کد خبر:۱۰۴۵۰۷۴
گزارش|

بی‌مهری مسکن مهر سهند به مردم / نبود امکانات اولیه در شهر جدید

شهر جدید سهند با هدف اسکان دادن سرریز تبریز در سال ۸۵ ایجاد شد و حالا این شهر به دومین شهر جدید پرجمعیت کشور تبدیل شده؛ اما با وجود جمعیت زیاد زیرساخت‌های لازم و امکانات اولیه برای ساکنان فراهم نشده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، شهر سهند تبریز در سال ۱۳۶۶ و همزمان با اجرای سیاست‌های ایجاد شهر‌های جدید با هدف کاهش تراکم شهر تبریز و تعدیل جمعیت آن و همچنین تامین مسکن مناسب برای حاشیه نشینان تبریز در هیئت دولت وقت تصویب شد.

این شهر با تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی در سال ۱۳۷۰ در محور ارتباطی تبریز آذرشهر و در دامنه کوه سهند مکان یابی و با گذشت زمان امکانات و زیرساخت‌های لازم فراهم شد و جمعیتی ۱۳ هزار نفری در فاز یک سهند اسکان یافتند تا اینکه در سال ۱۳۸۷ با افتتاح ساختمان شهرداری و انتخاب شهردار، این شهر به عنوان پنجاه و هشتمین شهر آذربایجان شرقی شناخته شد.

قیمت مناسب مسکن، عدم آلودگی‌هوا و نزدیکی به تبریز از دلایلی بود که باعث تراکم جمعیت و افزایش آن شد؛ به طوری که در سرشماری سال ۱۳۹۰ جمعیت این شهر حدود ۳۰ هزار نفر افزایش پیدا کرد.

احداث ۳۵ هزار واحد مسکن مهر در فاز‌های دو، سه و چهار و تحویل دادن بخش اعظمی از این واحد‌ها به متقاضیان که بیشتر از شهرستان‌های دیگر استان غیر از تبریز بودند، باعث شد تا براساس اعلام شهرداری سهند در این شهر بالغ بر ۱۲۰ هزار نفر زندگی کنند.

موقعیت جغرافیایی و نزدیکی به مرکز استان مهمترین عاملی بود که باعث شد مردم شهر‌های اطراف برای اشتغال و زندگی آسان‌تر به شهر جدید استان یعنی سهند پناه آوردند.

 

بی مهری مسکن مهر سهند به مردم/نبود امکانات اولیه در شهر جدید سهند

جاده تبریز – آذرشهر تنها راه ارتباطی جمعیت ۱۲۰ هزار نفری سهند

بدون شک احداث این تعداد واحد مسکن مهر در حالی که شهر باهدف اسکان سرریز جمعیتی تبریز ایجاد شده بود، نیازمند فراهم کردن امکاناتی همچون ایجاد راه ارتباطی و رفت‌آمد برای ساکنین این شهر است؛ اما در حال حاضر مردم تنها مسیر ارتباطی شان جاده تبریز – آذرشهر است که خود این جاده در بیشتر ایام سال ترافیک بالایی دارد.

 اجرای بزرگراه تبریز- سهند در سال ۱۳۸۷ و با هدف کنترل و کاهش ترافیک جاده تبریز – آذرشهر به تصویب رسید و در سفر استانی رئیس جمهور محمود احمدی‌نژاد به آذربایجان شرقی اعتبارات ویژه ای به این طرح اختصاص یافت؛ ولی هم اکنون بعد از گذشت هفت سال هنوز خبری از افتتاح آن نیست.

 

بی مهری مسکن مهر سهند به مردم/نبود امکانات اولیه در شهر جدید سهند

شهر سهند قربانی مسکن مهر

احداث حجم زیادی از واحدهای مسکونی در این شهر باعث شد تا تحویل دادن مسکن های مهر به متقاضیان در فازهای دو، سه و چهار به جای ایجاد زیرساخت ها در سهند و به خصوص فاز یک به اولویت اصلی مسئولان تبدیل شود و سهند قربانی مسکن مهر شود.

شهر سهند در ابتدای احداث آن و در زمانی که فقط فاز یک آن به بهره‌برداری رسیده بود شهری آرام همراه با جمعیت کم بود اما با آغاز احداث هزاران واحد مسکن مهر این شهر همچون تبریز به شهری شلوغ، پرترافیک و آلوده تبدیل شد.

احداث و تکمیل مسکن های مهر باعث بی توجهی و غفلت مسئولان از ایجاد زیرساخت های لازم برای زندگی در این شهر شد.

به گفته یکی از مطالبه گران استان آذربایجان تبریز؛ خیلی از اهالی محلات یک، دو و سه در فاز یک شهر جدید سهند از خود تبریز و شهرهای نزدیک به سهند آمده اند و اینجا آپارتمان و واحد خریده اند ولی ساخت مسکن های مهر باعث شد تا از شهرستان مختلف استان همچون مراغه، شبستر، بناب، اهر و ورزقان به این شهر بیایند و در اینجا زندگی کنند، درحالیکه این شهر با هدف اسکان سر ریز تبریز ایجاد شده بود.

وی افزود: ضعف در ارائه خدمات آب، برق و گاز، فقدان مراکز درمانی و بهداشتی و مدارس و کیفیت نامطلوب مسکن های ساخته شده صدای نارضایتی صاحب خانه های مسکن مهر را درآورده است.

طرح جامع شهر سهند نیازمند برسی و بازنگری است

فلسفه ایجاد شهر سهند حل مشکلات حاشیه نشینی و بافت فرسوده شهر تبریز بوده، حال باید پرسید تا چه اندازه توانسته است در حل این مشکلات موثر باشد؟

سهند فرصت‌های زیادی در زمینه های اقتصادی و سرمایه گذاری دارد؛ اما قبل از برنامه ریزی راهبردی برای تحقق این فرصت‌ها لازم است در ابتدا به فکر تکمیل نواقصات و ایجاد زیرساخت های لازم برای مردم این شهر بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار