آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۵۷۸۹۳
طریفی حسینی در نشست خبری عنوان کرد:

تغییر رویه سنجش نوآموزان/ ثبت‌نام سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان از امروز آغاز شد

معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی طی نشستی به تشریح برنامه سنجش پرداخت.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ حمید طریفی حسینی ضمن تبریک دهه فجر اظهار داشت: یک برنامه تحولی را در ابتدای کارمان پیش بینی کردیم که دارای ۳ محور است.

وی ادامه داد:محور اول، اصلاح فرآیند‌های نظام حکمرانی آموزش و پرورش و اصلاح ساختار اداری آموزش و پرورش استثنایی مانند بازمهندسی فرآیند‌های مرتبط با نیروی انسانی و مدیریتی است و سعی کردیم یک ریل گذاری جدیدی انجام شود و تغییر در ضوابط و مقررات اتفاق بی افتد تا بتوانیم برنامه هایمان را اجرا کنیم.

وی افزود:محور دوم، توسعه عدالت تربیتی و نصیب برتر آموزشی است که بتوانیم امکان حضور دانش آموزان که واجد شرایط حضور در مدرسه هستند را شناسایی کنیم. سال گذشته ۸۰ هزار و ۸۵۷ نفر در مدارس خاص استثنایی تحصیل می‌کردند که امسال ۸۲ هزار و ۸۲۷ نفر ثبت نام کردند و با افزایش ۲.۵ درصدی دانش آموزان مواجه بودیم.

وی در ادامه گفت:ما در سال گذشته افزایش فضا داشته ایم. طی یک سال گذشته ۴۰ فضای آموزشی به بهره برداری رسید و سرانه فضای آموزشی افزایش یافت و توانستیم ۱۰۵ مرکز آموزش و توانبخشی مشکلات ویژه یادگیری را راه اندازی کنیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت:مراکز آموزشی و توانبخشی ارتقا یافته و مراکز جامع سنجش، آموزش و توانبخشی و مداخله به هنگام رشدی و تربیتی شده اند.

وی افزود:در این مراکز اختلال یادگیری، اختلال توجه (ADHD)، مشکلات هیجانی و رفتاری، مشاوره خانواده و سنجش بدو ورود و انواع سنجش‌های هوش انجام می‌شود و شناسنامه رشدی و تربیتی الکترونیک برای دانش آموزان صادر خواهد شد.

طریفی حسینی با اشاره به خدمات غربالگری و سنجش سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: از سال آینده برای تمامی کودکان از بدو تولد همه سنجش‌های سلامتی و هوش را با همکاری سازمان تعلیم و تربیت کودک انجام خواهیم داد.

او ادامه داد:طی یک سال اخیر ۴۵ فضای ورزشی درون مدرسه‌ای برای دانش آموزان فراهم کرده ایم و ۳۵ فضای ورزشی درون مدرسه‌ای در دهه مبارک فجر به بهره برداری خواهد رسید.

وی خاطرنشان کرد:۱۵ اتاق حسی یا اتاق تاریک برای دانش‌آموزان اوتسیم طراحی شده و ۱۵ فضا برای دانش آموزان نابینا ایجاد شده است.

وی افزود: ۱۰۰ کلاس درس در ۱۰ استان کم برخوردار هوشمندسازی شده است. همچنین ۱۰۲ عنوان کتاب درسی مناسب سازی شده است؛ همچنین ۳۸ هزار کتاب درشت خط و ۲۸ هزار کتاب برای دانش‌آموزان نابینا تهیه شده است.

وی اضافه کرد: در ۳۵ مدرسه دوره آموزشی دوره متوسطه دوم ایجاد کردیم. ۲۳ رشته محل جدید را در مدارسمان ایجاد کردیم. همچنین برای اولین بار بابت ایجاد این رشته‌ها ۱۰۰ میلیون به مدارس کمک کردیم تا مواد مصرفی کارگاهی را فراهم کنند.

طریفی حسینی اذعان داشت:در حوزه توانبخشی تفاهم خوبی با سازمان بیمه سلامت و بهزیستی داشته ایم. افراد با بیمه پایه، در ۵۹ خدمت با ۷۰ درصد تعرفه در بخش خصوصی خدمات دریافت می‌کنند.

معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی تصریح کرد:سال‌های گذشته در اوایل تابستان فراخوان ثبت نام انجام می‌شد و نوبت گیری پایگاه سنجش از طریق مدرسه انجام می‌شد. ولی طبق برنامه جدید خانواده بدون مراجعه به مدرسه از طریق سامانه مربوطه اقدام می‌کند، احراز هویت انجام می‌شود و ثبت‌نام به طور الکترونیکی صورت می‌گیرد. در حقیقت دانش آموز اول سنجش را انجام می‌دهد و بعد ثبت نام کلاس اولی‌ها انجام می‌شود.

وی گفت: یک میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز در سال گذشته مورد سنجش قرار گرفتند. نحوه پرداخت سال گذشته در پایگاه‌ها از طریق دستگاه کارت خوان بود و از امسال از طریق درگاه الکترونیکی انجام می‌گیرد؛ ولی هزینه تغییری نکرده و همان ۶۰ هزار تومان است.

حسینی ادامه داد:قبلا خانواده در جریان نتایج سنجش قرار نمی‌گرفتند و اگر مشکلی بود به صورت محدود اطلاع داده می‌شد. اما با راه اندازی سامانه، امکان دسترسی خانواده‌ها به پروفایل دانش آموزی ایجاد شده و در جریان جزئیات قرار خواهند گرفت.

وی افزود:همچنین یک نظرسنجی در سامانه گذاشته شده تا به مشکلات به صورت فوری رسیدگی شود.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت:مراکز از سال آینده به صورت روتین از اول مهر آماده پذیرش هستند. ولی در حال حاضر نیز ۴۴۰ پایگاه در نوبت صبح داریم که خدمات رسانی می‌کنند و والدین می‌توانند با مراجعه به سامانه نسبت به انجام سنجش اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد:طبق برنامه، کودکان از ۴ سالگی یعنی زمان شروع پیش دبستان امکان سنجش دارند.

حسینی در رابطه با پایگاه‌های روستایی گفت:برای مناطق روستایی و عشایری پایگاه‌های ثابت بعد از پایان سال راه اندازی می‌شود؛ و در صورت نیاز، استقرار پایگاه‌های موقت نیز انجام خواهد شد.

طریفی حسینی افزود:رویکرد ما تشخیص و مداخله به هنگام است. اگرما حالا که حدود ۷، ۸ ماه تا شروع سال تحصیلی بعدی داریم مشکل دانش آموز را شناسایی کنیم می‌توانیم مداخله به هنگام کنیم.

وی در ادامه گفت:از سوی دیگر افزایش بهره وری داریم و مراکز ما به صورت چند جانبه فعالیت می‌کنند؛ در واقع کیفیت آموزش و تحصیل را دنبال می‌کنیم.

معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در انتها پیرامون سنجش کودکان اتباع توضیح داد:سال گذشته ۹۰ هزار دانش آموز اتباع خارجی در طرح سنجش تحت پوشش بودند که ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر آن‌ها اتباع افغان و باقی از سایر کشور‌ها بودند که به طور رایگان کار سنجش آن‌ها را انجام شد. امسال هم با کد شناسایی وزارت کشور مشکل حل می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار