آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۵۶۳۰۸

بی‌توجهی به صیادان مازندرانی / مصوبه‌ای که روی زمین ماند

صیادان مازندرانی که از اوایل مهر تا پایان سال مشغول به صید ماهی در دریای خزر هستند، به دلیل بی‌توجهی‌هایی که به آن‌ها شده باعث نارضیتی از طرفشان شده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، استان مازندران به دلیل همجواری با دریای خزر از جمله استان‌هایی است که فعالیت اقتصادی در زمینه صید و صیادی را با خود به همراه دارد؛ اما با وجود گذشت سالیان بسیار زیاد از صید در این استان همچنان گزارشات حاکی از مشکلات عدیده‌ای برای صیادان این استان است.


فصل صید در مازندران از اول مهر به مدت شش ماه ادامه دارد که دست کم چهار هزار و ۲۰۰ صیاد در قالب ۵۴ شرکت تعاونی صیادی در استان فعالیت می‌کنند.


گلگی و نارضایتی‌های صیادان از این جهت است که صیادی در دریا از امنیت شغلی پایینی برخوردار است و همچنین به دلیل آلودگی رودخانه‌های منتهی به دریا میزان صید پایین آمده و باعث کاهش میزان درآمد آن‌ها شده است. محرومیت از حمایت‌های مالی و ابتلا به انواع بیماری‌های ناشی از فعالیت در شرایط سخت از دیگر مشکلات و دغدغه‌ای صیادان است.


دولت فکری به حال صیادان کند

سید محمد رضوی، رییس هیات مدیره اتحادیه ماهگیران استان مازندران در این باره گفت: دست کم چهار هزا ر و  ۲۰۰ صیاد در قالب ۵۴ شرکت تعاونی صیادی در این استان فعالیت دارند و هرسال به تناسب شرائط طبیعی مقدار ماهی که صید می‌کنند از سه هزار تن تا هفت هزار تن در نوسان است.


وی در رابطه با پرداختن به این مسئله و پیگیری نکردن آن گفت: بار‌ها این مشکلات در نشست‌های متعدد استانی و کشوری حتی از طریق رسانه‌ها مطرح شده؛ اما تاکنون این پی گیری‌ها به نتیجه‌ای حاصل نشده است.


وی اظهار داشت: اگرچه به طور رسمی اعلام شده که صیادان حدود شش ماه از سال فعالیت دارند درحالی که به این شکل نیست حدود یک ماه و نیم پیش از آغاز صید یعنی اغلب صیادان برای آماده کردن اداوات صید و آوردن این ادوات به پای کار درگیر این حرفه هستند و  در پایان فصل صید نیز همین مدت زمان می‌برد.


رئیس اتحادیه صیادی استان مازندران درباره تاثیر آلودگی دریای خزر و کاهش ماهیگیری افزود: نکته مهم‌تر آنکه به دلیل آلودگی رودخانه‌ها و در نتیجه دریای خزر و صید‌های غیر مجاز هر ساله مقدار صید کم شده است و باید برای تعدیل و ساماندهی ماهیگیران فکر اساسی شود چرا که ادامه فعالیت به این رویه دیگر صرفه اقتصادی ندارد.


رضوی افزود: به عنوان نمونه در دهه ۸۰ تا ۹۰ اتحادیه صیادی پره مازندران در هر فصل ۱۰ هزار تن انواع ماهی صید و ۲ تن خاویار استحصال می‌کرد، اما این مقدار صید به دلایل مختلف از جمله کاهش نزولات آسمانی، کاهش دبی آب رودخانه‌ها، برداشت شن و ماسه ساحلی، ورود انواع آلاینده‌ها بویژه کشاورزی و صنعتی کاهش محسوسی یافته است.


وی اظهارداشت: بیشتر صیادان حال و روز خوشی ندارند و مسوولان دست اندرکار باید برای ساماندهی و بهبود وضعیت معیشتی این قشر زحمت کش جامعه در این استان برنامه ریزی درست و هدفمندی داشته باشند.


مصوبه‌ای که روی زمین ماند

یکی از معضلات صیادان که می‌توان به آن اشاره کرد پرداخت سهم بالای حق بیمه است البته این مشکل تنها مربوط به استان‌مازندران نمی‌شود بلکه تمامی صیدان کشور با این چالش روبه رو هستند.


رئیس سازمان شیلات ایران در سفری که فروردین ماه به استان مازندران داشت در جمع صیادان این استان با بیان اینکه کاهش نرخ بیمه حق سهم صیادان از ۲۷درصد به ۱۷درصد از مصوبات هیات دولت است و وزارت رفاه باید آن را عملیاتی کند، گفت: پیگیری و حل این مصوبه برای صیادان شمالی از اولویت برنامه‌های امسال سازمان است.


نبی الله خون میرزایی افزود: وزارت رفاه همچنان به دلیل مشکلات مالی مصوبه هیات دولت مبنی بر کاهش ۱۰ درصد حق سهم بیمه صیادان را اعمال نمی‌کند.


 وی تصریح کرد: امسال با جدیت بیشتر برای حل این معضل تلاش خواهیم کرد تا صیادان شمالی که درآمد آنان نیز در سال‌های اخیر به دلیل کاهش صید کم شده است، جبران شود.


اما متاسفانه گزارشات و گفته‌های صیادان استان مازندران حاکی از عدم اجرایی این طرح است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار