لطفالله فروزنده معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، درباره کیفیت مشارکت شهرداری با بخش خصوصی برای پیشبرد امور شهر عنوان کرد: یکی از سازمانهای زیر مجموعه معاونت مالی و اقتصاد شهری، سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی است که وظیفه دارد تا مشارکت اقتصادی مردم در پروژههای شهری را جلب و زمینه افزایش آن را فراهم کند.
وی با اشاره به ارزش پروژههای شهری افزود: بالغ بر ۳۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه شهری در دستور کار شهرداری تهران است که صرف اتکای به بودجه شهرداری، انجام آن امکان پذیر نیست.
فروزنده در خصوص مشارکت بخش خصوصی برای به سرانجام رساندن پروژههای شهری بیان کرد: معتقدیم، مشارکت بخش خصوصی با شهرداری تهران برای انجام پروژههای شهری ضروری است و شهرداری تهران نیز از این همکاری استقبال میکند.
تفاهم و تعامل سازنده شهرداری تهران با بخش خصوصی
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری در زمینه همکاری با بخش خصوصی راهبرد مشارکت برد-برد را دنبال میکند، گفت: در وهله اول، تاکید بر رفع اختلافاتی است که در گذشته با بخش خصوصی وجود داشته است. رویکرد این معاونت، تفاهم و مذاکره برای حل این مشکلات است.
به گفته فروزنده، پروژهها باید برای بخش خصوصی سود و جذابیت لازم را داشته باشند تا آنها انگیرهای برای مشارکت پیدا کنند.
معاون شهردار تهران در ادامه اظهار داشت: طی سنوات گذشته ۴۸ پروژه مشارکتی با بخش خصوصی تعریف شده که تنها یکی از آنها به نتیجه رسیده است. ۱۲ پروژه در این لیست وجود دارد که مهم و کلان هستند.
وی در خصوص ۱۲ پروژه مهم و اقدامات شهرداری در زمینه فعالسازی آنها ادامه داد: مناطق ۲۲ گانه را فعال کردیم تا برای اجرای پروژههای کوچک، مذاکراتی با بخش خصوصی انجام دهند. همچنین برای ۱۲ پروژه مهم، تیم حقوقی تشکیل شده تا بررسیهای لازم را انجام دهند.
فروزنده درباره نتیجه مذاکرات با بخش خصوصی اضافه کرد: خوشبختانه ۵ پروژه از این ۱۲ پروژه مهم با مذاکره و همکاری بخش خصوصی به نتیجه رسیده و به زودی عملیات اجرای آنها آغاز خواهد شد.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری درباره ایجاد ارزشافزوده توسط شهرداری در برخی پروژهها، عنوان کرد: باید ظرفیتها برای مولدسازی شناسایی شود و اقدامات لازم در این زمینه صورت بگیرد. این امر از اهمیت بالایی برخوردار است. حدودا ۹ پروژه کلان با ظرفیت مولدسازی داریم. لایحه آن را برای اخذ مجوز به شورا ارائه خواهیم کرد. این پروژهها در شهر آفتاب، برج میلاد، مترو، واگنسازی و... واقع شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بخش خصوصی استقبال خوبی از انجام پروژهها داشته، اظهار داشت: با توجه به اینکه رویکرد ما در معاونت مالی و اقتصاد شهری، مذاکره و تعامل سازنده با بخش خصوصی است، افق خوبی پیش رو خواهیم داشت. همچنین در تلاشیم، مجوز شورا را برای اقدامات لازم اخذ کنیم.
فروزنده با تأکید بر اینکه از مشارکت سرمایهگذار بخش خصوصی در پروژههای شهری استقبال میکنیم، گفت: باید مشکلات گذشته رفع شود و آینده خوبی برای ورود بخش خصوصی وجود داشته باشد. سرمایهگذاری در این حوزه بهتر از صرف پول و هزینه در سایر حوزهها است.
ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در تهران با مشارکت بخش خصوصی
معاون شهردار تهران درباره هدفگذاری و برنامهریزی شهرداری در حوزه مسکن با مشارکت بخش خصوصی، اضافه کرد: هدفگذاری شهرداری، ساخت ۲۰۰ هزار مسکن در شهر تهران با مشارکت بخش خصوصی است و بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در بخش قابل توجهی از آن اعلام آمادگی کرده است. در این حوزه ظرفیت مشارکت مناسبی ایجاد شده است.
وی در پایان با تاکید بر اینکه تسهیلگری برای سرمایهگذاری بخش خصوصی صورت گرفته و مشارکت با بخش خصوصی سیاست قطعی و مورد تأکید شهردار تهران است، تصریح کرد: چالشهای قبلی حل و گرهها باز شده است. با ایجاد ظرفیت مشارکت بخش خصوصی در آینده، پروژههای بیشتری را برای خدمترسانی به شهروندان به جریان خواهیم انداخت.