گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ محمد میرزا بیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو در مورد وضعیت پذیرش پرستاری گفت:در دانشگاههای مختلف خوشبختانه بورد پرستاری و آنچه که ما با این دوستان داریم همفکری میکنیم بحث پذیرش هدفمند است. یعنی شما ممکن است در بعضی از استانها یا دانشکدهها نیاز داشته باشید پذیرش را کاهش دهید.
وی ادامه داد: مثلا شما در یک شهرستان کوچک که هم دانشگاه آزاد است و هم دانشگاه دولتی و از یک طرف هم تعدادی نیرو پشت خط ایستاده که میخواهد کار کند و کار هم برایش نیست آنجا قاعدتا باید یک مقداری پذیرش را کم کرد.
میرزا بیگی تصریح کرد: اما در دانشکدههایی مثل توانبخشی، در بعضی از استانهای بزرگ و دانشگاههای بزرگ باید پذیرش دانشجوی پرستاری را بیشتر کرد. از سوی دیگر هم باید ردههای تحصیلات تکمیلی را برای تربیت استاد و مربی در آن رشتهها و فیلدی که در آن عرصه میخواهیم دانشجو پرورش دهیم افزایش داد.
رئیس سازمان نظام پرستاری افزود: اینها خوشبختانه مباحثی است که در بورد پرستاری مرتب پیرامونش انجام میشود. به نظرم ما اگر استانداردی را به ازای هر تخت و هر بخش و ... حساب کنیم و سازمان برنامه و سازمان امور اداری و استخدامی این را قبول کنند که بر اساس آن وزارت بهداشت بتواند پستهای سازمانی خود و مدرسهای خود را ساماندهی کند؛ طبیعتاً تربیت نیروی متخصص در دانشکدهها با تغییر دو سه تا سر فصل حاصل میشود.
وی ادامه داد: خوشبختانه دانشکدههای ما این انعطاف را دارند و تعداد دانشکدههای ما خوب است. الان ما بالغ بر ۲۰۰ دانشکده پرستاری در کشور داریم. هر لحظه که بخواهند تعداد پذیرش دانشجو را زیاد کنند مشکلی ندارند. اما مشکل اصلی که هنوز مشخص نیست همین استاندارد است. وقتی ما میگوییم به ازای ۱۰۰۰ نفر جمعیت فلان تعداد پرستار لازم است؛ آن موقع شما نسبت به سن جامعه دسته بندی میکنی که چقدرش باید پرستار سالمندی باشند، چقدر پرستار جامع نگر باشند، چقدر آموزشی، بالینی و ... باشند.