به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محمدحسین لک؛ رسیدگی به وضعیت معیشتی و صنفی کارگران از مهمترین اهداف انقلاب اسلامی بوده است که در پی آن حقوقی برای کارگران در نظر گرفته شده است و این حقوق ذیل عنوان قانون کار مطرح شده است.
یکی از مهمترین حقوقی که مورد تاکید در قانون اساسی و قانون کار جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته، تشکیل انجمنهای صنفی کارگری و بحث تشکل یابی کارگران در بنگاههای اقتصادی است.
در ماده ۱۳۱ قانون کار جمهوری اسلامی ایران مصوب سال ۱۳۶۹ صراحتا اشاره شده است:
«در اجرای اصل بیست و ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به منظور حفظ حقوق و منافع مشروع و قانونی و بهبود وضع اقتصادی کارگران و کارفرمایان یک حرفه یا صنعت میتوانند مبادرت به تشکیل انجمنهای صنفی نمایند.»
در پنج تبصره بعدی این ماده قانونی نیز توضیحاتی نسبت به چگونگی تشکیل انجمنهای صنفی کارگری تاکید شده است که آیین نامههایی نسبت به این امر نوشته شده است.
متاسفانه در بنگاههای اقتصادی مختلف کشور این ماده قانونی نادیده گرفته شده است، اما کارگران مجموعه پالایشگاههای پارس جنوبی شهریور سال گذشته توانستند «کانون انجمنهای صنفی پالایشگاههای بوشهر» را علی رغم همه سنگ اندازیها تاسیس کنند که با ۱۵ هزار عضو بزرگترین تشکل کارگری قانونی در کشور محسوب میشود.
کارگران پالایشگاههای پارس جنوبی در ماههای اخیر مشکلاتی را داشته اند که مهمترین خواسته آنان اجرای صحیح و کامل طرح طبقه بندی مشاغل است که از نظر آنان برای اجرای هر چه بهتر این طرح نیاز به تشکیل کمیته دائمی طبقهبندی مشاغل و اجرای رتبه بندی سنواتی در طرح وجود دارد.
گلایه اصلی کارگران پالایشگاههای پارس جنوبی نادیده گرفته شدن حقوقشان در طرح طبقه بندی مشاغل صنعت نفت مصوب سال ۱۳۹۹ است که بدون حضور نماینده کارگران توسط وزارت نفت تهیه شده است و به تایید وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی رسیده است که در دولت سیزدهم وعده بازنگری در آیین نامه این طرح داده شده است، اما کماکمان این مطالبات با پاسخ داده نمیشود.
همچنین ساماندهی وضعیت نامناسب رانندگان خودروهای استیجاری، اجرای طرح جبران خدمات برای آنان و تردد ۲ هفته به ۲ هفته همه کارکنان علی الخصوص کارکنان واحدهای اداری و پشتیبانی، ساماندهی وضعیت خدمات رفاهی علی الخصوص کمپها و خوابگاهها از دیگر خواستههای کارگران مجموعه پالایشگاههای پارس جنوبی است.
همه این مشکلات باعث شده است که کارگران پالایشگاههای استان بوشهر نسبت به وضعیت صنفی خود اعتراض داشته باشند که طبق قانون کار و قانون اساسی از حقوق اصلی آنهاست.
درخواست برگزاری اجتماع مسالمت آمیز چند مرتبه توسط کانون انجمنهای صنفی پالایشگاههای بوشهر به شورای تامین استان و محمدی زاده، استاندار بوشهر داده شده است، اما تاکنون پاسخی از سوی شورای تامین و استانداری داده نشده است و این درخواست با بی توجهی مسئولین استانی مواجه شده است.
در آخرین اطلاعیه و نامه از سوی کانون انجمنهای صنفی پالایشگاههای بوشهر زمان برگزاری تجمع امروز در نظر گرفته شده بود که در کمال تعجب شب گذشته علیرضا میرغفاری، رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی پالایشگاههای بوشهر به دستور دادستان بوشهر دستگیر میشود و پیگیریهای خبرنگار ما نشان میدهد تجمعی که از مدتها پیش قرار بود امروز (۱ اسفند) ساعت ۷ صبح برگزار شود، به دلیل مسائل امنیتی برگزار نشده است و وضعیت علیرضا میر غفاری تا این لحظه نیز در هالهای از ابهام قرار دارد!
نکته جالب توجه این است که دشمنان ایران و رسانههای معاند همواره قصد دارند با سوار شدن بر روی اعتراضات کارگری این اعتراضات صنفی و قانونی کارگران را سیاسی کنند، حال که در بزرگترین مجموعه پالایشگاهی کشور تشکل صنفی شکل گرفته است که خواستهها و مطالبات کارگران را سامان دهد و اصلاح درون سیستم را به نمایش بگذارد؛ این رفتار «امنیت زده» برخی از مسئولین استان بوشهر پازل دشمن را برای انحراف خواستهها و سیاسی کردن مطالبات کارگری تکمیل میکند!
این نوع از برخوردها این امر را به ذهن مطالبهگران و فعالین اجتماعی متبادر میکند که اگر مطالبه قانونی نیز وجود داشته باشد، توسط برخی از مسئولین نادیده گرفته میشود و مانع تراشی آنان از رسیدن گروههای صنفی مردم به مطالبات حقیقی خود جلوگیری میکند.