لطفالله فروزنده معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو در خصوص مأموریتها وکارکردهای این معاونت گفت: شهرداری تهران از نظر وسعت و تنوع فعالیتهای مالی و اقتصادی مانند یک بنگاه اقتصادی است. این معاونت باید با ابزارهایی که قانونگذار در اختیار او قرار داده، درآمدزایی و هزینههایش را مدیریت کند. لازمه تحقق این امر برنامهریزی به شیوه مطلوب است.
فروزنده در ادامه با اشاره به دو وظیفه اصلی معاونت مالی و اقتصادی شهری شهرداری افزود: در بخش مالی، حفظ و نگهداری داراییها و توجه به ایجاد ارزش افزوده از آنها و در بخش اقتصاد شهری، وظیفه این معاونت، تامین منابع مورد نیاز شهرداری تهران است. بر همین اساس شرکتها و سازمانهایی زیرمجموعه این معاونت فعالیت میکنند.
وی درباره ساختار معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری گفت: این معاونت برای پیشبرد ماموریتها و تحقق اهداف، از ۶ اداره کل «تشخیص و وصول درآمد»، «امور مجامع و حسابرسی»، «امور مالی و اموال»، «برنامهریزی و هماهنگی امور اقتصادی»، «پشتیبانی»، «خزانهداری» و نیز دو سازمان «سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی» و «سازمان املاک و مستغلات» بهره میبرد. همچنین شرکت سرمایهگذاری شهر زیرنظر معاونت مالی فعالیت میکند.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران درباره رویکردهای معاونت مالی و اقتصاد شهری در دوره جدید بیان کرد: اولین دغدغه این معاونت، انضباط مالی در شهرداری است که در این دوره با جدیت دنبال میشود. اقدام مهمی که در همین راستا شکل گرفته، تشکیل حساب خزانه واحد با همکاری شورای شهر است. البته تکمیل فرایندها و سازوکارهای اجرایی آن همچنان با جدیت دنبال میشود.
فروزنده با اشاره به مزایای تشکیل حساب خزانه واحد، اظهار کرد: با اجرای این طرح، دغدغه شهرداری نسبت به هزینههای جاری و مخصوصاً حقوق و دستمزد کاهش یافته و همچنین برنامه شرکتها در خصوص چگونگی درآمد و خرجکرد منابع، شفاف شده است.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در خصوص بررسی وضعیت بدهیهای شهرداری در اداره کل خزانه، عنوان کرد: ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی که سهم عمده آن بدهی به بانک شهر است، احصا شده است.
وی در پاسخ به نحوه پرداخت این بدهیها عنوان کرد: برای پرداخت این بدهیها، مذاکراتی با بانکها صورت گرفته و درصددیم تا با استفاده از ظرفیتهای موجود شهرداری و منابع نقد و غیرنقد، بدهیها را تعدیل و پرداخت کنیم.