به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ مچ پا، پیِ بدن است. از دست رفتن راستای استخوان قوزک منجر به چرخش شدید مچ پا به داخل، باز شدن استخوانهای مچ پا از یکدیگر و در نهایت، باعث کشیده شدن بیش از حد بافتهای نرم درون مچ پا میشود.
احمد موذن زاده، رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران در مورد چرخش مچ پا گفت: چرخش رو به داخل مفصل مچ پا که در کودکان و یا نوزادان دیده میشود؛ در بدو تولد میتواند نشانهی بیماری به نام «کلاب فوت» باشد که یک ناهنجاری مادرزادی در مفصل مچ پا است.
او ادامه داد:، اما اگر شدت این عارضه در بدو تولد خیلی زیاد نباشد، ولی بعدا در دوران رشد و دوران فعالیت کودک ما ببینیم که فرد هنگام راه رفتن پا را به سمت داخل قرار میدهد، به احتمال خیلی زیادی ناشی از چرخش لگن به سمت داخل است.
وی افزود: این چرخش داخلی منجر به این میشود که کودک نتواند به نحو مناسبی تحرک داشته باشد و راه برود؛ و در دراز مدت میتواند مشکلات زیادی را برای مفصل مچ، زانو و لگن ایجاد کند.
موذن زاده اذعان داشت: این یک زنجیره حرکتی در بدن است که مفاصل پایینتر روی بالاتر و مفاصل بالاتر روی پایینتر تاثیر میگذارند. حتی مشکلات مفصل مچ پا و کف پا میتواند روی ستون فقرات گردنی هم تاثیر گذار باشد.
وی در انتها خاطرنشان کرد: ما توصیه میکنیم که مردم به جهت بروز این موارد به جهت غربالگری به فیزیوتراپیست ها، پزشکان ارتوپد و متخصص داخلی مراجعه کنند؛ و درنهایت تلاش لازم را برای شناسایی عامل این قضیه و درمانهای مطلوب انجام دهند.