آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۳۹۱۴۰

شیوا دیناروند: زندگی همسران شهدای خلبان را به دور از کلیشه‌های مرسوم آثار دفاع مقدسی ترسیم کردیم

نمایش «پاره‌هایی از چند زندگی» به دور از کلیشه‌های مرسوم آثار دفاع مقدسی و به شکلی کاملاً غیر شعاری زندگی خاطرات و تجربیاتی از زندگی همسران شهدای خلبان را به تصویر کشیده است.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، این روز‌ها نمایش «پاره‌هایی از چند زندگی» به در سالن قشقایی تئاترشهر روی صحنه است. نمایشی که به دور از کلیشه و شعار، خاطرات و تجربیاتی از زندگی همسران شهدای خلبان را به تصویر کشیده است.

در این نمایش که تلاش دارد روایت‌های شخصی ۶ زن در طول سال‌های زندگی پر فراز و نشیب‌شان را به اجرا گذارد، نسترن ابراهیم زاده، شهرزاد کیانی، نازنین میهن، فهیمه معین، سحر آقاسی و مهناز رودساز ایفای نقش می‌کنند.

شیوا دیناروند تهیه کننده و کارگردان «پاره‌هایی از چند زندگی» درباره مضمون این نمایش به مهر گفت: این اثر نمایشی به دور از کلیشه‌های مرسوم آثار دفاع مقدسی و به شکلی کاملاً غیر شعاری زندگی ۶ زن معمولی را نشان می‌دهد که درباره خاطرات روز خواستگاری و ازدواج و چگونگی آشنایی با همسرانشان که حالا جزو شهدا هستند، صحبت می‌کنند.

وی افزود: در اجرای این اثر نمایشی این مساله برایم از اهمیت بالایی برخوردار بود که به مخاطبان نشان دهم، می‌توانیم به دور از کلیشه به زندگی شهدا و قهرمانان دوران جنگ بپردازیم، چون آن‌ها نیز مانند همه ما مردمی معمولی بودند و نباید تصویری غیرواقعی و تقدس گونه به این قهرمانان ببخشیم، چون قطعاً مخاطب را پس می‌زند.

این کارگردان تئاتر ادامه داد: نمایش «پاره‌هایی از چند زندگی» اثری مینیمال است که در آن هر ۶ بازیگر همزمان روی صحنه هستند و مخاطبان به صورت موازی داستان‌های این زنان را می‌شوند به نوعی که وقتی دیالوگ یک کاراکتر تمام می‌شود، ادامه دیالوگش را بازیگر بعدی می‌گوید و در واقع این ۶ شخصیت تکمیل کننده یکدیگر هستند.

وی اضافه کرد: در طراحی صحنه هم شاهد یک سفره عقد هستیم که در انتهای آن خرما قرار داده شده و نمادی از عروس‌هایی است که زندگی شأن به عزا تبدیل شده است. در نمایش از ساز ویولن سل به صورت زنده استفاده می‌شود تا تداعی کننده آوا‌های زنانه و لطافت روح زنانه باشد و کشیدن آرشه بر ساز، تأکیدی باشد بر دلخراش بودن موضوعی که در حال مطرح شدن است.

دیناروند درباره طراحی لباس نمایش نیز توضیح داد: در راستای دوری از شعاری بودن، طراحی لباس نمایش نیز به گونه‌ای متفاوت از آثاری با این مضمون انجام گرفته است. در داستانی که روایت می‌شود این ۶ زن قرار است به عروسی بروند و همگی در حال آماده سازی و دوختن یک لباس عروس برای دختر یکی از شهدا هستند و در این میان خاطرات دوران ازدواج خودشان را هم تعریف می‌کنند از این رو لباس‌های نمایش با رنگ‌های شاد و درخشان طراحی شده است.

دیناروند اضافه کرد: متأسفانه کمتر به نقش زنان در دوران جنگ و آسیب‌هایی که به آن‌ها وارد شده، پرداخته‌اند؛ زن‌هایی که به طور مستقیم در جریان دفاع مقدس پا به پای مردان در کنارشان بودند و آسیب‌های بسیاری دیدند.

وی با اشاره به اینکه این نمایش برگرفته از مجموعه کتابی با عنوان «شرح آسمان» است که متشکل از ۶ کتاب جداگانه از خاطرات شهدای خلبان است، گفت: از بین کتاب‌هایی که همراه با کیانوش احمدی نویسنده کار با موضوع دفاع مقدس خوانده بودیم این کتاب بیشتر از بقیه توجه من را به خودش جلب کرد از این رو آن را برای اجرا انتخاب کردیم و آقای احمدی، هر کتاب را در قالب یک شخصیت به نگارش درآورد که البته کمی هم تخیل به آن اضافه شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار