محمد لعلی، جهادگر دانشجوی مشهدی در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو درخصوص طرح جهادی «هزار نقطه آباد» گفت: کتابی را با عنوان «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت روستاها» در سال ۹۹ و براساس منویات مقام معظم رهبری تدوین و چاپ کردیم. در همان سال کتاب را به بیت رهبری فرستادیم و تأیید ایشان را گرفتیم.
لعلی بیان کرد: مقام معظم رهبری مدتی قبل در دیدار با مسئولان گفتند که دغدغه شان این است که مسئولان بگویند مشکلات مثلا هزار روستا را حل کرده ایم یا هزار روستا آباد شده است. به همین منظور طرحی را تحت عنوان هزار نقطه آباد به صورت جهادی و با همکاری گروههای مردمی تدوین کردیم.
این فعال جهادگر ادامه داد: با همکاری مردم موسسه ییشگامان پیشرفت روستا را ثبت کردیم و هدف گذاری کار این موسسه را برای آباد کردن ۱۰۰۰ روستا در هشت سال قرار دادیم.
وی توضیح داد: برای رسیدن به این هدف برنامه ما این است که در سال اول ۱۰۰ روستا را آباد کنیم و هر سال به این تعداد، ۱۰ درصد بیفزاییم و به این صورت در هشت سال به هدف ۱۰۰۰ روستا میرسیم.
لعلی با بیان اینکه این فعالیت به صورت تعاملی و با حضور مردم روستا، صورت میگیرد: در برنامه تدوین شده یک شورای راهبری پیشرفت پیش بینی شده که متشکل از دهیار روستا، اعضای شورای روستا و معتمدین و افراد تحصیل کرده اهل روستا است. این شورا سند پیشرفت روستا را تدوین میکنند و یک استاد راهنما یا یک تیم جهادی به صورت معین برای اجرای طرح انتخاب میشود.
وی افزود: پس از این مراحل، از طرف موسسه افرادی مسئول میشوند که از شورای راهبری روستا پیگیری کنند که این طرح را اجرا کرده اند و مشکلاتشان برای اجرای طرح چه بوده است.
این فعال جهادگر با بیان اینکه پیگیری اجرای طرح تا ایجاد اشتغال یا رسیدن به اهداف فرهنگی در روستا ادامه مییابد، گفت: اقدامات میان مدت، بلندمدت و کوتاه مدت برای اجرای طرح تعریف میکنیم تا طرح در یک مدت مشخص اجرا شود. برآورد هزینه ها، مسئولانی که باید در اجرای طرح دخیل باشند، مدت زمان لازم برای اجرای طرح و ... نیز درنظر گرفته میشود.
وی با اشاره به اینکه این طرح به صورت پایلوت در یک روستا اجر اشده، گفت: ورود به هر روستا و اجرای چنین طرحهایی هزینههای جانبی دارد. تلاش کردیم با کسب حمایت اشخاص معتمد روستا با مردم برای اجرای این طرحها اقدام کنیم.
لعلی گفت: باوجود اینکه دفتر رهبری برای اجرایی شدن این طرح، از ما حمایت کردند، مسئولان بنیاد مستضعفان، بنیاد علوی در ستاد اجرایی فرمان امام، آستان قدس و ... در اجرای طرح هنوز به ما کمکی نکرده اند.
وی با بیان اینکه اجرای چنین طرحهایی نیاز به بودجه دارد، گفت: مباحث فرهنگی و اجتماعی، آموزشی، مذهبی و اعتقادی و به ویژه در مباحث اقتصادی، سرمایههای روستا را به هفت دسته تقسیم کردیم و براساس این شاخص ها، روستاها را دسته بندی میکنیم. با این دسته بندی، متوجه میشویم که اولویت رسیدگی به هر روستا چگونه است و در چه بخشی باید برای روستا برنامه ریزی کرد.
لعلی در پایان تأکید کرد: باوجود اینکه دو ماه قبل نامه از بیت رهبری با واسطه دفتر ریاست جمهوری، دفتر معاون اول رئیس جمهور، معاونت توسعه روستایی به استانداری خراسان رضوی رسیده، اما هنوز حمایتی از سوی این نهادها صورت نگرفته است.