به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محمدحسین لک؛ در دو روز گذشته سفر رئیس جمهور به استان بوشهر حاوی مصوبات مهمی در این استان بود که پیگیری و اجرای مصوبات سفرهای استانی میتواند به حل بسیاری از مشکلات مردم ساحل نشین بوشهر کمک کند.
مصوبات سفر قبلی رئیس جمهور به استان بوشهر در حوزههای کشاورزی، شیلات، مسائل تامین آب و توسعه آب شیرین کنها بوده است؛ البته که بحث نهضت ملی مسکن و تامین زیرساختهای آموزشی و درمانی از مسائلی است که بیشتر استانها درگیر آن هستند.
اما مهمترین هدف سفر رئیس جمهور به استان بوشهر افتتاح فاز ۱۴ پارس جنوبی است که ملقب به ایرانیترین فاز پارس جنوبی است و به دستان مهندسان و کارگران ایرانی ساخته شده است.
طبق گفته وزیر نفت با بهره برداری از فاز ۱۴ پارس جنوبی نزدیک ۵۰ میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده میشود.
البته که بحث پارس جنوبی و اعتراضات صنفی اخیر کارگران پیمانکاری در رسانههای مختلف بازتابهای بسیاری داشت و رئیس جمهور نیز درباره مسئله پرداخت حقوق کارگران تاکید داشت: حتی یک ماه هم نباید حقوق کارگران به تعویق بیافتد. این مسائل باعث افزایش برکت در کار میشود.
جواد اوجی، وزیر نفت نیز از موافقت رئیس جمهور با اجرای ماده ۱۰ قانون حقوق و دستمزد برای کارکنان صنعت نفت خبر داد، اما این خبر با توجه به اینکه بیشتر کارگران صنعت نفت، کارگران پیمانکاری هستند خبر از یک بی عدالتی و تشدید تبعیض در بین کارکنان صنعت نفت و گاز میدهد، زیرا که اجرای ماده ۱۰ به کارگران پیمانکاری و قراردادی تعلق نمیگیرد.
همچنین میانگین حقوق امسال کارکنان رسمی مجتمع پارس جنوبی حدود ۳۲ میلیون تومان بوده است که با اجرای ماده ۱۰ بالاتر نیز خواهد رفت، اما کارگران پیمانکاری به نسبت حقوق کمتری دریافت خواهند کرد و شکاف دستمزدی در مجتمع پارس جنوبی بیشتر خواهد شد که با توجه به تاکیدات رهبری نسبت به پیوست عدالت در اقدامات دولت به نظر میرسد که اجرای ماده ۱۰ فقط برای نیروهای رسمی، فاقد پیوست عدالت است.
بیشتر بخوانید:
در بحث نهضت ملی مسکن در این سفر استانی رئیس جمهور با حضور در پروژه نهضت ملی مسکن شهرستان خورموج، به صورت همزمان از ۲ هزارو ۲۲۱ واحد مسکن شهری و روستایی بهرهبرداری و دستور آغاز عملیات اجرایی ساخت ۴۷۰۰ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن را در استان صادر کرد.
مهراد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در این سفر با اشاره به مسکن ملی استان بوشهر بیان کرد: این استان ۱۰ هزار و۳۸۰ متقاضی مسکن دارای شرایط چهارگانه تعریف شده دارد که تاکنون تخصیص پروژه به ۶ هزار ۱۸۱ نفر انجام شده است.
گفتنی است، در این استان ۳۳۱ هکتار زمین برای ساخت مسکن تامین شده و بیش از ۹۰۰ هکتار زمین پیشنهادی نیز برای الحاق مشخص شده که ۴۰۰ هکتار آن در مجاورت شهر بوشهر است پس به نوعی میتوان عنوان کرد که استان بوشهر برای ساخت نهضت ملی مسکن مشکلی از بابت تامین زمین ندارد.
پروژههای دیگری مانند تاسیس دو سد "باغان" و "اخند" برای تامین آب شرب و کشاورزی و همچینین تامین اعتبار برای ساخت راه آهن شیراز-بوشهر که دغدغههای اصلی مردم محسوب میشود از مهمترین مصوبات و اقدامات دولت در سفر به بوشهر بوده است.
محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور عصر دیروز در نشست شورای اداری استان بوشهر گفت: در این سفر ۸۲ مصوبه با ۸۱ هزار میلیارد ریال به تصویب رسید.
بیشتر بخوانید:
رئیسی: مردم منتظر تحول در کارها هستند / مشکلات با نامه و تلفن حل نمیشود، تلاش شبانه روزی میخواهد
دومین سفر رئیس جمهور به بوشهر ۸۲ مصوبه در پی داشت
با توجه به مصوبات سفر استانی رئیس جمهور به استان بوشهر و همچنین تخصیص اعتبارات و البته پیگیری مسئولین استانی و فعالین مطالبهگر با فعال کردن ظرفیتهای استان بوشهر میتوان نسبت به حل مسائل و مشکلات مردم بوشهر امید داشت.