به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، علی خیرالدین، معاون وزیر علوم، در آیین تکریم و معارفه رییس پارک علم و فناوری استان مرکزی با انتقاد از فاصله زیاد پارک علم و فناوری استان مرکزی از دانشگاه اراک افزود: تعداد شرکتهای دانش بنیان بویژه شرکتهای دانش بنیان نوع ۳ در استان مرکزی بسیار کم است.
خیرالدین با بیان اینکه جلسات ستاد اشتغال دانش بنیان باید به تعداد بیشتری در استان مرکزی تشکیل شود و خرید از شرکتهای دانش بنیان در استان بیشتر شود، گفت: پارک باید به بخش خصوصی کمک کند و تعامل بیشتری با دانشگاههای استان داشته باشد و مرکز رشد مشترک با پارک در ساوه شکل بگیرد.
معاون وزیر علوم با اشاره به قانون جهش دانش بنیان تصریح کرد: این قانون بسیار پیشرو و پیشرفته است و باید به آن پرداخته شود. در قانون بودجه امسال آمده است که سازمان برنامه و بودجه مکلف است حداقل ۱۰ درصد از تملک دارایی هر استان را در اختیار طرحهای پروژههای دانش بنیان قرار دهد که به منظور تقویت و حمایت شرکت ها، تعمیر و تجهیز پارک، تکمیل پروژههای نیمه کاره و افزایش سهم دولت در صندوق پژوهش و فناوری است.
آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی، نماینده، ولی فقیه در استان مرکزی نیز در این مراسم اظهار کرد: آباد کردن، کار بسیار سختی است و به تلاش گستردهای نیاز است تا یک کار به ثمر بنشیند. کارهای احمقانه و جاهلانه و جنایتکارانه هنر نیست، ولی کارهای حکیمانه و خردمندانه هنر است.
وی افزود: امروزه جامعه ما صددرصد نیاز دارد که مردم به فکر علم و جهاد و فداکاری و مسئولیت پذیری باشند و گرهی از کارها بگشایند.
امام جمعه اراک با بیان اینکه دشمنان ما هم قسم شدهاند و کاری به زن و مرد و دانشمند ندارند و میخواهند این شجره طیبه را از کار بیندازند، گفت: ما وظیفه داریم از این راهی که امام و رهبری و انقلاب برای ما گشوده اند برای پیشرفت و توسعه کشور استفاده کنیم که مهمترین قسمت همین علم و دانش و فناوری است که فرصت مناسب را برای نخبهها و استعدادها فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه نخبگان باید تمام تلاش خود را برای آبادانی کشور بکار بگیرند، افزود: هدف از علم و فناوری در غرب مادی است، ولی هدف جمهوری اسلامی در این حوزه مادی نیست و به همین خاطر است که ما پیشرفت زیادی در علم و دانش کرده ایم.
دری نجف آبادی با تاکید بر اینکه دانشگاهها با وجود برخی اختلافهای سلیقه ای، سرمایه و مایه افتخار ما و متعلق به مردم هستند، افزود: وظیفه ما در جمهوری اسلامی خیلی سنگین است و باید سعی کنیم قلههای بلند علم و فناوری را فتح کنیم. ملت غیور ایران باید کمک کنند تا پیشرفتهای بیشتری داشته باشیم.
وی اظهار کرد: همه باید دست به دست هم دهیم و آرزوهای بزرگ ملی و اسلامی را محقق کنیم. فتح الفتوح ما این است که روی پای خود بایستیم، در بازارهای جهانی افتخارآفرینی کنیم و محصولات خود را به همه کشورها صادر کنیم.
وی با تاکید بر اینکه استعدادها و نبوغ ایرانیان بی نظیر است، گفت: حدود ۳۰۰ سال پس از سقوط صفویه، اکنون شرایطی فراهم شده که کشورمان را بسازیم. کشوری که در آن انسانیت، برادری و برابری، شکست ناپذیری، فساد ستیزی، اخوت اسلامی و عدالت اجتماعی برقرار باشد. ما یک الگوی جدید از اسلام سیاسی و ولایی به منطقه عرضه کردیم و باید این کشور را قدر دانست و برای حفظ آن تلاش کرد.
مجتبی آل یاسین معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری مرکزی نیز در این آیین گفت: استان مرکزی یک درصد جمعیت کشور را دارد، ولی سهم این استان از تولیدات علمی کشور دو درصد است. استان مرکزی با نخبهها و شرکتهای دانش بنیانی که دارد پیشرفت خوبی در زمینه علم و دانش داشته و صنعتی بودن استان و جوانان فرهیخته و بزرگانی که دارد کمک بزرگی در زمینه علم و دانش بوده اند..
وی با بیان اینکه امروزه هجمههای زیادی علیه نظام اسلامی وجود دارد تصریح کرد: ما با استقلال و علمی که داریم حرف زیادی برای گفتن داریم، ولی دشمنان نمیتوانند ببینند کشوری در این درجه از علم قرار دارد، البته باید در نظر داشته باشیم که علم و دانش اگر با معنویت و اخلاق نباشد برای جامعه مضر میشود.
آل یاسین با اشاره به مسائل اخیر پیش آمده در کشور افزود: یکی از دلایل بروز این ناآرامیها این است که به مسائل فرهنگی کم توجهی شده و در چند سال اخیر در بحث انتقال مفاهیم انقلاب و دفاع مقدس به نسل جدید کم کاری کرده ایم.
دکتر مجتبی ذوالفقاری رییس دانشگاه اراک نیز با تاکید بر اینکه کسی که میپذیرد شرکت دانش بنیان تاسیس کند هیچوقت ناراضی نیست، تصریح کرد: کسی که یک شرکت را راه اندازی میکند، عاشق شرکت و نیروهایش است. اداره یک شرکت حقیقتا آسان نیست و کسی که این کار را انجام میدهد جهادگر است و بسیجی است.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه باید شرکتهای دانش بنیان، سطح بندی شوند و به سطوح استانی و کشوری و جهانی تقسیم شوند، افزود: بحث تاسیس صندوق پژوهش و فناوری در استان مرکزی باید قوت بگیرد، زیرا شرکتهای دانش بنیان نمیتوانند با بانکها کار کنند. تامین نیروی شرکتهای دانش بنیان نیز مهم است چراکه نبض کار شرکت دانش بنیان نیروی انسانی است و باید از نسل جدید نیروی کار بگیریم و برنامه ریزی کنیم که این نسل را هدایت کنیم. تبدیل آزمایشگاههای آموزشی دانشگاه اراک به آزمایشگاههای پژوهشی و فناوری برای شرکتهای دانش بنیان نیز در دستور کار این دانشگاه قرار دارد.
بر اساس این گزارش، در پایان از زحمات "محمد رفیعی" تقدیر و "محمدعلی داستان دیزناب" به عنوان رییس جدید پارک علم و فناوری معرفی شد.