به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی معاونت سیما، محسن برمهانی معاون سیما همراه با مهندس علیرضا شریفی سرپرست معاونت توسعه و فناوری رسانه، محمدرضا خوشرو مدیر شبکه نسیم، حمید خواجه نژاد مدیر روابط عمومی سیما از شبکه فراتر ۴ k بازدید کردند و به همکاران این شبکه خداقوت گفتند.
صالحی مدیر شبکه فراتر در جریان این بازدید گزارشی از جدول پخش برنامهها و آمادگی این شبکه برای پوشش رویداد بزرگ پیش رو ارائه کرد.
محسن برمهانی معاون سیما در جریان این بازدید گفت: به مدد و تلاش بی وقفه، شبانه روزی و مجاهدانه همکاران معاونت توسعه و فناوری سازمان صداوسیما، شبکه ۴ K در این معاونت راه اندازی و برای مدتی راهبری شد و به تازگی در معاونت سیما از این ظرفیت و فناوری بهره میبریم.
وی افزود: امسال توفیق این را داریم که برای نخستین بار برای حدود نیمی از مخاطبان سیما، مسابقات جام جهانی فوتبال را با کیفیت ۴ K پخش کنیم و مردم عزیز و ورزش دوستان کشورمان میتوانند مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ قطر را با این کیفیت بالا ببینند و لذت ببرند.
معاون سیما ادامه داد: عبارت ۴ K به عنوان لوگو در گوشه قاب شبکه «فراتر» حک شده و از آن جایی که شبکه بر پایه تکنولوژی است امید میرود که با قابلیتهای معاونت توسعه و فناوری رسانه ان شاالله در سالهای آینده، شبکه ۸ K با این الگو نیز راه اندازی و تقدیم مخاطبان شود.
برمهانی بیان کرد: اگر قرار بود تجهیزات و فناوری این شبکه تامین خارجی میشد باید هزینههای ارزی زیادی بابت آن پرداخت میکردیم، اما به مدد و همت بلند همکاران مان، متخصصان داخلی و شرکتهای دانش بنیان با هزینه بسیار کمتر شاهد بهره برداری از آن هستیم.
علیرضا شریفی سرپرست معاونت توسعه و فناوری رسانه گفت: عزیزانی که مطلع هستند و از لحاظ جزئیات، ما را در این چند مدت اخیر رصد کرده اند میدانند که در تاریخ ۹ اذر ۹۹ این شبکه را به صورت آزمایشی راه اندازی کردیم و در حد توان و امکانات موجود، مراکز استانها را نیز زیر پوشش این شبکه قرار داده ایم.
وی ادامه داد: با تلاشهای شبانه روزی همکارانم این امکان برای هموطنانمان در شهرهای مرزی همچون بانه، مهاباد، آبادان و… با نصب فرستندههای مورد نیاز فراهم شده است.
سرپرست معاونت توسعه و فناوری رسانه اضافه کرد: طبیعتاً در حال حاضر امکان پوشش سراسری ۴ K وجود ندارد که برای تامین اعتبار و توسعه زیرساختهای لازم و پوشش حداکثری، مساعدت ریاست محترم سازمان را میطلبد.
وی با تاکید بر اینکه در این شبکه دقیقاً همان سیگنال دریافتی و با همان کیفیت در معرض دید علاقهمندان قرار میگیرد، عنوان کرد: این موضوع یک افتخار ملی محسوب میشود چرا که با این اقدام به نوعی بر لبه تکنولوژی روز دنیا در حال حرکت هستیم. هنوز بسیاری از کشورها در منطقه و جهان اسلام امکان استفاده از فرمت تصویری ۴ K را دارا نیستند، ولی خوشبختانه در کشور عزیزمان با همت مهندسان و عوامل تولید داخلی این چرخه بنا شده و باعث افتخار است که بگوییم بخشهایی از این تکنولوژی را نیز بومی سازی کرده ایم.
شریفی خاطرنشان کرد: فرزندان ایران در رسانه ملی همواره دغدغه کیفیت را برای مردم دارند و تلاش جمعی ما به ویژه در حوزه فنی سازمان صدا وسیما این بوده است که با بهترین کیفیت ممکن در اقصی نقاط ایران پوشش داده شود.
وی با بیان اینکه از طریق ماهواره در غرب آسیا (خاورمیانه) نیز این خدمت رسانی در قالب شبکه فراتر در حال انجام است، تاکید کرد: مردم عزیز به منظور آشنایی با فرکانس شبکه ۴ K و دیگر جزئیات مربوطه میتوانند به آدرس اینترنتی iribuhd.ir مراجعه کنند.
محمدرضا خوشرو مدیر شبکه نسیم در خصوص پخش برنامهها از شبکه «فراتر» گفت: با آغاز بازیهای جام جهانی و پخش آن از شبکه «فراتر»، مخاطبان منتظر برنامههای مفرح و بانشاط و سرگرم کننده با بالاترین کیفیت صوت و تصویر باشند و این نوید خوبی برای مخاطبان و بینندگان همیشگی تلویزیون است.
خوشرو ادامه داد: به جهت کارکردی که برای شبکه «فراتر» دیده شده است و ماموریتی که در حوزه سرگرمی و نشاط دارد، برنامههای مفرح را در معرض دید مخاطبان قرار میدهد و به همین علت به عنوان کانال شبکه نسیم ماموریت یافته است.
ابوالفضل صالحی مدیر شبکه پیشران «فراتر» نیز عنوان کرد: شبکه «فراتر» بنا دارد رویداد جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و ۶۴ مسابقه فوتبال را به صورت زنده تقدیم نگاه مخاطبان خود کند. در ایام جام جهانی قطر، حدود هفت هزار و چهارصد دقیقه پخش زنده خواهیم داشت و حدود دو هزار دقیقه هم خلاصه و گزیده بازیها به صورت بازپخش تقدیم مخاطبان خواهد شد.
وی درباره ساختار این شبکه گفت: کانال «فراتر» نخستین شبکه پیشران رسانه ملی است و این شبکه مانند سایر شبکههای پیشران دنیا که بر پایه آخرین فناوری روز راهاندازی میشود بیشتر جنبه سرگرمی دارند و به معرفی جاذبههای طبیعی کشورها میپردازند و شبکه «فراتر» نیز با همین راهبرد در رسانه ملی راه اندازی شده است.
مدیر شبکه پیشران «فراتر» افزود: از نظر مشخصههای فنی، کیفیت تصویر این شبکه UHD یا اصطلاحاً ۴ K است که ۸ برابر از کیفیت HD بالاتر است و ۱۶ برابر از کیفیت SD بالاتر است و فضای رنگ این شبکه از ۱۶ میلیون رنگ در شبکههای فعلی به بیش از یک میلیارد رنگ ارتقا یافته و تعداد فریم در ثانیه هم از ۲۵ به ۵۰ رسیده است.
صالحی ادامه داد: تمامی برنامههای کانال «فراتر» با فناوری پیشرفته HDR پخش میشود که این قابلیت در منطقه بی نظیر است و باعث جذابیت دوچندان میشود.
وی ادامه داد: هم اکنون به جز مراکز استان ها، شهرهای سقز، بانه، مهاباد، آبادان و جزیره زیبای کیش تحت پوشش این شبکه هستند و شبکه «فراتر» در کل منطقه خاورمیانه بر روی ماهواره بدر ۵ قابل دریافت است.
مدیر شبکه پیشران «فراتر» خاطرنشان کرد: مخاطبان عزیز میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به تارنمای رسمی این شبکه به نشانی IRIBUHD.IR نیز مراجعه فرمایند.