گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، با شروع رسمی کلاسهای آموزشی و همزمان با بازگشایی دانشگاهها، در برخی دانشگاههای سراسر کشور شاهد اعتراضات دانشجویی بودیم. اعتراضاتی که با فوت دختر ۲۲ ساله سنندجی به نام مهسا امینی آغاز شد.
رسانههای معاند و ضد انقلابها از این فرصت استفاده کردند و با اعلام فراخوانی تعدادی از دانشجویان را برای برگزاری تجمعات اعتراضی در دانشگاههای سراسر کشور تشویق کردند و همین امر موجب متشنج شدن فضای دانشگاه ها شد.
این تجمعات به دانشگاههای تبریز هم کشیده شد. در این راستا، محمد حسین پارسا، دبیر کل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز به خبرنگار ما در روایتی میگوید: روز شنبه ۹ مهرماه ساعت حدود ۱۲:۱۵ جمعی تقریبا ۳۰ تا ۴۰ نفره در مقابل سلف گلها تجمعی تشکیل و شعارهایی از قبل تعیین شده را سر میدادند.
پارسا ادامه میدهد: رفته رفته بر تعداد دانشجویان افزوده شد و شروع به راهپیمایی کردند که حدود ۲ تا ۳ ساعت در سطح دانشگاه به طول انجامید و بنرهایی که در سطوح دانشگاه در خصوص استاندارهای پوشش در دانشگاه و مسئله حجاب نصب شده بود را پاره کردند و رفته رفته شعارها نیز ساختارشکنانهتر شد…
ولی متاسفانه برخی از دانشجویان -که از بیرون به آنها خط داده می شد- از بالای درب اصلی دانشگاه بیرون رفته و قفل درب را هم شکستند…!
حدود ۱۵۰ تا۲۰۰ نفر از دانشجویان به تذکر مسئولان و نیروهای یگان ویژه که اخطار دادند ۵ دقیقه فرصت دارید به داخل دانشگاه برگردید، هیچ اعتنایی نکردند…
بعد از تذکرهای متعدد، نیروهای یگان ویژه به طور شدیدی به مقابله با دانشجویان برخاستند -در این شرایط درب دانشگاه نیز باز بود و همه دانشجویان به داخل دانشگاه برگشتند (حتی یک مأمور هم به داخل دانشگاه وارد نشد). تعدادی از لیدرهای این جریان دستگیر شده، که روز شنبه ۱۲ مهرماه با پیگیریهای ریاست دانشگاه تبریز، آزاد شدند.
این فعال دانشجویی در ادامه میگوید: اگر برخی در این چند روز به بهانه آزادی و حجاب دست به اعتراض و آشوب زدهاند، ما مدتهاست که نسبت به مسائل مختلف کشور اعم از گرانیها، تبعیضها، عدالت اجتماعی و… معترض و گلهمندیم.
ما هم ضد گفتمانی هستیم که فساد و رانت را میپروراند، آقازادگی را به جای شایسته سالاری تایید کند، جوان را ناامید از آینده کند، آیندهای مبهم را برای جوانان رقم زند و…
-پس تا اینجا هم عقیده و هم نظریم-
و تاجاییکه از دستمان بر آمده نیز از مسئولان انتقاد کرده و با تشکیل اتاق فکرهای تخصصی و نخبگانی سعی بر این داشتیم که با ارائه مشاوره و راهکارهای مختلف، مسائل و مشکلات را در حد توان برطرف کنیم….
ولی در هیچ یک از اینها شاهد همکاری این عزیزانِ به اصطلاح معترض نبودهایم…
پارسا معتقد است دانشگاه محل گفتگو و تبادل نظر و اندیشه هاست، برای دانشجو سر دادن شعارهای برخاسته از احساسات، به دور از منطق و با ادبیات سخیف و کوچه بازاری عیب بزرگی است.
درجریان اعتراضات در دانشگاه تبریز دانشجویان معترض که توسط عدهای هدایت میشدند بارها و بارها به اشخاص و مسئولان کشور و برخی سازمانها و تشکیلات اهانت کرده و به هیچ عنوان حاضر به مناظره و گفتگو در فضایی عقلانی نشدند.
عده ای که شعار آزادی سر میدادند، به بسیاری از دانشجویانی که با عقاید آنها مخالف بوده و حاضر به همراهی آنها نشدند، توهین و هتاکی کردند (در حالی که طرف مقابل، از حراست دانشگاه تا مسئولان و …کوچکترین واکنشی سلبی از خود نشان ندادند تا مبادا دشمن به یکی از اهداف خود که ایجاد تفرقه و دودستگیبین دانشجویان و آحاد ملت است برسد)
وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد بنده این است که شما نیز اگر راجع به هر مسئله و مشکلات کشور نقد یا اعتراضی دارید، با ارائه برنامه و رویکرد و با دعوت از مسئولین مربوطه در فضای دانشگاه به گفتگو بپردازیم.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه تبریز یادآور شد: اگر هدف فتنهانگیزی است که هیچ! ولی اگر هدف اصلاح وضع موجود است بسم الله…، پس برماست که فضای مطالبهگری و اعتراض دانشجویی را از پیادهنظام بودن برای عدهای خارج نِشین جدا سازیم. باید بینش سیاسی داشته باشیم و بدانیم در کجای میدان ایستاده و برای چه هدفی مبارزه میکنیم.
وی تصریح کرد: اگر روزی رهبر انقلاب بر بینش سیاسی دانشجو تاکید داشتند و لعن می کردند کسانی را که نمیخواهند دانشجوی ما سیاسی باشد، برای امثال همین ایام بود که مبادا با جهالت، ابزاری برای اهداف غیر باشیم...