به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حمید سلامتی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با اشاره اثرگذاری تغییرات اقلیمی بر طبیعت این استان، گفت: شمال این استان قبل از تغییرات اقلیمی نیز از لحاظ پوشش گیاهی وضعیت مطلوبی نداشت.
سلامتی بیان کرد: افزایش دما بر پوشش گیاهی شمال گلستان و کشور ترکمنستان اثر گذاشته و این مساله موجب شده ریزگردها بیشتر شند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان اولین راهکار را سازگاری با شرایط جدید دانست و گفت: بهترین کار این است که با استفاده از گونههای بومی اقدام به ایجاد پوشش گیاهی کنیم.
وی بیان کرد: باید نقاط مرتعی در قالب پروژههای مرتعی و مرتع داری و نقاط بیابانی در قالب پروژههای بیابان زدایی، پوشش گیاهی کاشته شود.
سلامتی با اشاره به اینکه ما با همه کارشناسان فنی خود در حوزه مرتع، بیابان و مجامع دانشگاهی و علمی و تحقیقاتی نشستهایی برگزار کردیم تا طرحهای خوبی در راستای پیشگیری و مقابله داشته باشیم، گفت: در سطح ملی نیز با سازمان جنگلها و وزارت جهاد کشاورزی رایزنیهایی داشتیم اخیراً نیز وزیر کشور اعلام کردند با عملیات آبخیزداری میتوان بسیاری از خسارتهای ناشی از خشکسالی را کم کرد و طرحی را در قالب طرح جامع حوزه آبخیز در بخش منابع طبیعی طراحی و تدوین کردیم.
وی خاطرنشان کرد: برای مقابله با پدیده ریزگرد و بیابانزایی منابع طبیعی بهتنهایی نمیتواند ورود کند بلکه همه دستگاهها باید با مدیریت عالی استان گلستان پای کار بیایند و با یک اقدام گروهی عرصههای شمالی استان را مدیریت کنند.