محمد عبدالاحد، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و انیستوکانسردانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره دستگاه تشخیص سرطان CDP گفت: سیستمی که برای اولین بار به دنیا معرفی کردیم برای پیدا نمودن مارجینهای آلوده به سرطان در حین جراحی که خیلی مورد استقبال قرار گرفت.
وی ادامه داد: خیلی خوشحالیم که تکنولوژیهای پزشکی مسیر عکس را طی میکند، زمانی ما به سختی وارد کننده این فناوریها به کشور بودیم، اما اکنون تولید کننده فناوری در جهان هستیم. تعداد بسیار زیادی بیمار از زمان ورود این فناوری به حوزه پزشکی در ایران درمان شدند. دقت این دستگاه بسیار مورد توجه و استقبال قرار گرفته است.
عبدالاحد پس از ارائه توضیحات تخصصی درباره دستگاه، با اشاره به فروش آن گفت: حدود ۲۵ دستگاه به مراکز مختلف فروخته شده است همچنین مذاکراتی در حال انجام است که این دستگاه در اختیار دیگر کشورها نیز قرار گیرد.
وی با اشاره اخذ تمام مجوزها افزود: یکی از مشکلات کشور ما طی کردن یک روند بروکراسی وحشنتاک در سیستم درمان و سلامت است که برای فناوریهای نوین این دشواری چند برابری میشود. ما همه مجوزها را گرفتیم که اکنون دستگاه به شکل بالینی استفاده میشود.
وی با اشاره به کاهش هزینهها برای بیماران مبتلا تصریح کرد: صفر تا صد فناوری این دستگاه توسط ما انجام شده و هدف کمک بیشتر به مردم است. در این مدت شاهد پزشکانی بودم که دون دریافت هزینه از این دستگاه برای جراحی و درمان بیمار استفاده میکردند. کاهش هزینه درمان سرطان در این زمینه بستگی به بیمهها و همکاری آنان دارد.