسیر لوله گذاری هم احداث شده است.
او یکی از علل تأخیر در تکمیل این پروژه را تأخیر در تحویل الکتروموتورها از شرکت تولیدکننده عنوان میکند و ادامه میدهد: وزارت نیرو اهتمام ویژهای برای تکمیل این پروژه دارد و یکی از معاونان وزیر بیش از ۲ ماه است که در همدان مستقر شده تا این پروژه به پایان برسد.
معاون عمرانی استاندار همدان درخصوص آزمایش آرسنیک آب سد تالوار میگوید: آرسنیک در تمام آبها وجود دارد، اما باید به سطح مجاز برسد. برای این منظور میتوان آب را با آبهای با آرسنیک کمتر مخلوط کرد. در فرآیند تصفیه فیزیکی آب هم بخش زیادی از آرسنیک موجود در آب از بین میرود و جمع بندی ما این است که آب خروجی از تصفیه خانه، به سطح مجاز و استاندارد آرسنیک رسیده است.
به گفته او دانشگاه علوم پزشکی همدان و وزارت نیرو در حال آزمایش میزان آرسنیک موجود در آب سد تالوار هستند.
گفتنی است، هیچ یک از مسئولان استان همدان زمان مشخصی برای اتمام پروژه آبرسانی از سد تالوار به همدان اعلام نمیکنند.