کد خبر:۱۰۶۱۷۴۱
محبت خانی در گفتگو با دانشجو؛

محیط بانی ۵۰ درصد کمبود نیرو دارد / تا ده سال آینده هم به چارت سازمانی نمی‌رسیم

مشاور رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: پرونده ای در قزوین داشتیم که با مدارک ثبت شده روی دوربین روی لباس توانستیم بی گناهی محیط بان را ثابت و فرد مقابل را محکوم کنیم.

طبق چارت سازمانی ۵۰ درصد کمبود نیرو داریم/تا ده سال آینده هم به چارت سازمانی نمی‌رسیم

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ جمشید محبت خانی، مشاور رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست پیرامون سوال در رابطه با برنامه‌های سازمان محیط زیست کشور گفت: در رابطه با وضعیت هوشمند و مدیریت هوشمند پایه مناطق قطعا ما مجبوریم در محیط بانی به سمت هوشمند سازی حرکت کنیم. چرا که جامعه مقابل ما از سیستم‌های جدید استفاده می‌کند و اگر ما بخواهیم با همان روش سنتی حرکت کنیم، قطعا عقب می‌مانیم؛ که در این صورت، افراد مقابل ما می‌توانند ما را دور بزنند و اعمال مجرمانه خود را انجام دهند.

او ادامه داد: برای حفظ جان محیط بان و رساندن تلفات به حداقل میزان در طرف مقابل باید از ابزار هوشمند استفاده کنیم. برای مثال دوربین‌های مدار بسته در مناطق چهارگانه و سنسور‌های حرارتی برای جنگل‌های گلستان تا بتوان در حداقل زمان ممکن آتش را مهار کرد تا تلفات کم تری داشته باشیم.

وی افزود: امسال و پارسال در طرح تجهیز یگان حفاظت مبلغی برای این کار کنار گذاشته شده و به استان‌ها ابلاغ می‌شود. برای مثال در حال حاضر در استان‌ها از یک تا ۲۰ کوات کوپتر خریداری شده است. همچنین برخی از مناطق مجهز به دوربین مدار بسته شده است، یعنی مدیر کل و فرمانده یگان استان با ۲۰۰-۳۰۰ کیلومتر فاصله ناظرت و پایش می‌کند.

محبت خانی اظهار داشت: یک مورد دیگر که استفاده از تجهیزات نوین در آن حیطه می‌تواند سود آور باشد، سرشماری است. ما تقریبا دستاورد زحماتمان را برای هر حوزه‌ای می‌سنجیم، ولی عامل‌های انسانی خطا داردند، در حالی که استفاده از تجهیزات نوین مانند کوات کوپتر هم از نظر صرفه جویی در نیروی انسانی (که با کمبود آن مواجهیم) و هم دقت در آمار به صرفه است. چراکه در حال حاضر کمبود نیروی انسانی و امکانات داریم، یکی از راه‌های جایگزین استفاده از تجهیزات نوین است.

وی افزود: درضمن باید در نظر گرفت در برخی از مناطق امکان استفاده از کوات کوپتر نیست و ما در هر صورت باید به صورت سنتی کار را دنبال کنیم.

محبت خانی اذعان داشت: در حال حاضر ما ۵۰ درصد طبق چارت سازمانی خودمان نیرو کم داریم و نسبت به استاندارد جهانی نیز یک سیزدهم هستیم. یعنی به جای ۱۳ محیط بان، یک محیط بان خدمت می‌کند؛ و قطعا با این سهمیه‌ای که اداره استخدامی به ما داده است (سالی ۲۵۰ محیط بان) تا ده سال آینده هم به چارت سازمانی نمی‌رسیم. ضمن این که هزار و ۵۰۰ نفر هم بازنشست خواهند شد.

مشاور رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در راستای کاربرد‌های بسیار مهم تجهیزات گفت: از تجهیزاتی که به مقدار محدود به محیط بانان داده‌ایم دوربین روی البسه بود. ما پرونده‌ای در قزوین داشتیم که با مدارک ثبت شده روی دوربین توانستیم ثابت کنیم محیط بان بی گناه است و حتی طرف مقابل را محکوم کنیم.

وی در ادامه افزود: تهیه تجهیزات نوین یکی از دستاورد‌هایی است که سازمان پذیرفته و هرسال برای آن بودجه در نظر می‌گیرد.

محبت خانی در انتها اضافه کرد: ضمن این که ما بودجه ملی ابلاغ می‌کنیم، در برخی از استان ها، مدیرکل استان‌ها هم از بودجه استان استفاده می‌کنند تا محیط بانان ما را با این تجهیزات به روز کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار