به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیتالله حاج سیدمصطفی میرلوحی به عنوان نخستین سخنران آیین تجلیل از مقام عملی و علمی سید محمدعلی الحسینی قائممقامی، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و لزوم تزکیه در دو ماه رجب و شعبان جهت ورود به ماه پر فضیلت رمضان و بهرهمندی از شبهای پر فضیلت قدر، در خصوص فضایل علامه الحسینی گفت: در وصف ایشان همین بس که در زمینههای گوناگون تألیف و اخلاق و فلسفه و مباحث مختلف زبانشناسی و ... در عرصههای مختلف حوزه و دانشگاه به تحصیل و تحقیق پرداخته و نامآشنا و چهره هستند.
این شاگرد علامه دکتر الحسینی در ادامه به دو مبحث جامعیت و تخصص که هر کدام طرفداران خاص خود را دارد اشاره کرد و افزود: اگرچه نگاه تخصصی به موضوعات امروزه بسیار مقبول است، اما با توجه به اختلاف سلایق بین اساتید نیاز به یک دید و عقل مافوقی است که بتواند نگرش های تخصصی را جامعیت بخشیده و مدیریت کند.
آیتالله میرلوحی بیان داشت: در واقع ملاک ارزش علم در نفعرسانی آن به دیگران است؛ این نقل قول از آیتالله بروجردی، در آن درس بسیار است. لهذا با توجه به سابقه تحصیل و تدریس و تحقیق علامه الحسینی در سطوح بینالمللی و اعتباراتی که در برجستهترین حوزهها و دانشگاهها در کشورهایی همانند ایران، عراق، انگلستان و... به صورت تخصصی داشتهاند، جامعیتبخش آن در حوزه تخصصی دانش زبانشناسی توحیدی هستند.
در ادامه دکتر حاج سعید حدادیان مداح و ذاکر نامآشنای کشور ضمن ابراز خرسندی از حضور در این همایش، به فضایل بیشمار علامه دکتر الحسینی اشاره کرد و گفت: مباحث رئوس ثمانیه در علم شامل 8 بخش از جمله تعریف، موضوع، فایده، غایت، هدف، نهایت، ابداع و... است، و با توجه به بررسی ریشه بیش از یک میلیون لغت توسط استاد و تسلط ایشان در چند زبان بینالمللی از جمله فارسی، ترکی، عربی، انگلیسی، فرانسه، اسپانیایی و... ارتباط بین زبانها و زبانشناسی توحیدی، منجر به تولید و ابداع علم نمودهاند که این بسیار ارزشمند است.
حمیدرضا شکارسری شاعر مطرح کشور، دیگر سخنران این آیین بود و در مورد فضایل پروفسور الحسینی به ایراد سخن پرداخت و گفت: در مسافرتی که در خدمت ایشان بودم و مباحثهای که بین ما شکل گرفت، علامه با علم و دانش خود من را بسیار شگفت زده و کنجکاو کرد.
وی در ادامه افزود: طبق گفته ارسطو هر پدیده از منظر علل مادی، صوری، فاعلی و غایی مورد بررسی قرار میگیرد؛ کتاب زبانشناسی توحیدی ایشان را بنده از این 4 منظر مورد تحقیق و بررسی قرار دادم که به نظرم تمامی جوانب و موارد در این کتاب گرانبها و نفیس به طور کامل مد نظر نویسنده در زمان تألیف قرار داشته است؛ ضمن اینکه توجه به روحیه شاعرانه ایشان و اینکه چیرگی خاصی نیز در سرودن اشعار مختلف دارند، بر زیباییهای این کتاب افزوده است؛ بنابراین مؤلف یک کار بین رشتهای عمیقی انجام داده یعنی تلفیق زبانشناسی با فقه و اخلاق و عرفان و...
وی در پایان تصریح کرد: آثار ایشان تولید علم است نه شرح علم. به همین علت، به نظر من کتاب زبانشناسی توحیدی حضرت استاد میتواند زمینهساز گفتگوی تمدنها در جهان باشد.
سخنران پایانی مراسم پروفسور علیرضا منوچهریان بود که ضمن اشاره به مواردی از فضایل ایشان در زمینههای گوناگون شخصیتی و علمی گفت: انسان بهتر است در همه حال روحیه دانشآموزی را داشته و آن را حفظ کند و پروفسور الحسینی با درجه استادی دارای چنین ویژگی بارز و ممتازی است و بنده بسیار مفتخرم که از محضر استادم چه به صورت حضوری و چه مجازی بهرهمند شده و این بسیار مایه خرسندی است.
همچنین به مناسبت همزمانی این آیین معظم با اعیاد مبارکه شعبانیه، شبکههای صدا و سیما در ویژهبرنامههایی از علامه پروفسور الحسینی دعوت به عمل آوردند.
استاد علامه پروفسور د. سید محمدعلی الحسینی قائممقامی متولد ۱۳۱۹ شمسی، نویسنده، دانشمند فلسفه اسلامی، نظریهپرداز برجسته و مبدع زبانشناسی توحیدی، پروفسوری صاحبنام در عرصه بینالمللی و دارای دکترای فلسفه و زبانشناسی تطبیقی در سال ۱۹۷۹ میلادی از دانشگاه سنتاندروز است.
پدر زبانشناسی معاصر که شاگردان پرشماری را تربیت نموده و کتب ایشان در دانشگاه و حوزه در حال تدریس و تحصیل است، از بدو انقلاب شکوهمند اسلامی استاد برجستهی دانشگاههای تهران، تربیت مدرس، تربیت معلم،
امام صادق(ع)، شهید مطهری، اراک، دانشگاه آزاد اسلامی و... بوده و سالیانی طولانی مترجم رهبر معظم انقلاب از دوران ریاست جمهوری و همچنین بعثهی ایشان در موسم حج بوده است.
از جمله تلاشهای ارزشمند این چهرهی ماندگار و صاحب کرسی اندیشهورزی، در دهه ۱۳۶۰ شمسی سردبیری دو مجلهی مشهور انگلیسیزبان Echo of Islam و Mahjubah بوده، علاوه بر تأسیس دانشگاهها و شبکههای مختلف از جمله شبکه جهانی الکوثر در صدا و سیما، و...، هدایت و استاد راهنمایی دانشجویان و طلاب حوزه، ضمن تأسیس مسجد اعظم امام رضا(ع) قریب به سهدهه امامت جماعت و تولیت آن و دیگر مجامع وابسته همچون جامعة الإمام الرضا(ع) العالمية، حوزه علمیه، رضویه تهران و مرکز جهانی فرهنگیآموزشیپژوهشی امام رضا(ع) را عهدهدار و مشغول ترویج فرهنگ اسلام ناب محمدی در منطقه بوده و صدها کتاب به زیور طبع آراسته شده که کتاب معروف أمالي الهادي، فقه اللغة العربیة وعلم اللغة الحديث، زبانشناسی توحیدی، دیوان امام، علم اللغة التوحيدي، عقد اللئالي في شرح الأمالي، معجم المؤلفين والکتاب از آن جملهاند. همچنین شعر مشهور علامه در رثای سردار اسلام حاج قاسم سلیمانی به رهبر معظم انقلاب تقدیم گشته است.
والد معظم ایشان مرحوم آیتاللهالعظمی شهید سیدمحمدهادی تبریزی احیا کننده و زعیم حوزه مقدسه کاظمیه مشرفه از شاگردان مرحوم آیتاللهالعظمی سید ابوالحسن اصفهانی، مرحوم آیتالحق سیدعلی قاضی، وصی مرحوم آیتالتحقیق شیخ مرتضی طالقانی(ره) و استاد بزرگانی چون محمدون ثلاثة ( شهید سید محمدباقر صدر، سید محمدجمال هاشمی گلپایگانی، سید محمد کلانتر _صاحب جامعة النجف الأشرف_ ) ، امام موسی صدر، شهید سید مصطفی خمینی، میرزاهاشم آملی، شیخ محمداسحاق فیاض، سید علی کاشی و... از بزرگترین علمای نجف و کاظمین بودند.
از جمله اساتید شاخص استادزادهی شهید آیتالله مصطفی خمینی، میتوان به آقابزرگ تهرانی، شیخ محمدرضا مظفر، سید علینقی الحیدری، شيخ عبدالکریم زنجانی، شیخ محمدحسن آل یاسین، سید عبدالعزيز طباطبائی یزدی، شیخ عزالدین الجزائری، علامه محمدتقی جعفری، مرحوم آیتالله دکتر مهدی حائری یزدی، مرحوم آیتالله سیدرضی شیرازی، دکتر مصطفی جواد، پروفسور احمد أمين الکاظمی و... اشاره نمود.
علاوه بر آنکه سلسلهبرنامههای ایشان از طریق شبکههای تلویزیونی مستمراً از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون مخاطبان را به پای درس این استاد فرزانه نشانده است.
در این همایش حضرات آیات، اساتید دانشگاه و حوزه و چهرههایی برجسته همچون: آيتالله دکتر سید مصطفی میرلوحی، دکتر حاج سعید حدادیان، پروفسور علیرضا منوچهریان، استاد حمیدرضا شکارسری، دکتر محمدمهدی رضایی و مدیران شهری، بینالمللی و فرهنگی حضور به هم رسانیده و به ایراد سخن پرداختند.
در پایان با برگزاری باشکوه این آیین، ضمن اهدای لوح سپاس به استاد علامه و تقدیر از جایگاه برجسته علمی و عملی ایشان، به یکایک نخبگان و حضار همایش تجلیل چهره ماندگار نیز کتاب ثمین زبانشناسی توحیدی اهدا شد.