به گزارش گروه استانها خبرگزار دانشجو، پنجاهوششمین جلسه علنی شورای شهر قزوین روز گذشته با حضور علی فرمانی ریاست شورا، محسن حقشناس نایبرئیس، سایر اعضا و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری قزوین در تالار مردم شهرداری قزوین با دستورالعمل برگزاری نخستین جشنواره سرود شهروندی، کمک مالی به مسابقات ملی نغمات قرآنی و بررسی سایر لوایح مربوطه شهرداری برگزار شد.
سرپرست سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین در این جلسه به تشریح لایحه مساعدت شهرداری قزوین پیرامون برگزاری مسابقات کشوری قرآن کریم در قزوین پرداخت و اظهار داشت: بخشی از هزینههای برگزاری مسابقات کشوری قرآنکریم در قالب تعهدات از جمله تأمین اتوبوس، تاکسی، بیلبورد، تیربرد، سیستم صوت و تندیس به میزان ۱۵۰میلیون تومان و در راستای مشارکت در ترویج معارف قرآن پیشبینی شده است.
حسین برجی در ادامه به جزئیات جشنواره سرود فرهنگ شهروندی اشاره کرد و گفت: این جشنواره استانی با عنوان نواشهر برای نخستینبار در کشور برگزار میشود؛ چرا که سرود به عنوان هنری تأثیرگذار یکی از پر مخاطبترین شیوههای اجرایی موسیقی است و بیشترین انتقال مفهوم را در کمترین زمان ممکن به وجود میآورد.
وی اضافه کرد: آموزش فرهنگ شهروندی با زبان هنر، ایحاد حس هماهنگی و انسجام در گروههای مخاطب، شناسایی ظرفیتهای هنری شهروندان، ایجاد فضای شاد و مفرح در میان شهروندان، حمایت و استفاده از ظرفیت هنری شهروندان و تولید آثار فاخر در حوزه فرهنگ شهروندی از جمله اهداف مهم برگزاری این جشنواره محسوب میشوند.
برجی با اشاره به مزایای جشنواره سرود شهروندی ادامه داد: کاهش هزینههای خدمات شهری، ایجاد تعلق خاطر شهروندان با آشنایی هویت کهن دیار قزوین، پر کردن مناسب اوقاف فراغت، معرفی شهروندان هنرمند به اهالی فهیم شهر از جمله مزیتهای مهم این جشنواره است.
اعضای شورا پس از بررسی موضوع برپایی نخستین جشنواره شهروندی بر لزوم توجه به مفاهیم آیینی، پایداری و تخصصی شدن عناوین جشنواره تأکید کردند.
شهرداری قزوین از فرصت ساخت زمینهای چمن مصنوعی استفاده کند
در بخش دیگری از این جلسه سیدمهدی حاجیسیدرضی شهردار منطقه یک قزوین به تشریح لایحه شهرداری قزوین درباره مساعدت شهرداری قزوین مبنی بر اجرای چمن مصنوعی زمین الحاقی به ساختمان دبستان میرعماد و زمین ضلع شمال غربی ورزشگاه معلم از واحدهای آموزشی کمبرخوردار واقع در خیابان راه آهن و مولوی جهت استفاده از دانش آموزان و عموم مردم پرداخت.
نایبرئیس شورای شهر قزوین درباره این لایحه اظهار داشت: مدیریت شهری 2 زمین چمن در مجموعه فدک ساخته که متعلق به شهرداری است، همه کارهایش را شهرداری انجام داده و در چارچوب مدیریت شهری فعالیت میکند. اما دیدید که میخواستند این زمینهای چمن را به قیمت 5 میلیارد تومان به مزایده بگذارند.
محسن حقشناس خطاب به سرپرست سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین گفت: کدام چمن مصنوعی و سالن ورزشی را خود شهرداری مدیریت میکند؟ اصلاً شهرداری قزوین همه این فضاها را واگذار میکند، چون امکان اینکه خود شهرداری آنها را مدیریت کند را ندارد. بنابراین شهرداری قزوین نباید کار خود را در این حوزه سنگینتر کند.
وی اضافه کرد: اگر قبول داریم که مدیریت این فضاهای ورزشی تخصص ادارهکل ورزش و آموزش و پرورش است، امروز میبینیم که آنها به میدان آمدهاند و زمین این سالنهای ورزشی و چمنهای مصنوعی را هم تأمین میکنند. مردم هم راضی هستند و شهرداری هم میتواند مصالح آن را تأمین کند و نگهداری، حفاظت و سازندگی این فضاها تا 10 سال در اختیار شهرداری باشد که به اعتقاد من فرصت کمی نیست و باید شهرداری از این فرصت بیشتر بهره بگیرد.
مردم و خانوادهها نفعبرنده اصلی احداث زمینهای چمن هستند
نایبرئیس کمیسیون فرهنگی و ورزشی شورای شهر قزوین هم در این جلسه با بیان اینکه آموزش و پرورش را متعلق به خودمان میدانیم، گفت: در حوزه ساخت چمنهای مصنوعی برای آموزش و پرورش نباید قشری نگاه کنیم و با یک نگاه وسیعتری به این موضوع نگاه کنیم که چه کسانی قرار است از احداث این زمینهای چمن منتفع شوند؟
فاطمه اشدری ادامه داد: نه قرار است شورای شهر منتفع شود و نه آموزش و پرورش؛ بلکه کسانی جز اهالی آن منطقه، جوانان، خانواده و دانشآموزان از این زمینهای چمن مصنوعی منتفع نخواهد شد. این تجربه در حوزه ساخت استخر توسط شهرداری اصفهان پیاده شده و تجربه موفقی هم بوده است.
وی یادآور شد: زمینهای ورزشی شهرداری قزوین که در گوشههای مختلف شهر رها شدند، حداقل یک میلیارد تومان هزینه برای احیا نیاز دارند، اما باید به هر صورتی احیا شوند؛ چون این زمینها بر حسب نیاز مردم جانمایی شدند تا مردم بتوانند در آنها به ورزش بپردازند.