گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جمعی از اصلاح طلبان با ارائه درخواست از رییسجمهور، رئیس قوه قضائیه و دبیر شورای عالی امنیت ملی جلساتی با محور و موضوعات آشوبهای اخیر، معیشت، سیاست خارجی و موضوعات اجتماعی تشکیل دادند. از حاضران این جلسات میتوان به مجید انصاری، سیدعبدالواحد موسوی لاری، علی باقری(از جریان اصلاحات)، سید صفدر حسینی و علی شکوری راد اشاره کرد. تلاش خبرگزاری دانشجو برای ارتباط با حاضران این جلسات ناکام ماند و خبر تکمیلی از محتوای آن فعلا در دست نیست.
به نظر میرسد این جلسات با هدف امتیاز گیری از شرایط کنونی برگزار شده است. با توجه به مواضع اصلاحطلبان میتوان دریافت که تاکتیک فشار از پایین و چانه زنی از بالا در دستور آنان است.
به طور مثال مجید انصاری اخیرا گفته است: چه کسی گفته عملکرد شورای نگهبان یعنی عملکرد نظام؟ بنده به جد بر عملکرد شورای نگهبان در انتخابات ایراد دارم؛ باید اصلاح شود.
همچنین سعید حجاریان در اظهاراتی گفته است: «اصطلاحی رایج است تحت عنوان تجاوز به واژهها که در تحلیل شرایط به کار ما میآید. مثلا کلمهای داریم به اسم جمهوری که در دنیا تعریف مشخص دارد اما در ایران قلب ماهیت شده است... دستاندازی به حقیقت مادامیکه در ساختار سیاسی و حتی بوروکراتیک است چندان جنبه عمومی پیدا نمیکند اما بهمحض اینکه با واقعیت خارجی روبهرو میشود، قضیه متفاوت میشود. همینطور روایتی که از آتشسوزی زندان اوین ارائه شد. به اینها علت جان باختن برخی دیگر را هم اضافه کنید. یعنی حتی در حقیقتسازی هم بیکفایتی وجود دارد! مگر میشود همه قرص بخورند و بمیرند؟ مگر میشود همه بچه طلاق باشند؟ مگر میشود همه از بلندی سقوط کنند؟»
این بیانات در شرایط فعلی با دمیدن بر تنور خشم عمومی و مواضع دو پهلو هدفی جز ماهی گرفتن از آب گل آلود فضای فعلی ندارد. حجاریان در بخش دیگری میگوید: «اصلاحطلبان در زمینه فهم جوانان تجارب موفقی دارند و هنوز هم جای امید هست به شرط آنکه در مسیر و گفتمان و شیوه بیان تجدیدنظر اساسی صورت بگیرد». گویی اصلاح طلبان قصد دارند خود را با عنوان صاحبان تجربه در کنترل اوضاع غالب کنند و از نهادهای فعلی امتیازاتی دریافت کنند. در حالی که تجربهی ننگین آبان ۹۸ و دی ماه ۹۶ هنوز بر دوش دولت قبل سنگینی میکند.